Отговор: Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения
Там са майстори на тънкажите.Преди няколко години им вдигнах скандал за едни кабелни обувки които си влизаха свободно в щифтовете на термогрупата на еднотонен бойлер които струваше 5300лв.Термогрупата е 120- нагоряла и за подмяна.Взели някакви сигурно китайски обувки и какво- левче икономия.
Един приятел ми показа лагери с пластмасови детайли в кола за 50 000 тъй че ....
Ако са капачки какъв е проблема? По-зле е, че слагат китайски лагери с пластмасови сепаратори.
И то в климатици за 2-3к лв например ..
Имах в предвид алтернатори на Бош в коли за доста повече от 3к.
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
По-зле е, че слагат китайски лагери с пластмасови сепаратори.
Точно такива имах на предвид може да бяха Италиански. Та аз също имах проблем с кабелни обувки на Елдом бяха дали на късо и пробили пластмасовия капак. Виках ги в гаранция и си го оправиха.
Привет,
вчера за пореден път сменявам бойлер. Омръзна ми. Последния Аристон. 80 л с титаниево покритие. Добре, че за късмет си бях в къщи. Протече като лейка. Изкара 4 години.
Сега взех някакъв 80 л. БОШ 2000W с5 г. гаранция правен от ТЕСИ ми казаха. Няма обаче ръчно управление. Нагласен е заводски на 70 градуса. Аз така или иначе не изключвам бойлер.
Нямах време да се занимавам. Не вярвам да изкара дълго.
Това БОШ правен от ТЕСИ ми звучи като наличие на 1-2 детайла на Бош за имидж в изделие на Теси. Да не пише Powered by Bosch, че така обичат да подвеждат (с "powered by")? Навремето имах един евтин принтер, за който дълго време мислех, че е HP.
Цитат:
scorp
Привет,
вчера за пореден път сменявам бойлер. Омръзна ми. Последния Аристон. 80 л с титаниево покритие. Добре, че за късмет си бях в къщи. Протече като лейка. Изкара 4 години.
Сега взех някакъв 80 л. БОШ 2000W с5 г. гаранция правен от ТЕСИ ми казаха. Няма обаче ръчно управление. Нагласен е заводски на 70 градуса.
В България много лапаме на марки-Бош, Аристон -Атлантик-правени в Африка и Източна Европа и продаваеми само на тия пазари-обаче с западни етикети. Та дори и без възможност за външна настройка, че такива в България не се правят от 40 години-ужас!
- - - - - - - - - -
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=22338&stc=1
- - - - - - - - - -
Това е моята не маркова машина работи вече 10 години!
И аз съм с Аристон, май вече 5г изобщо не съм го отварял дори, че доста електроника има отдолу. Но не бяха ли със 7г гаранция?
Цитат:
scorp
Привет,
Сега взех някакъв 80 л. БОШ 2000W с5 г. гаранция правен от ТЕСИ ми казаха. Няма обаче ръчно управление. Нагласен е заводски на 70 градуса. Аз така или иначе не изключвам бойлер.
Нямах време да се занимавам. Не вярвам да изкара дълго.
Моят Елдом е от март 2002 г. Пуснат е постоянно и не ще да мре.
Гледам новите модели на Теси вече са с 7 години гаранция. Само дето не пише дали е пълна гаранцията или има някакви врътки.
Цитат:
dimkaraganchev
Моят Елдом е от март 2002 г. Пуснат е постоянно и не ще да мре.
И у нас е от 2005г без почивка и проблеми, но от края на миналото лято ВиК смени водата на района ни с по-твърда (в пъти) и нагревателят започна да шуми. Определено не е важно само качеството на бойлера, ами и водата в него.
Да, водата също е много важна. Иначе, за това време да съм сменил поне 5-6 нагревателя.
Цитат:
i486
Това БОШ правен от ТЕСИ ми звучи като наличие на 1-2 детайла на Бош за имидж в изделие на Теси. Да не пише Powered by Bosch, че така обичат да подвеждат (с "powered by")? Навремето имах един евтин принтер, за който дълго време мислех, че е HP.
Бъркаш се ,няма нито един детайл на Бош :) това е Теси Премиум Лайн 1:1, с надпис Бош .