Отговор: Бойлери / FAQ - обсъждане, мнения
И аз съм в дилема за избор на плосък бойлер, но 40-50 литров. Като гледам, изборът се върти около тези:
1. Eldom Galant DU060W-W
2. Atlantic Vertigo Steatite WiFi 50 Silver
3. TESY BelliSlimo Cloud GCR 5027 22 E31 ECW
Кой е най-малкото зло? :) Приемам и други препоръки.
edit: Вторият ще е.
Цитат:
Първоначално публикувано от
asusboss
Скачам смело, и какъвто ми е късмета-това ще да е! Поръчах Атлантика от снимката горе.
Ти със същия модел ли си?
Ми само вифи няма. Аз му сложих един сонофф метер.
Здравейте,
Предстои ми в близко бъдеще да купувам бойлер, който ще се използва от 3-членно семейство, в което 2 бр са жени...
Нямаме ТЕЦ, а мястото е в София, т.е. водата е доста мека.
Поразгледах из магазините, попорочетох някой и друг пост във форума тук, затова директно питам:
Какво е мнението ви за Atlantic Cube Wi-FI със сух керамичен нагревател с мощност 2400 W?
Уж е с Wi-Fi, но ще го подкараме ли е Божа работа...
Гаранцията му е 5 години, емайлиран е, не е от неръдавейка.
В зависимост от свободното място ще вземем 100 или 150л, като монтажът е предвиден за мокро помещение, където ще има тоалетна, пералня и сушилня (банята е в съседство).
Разбира се, аз съм отворен и за други предложения от Tesy, Eldom, Ariston, Bosch и т.н. от подобен клас.
Бюджеата ми е до 1000лв
Гледах и на Tedan, защото са с иноксов водосъдържател, но чисто естетически не ми харесват, а и са си скъпи (ясно е защо).
Благодаря предварително на всеки споделил мнение или препоръка!
Аз бих гледал 2 неща - марката не знам дали има значение.
- достатъчно голям обем, за да го включваш само на нощна електроенергия и да ти стига цял ден
- водосъдържателя ако е неръждаем струва два пъти повече, но пък и издържа два пъти повече така че ти си решаваш. Ако водата ти не е твърда няма смисъл от сух нагревател. Само намаля ефективността и оскъпява покупката.
Цитат:
Pandzharov
Здравейте,
Предстои ми в близко бъдеще да купувам бойлер, който ще се използва от 3-членно семейство, в което 2 бр са жени...
Нямаме ТЕЦ, а мястото е в София, т.е. водата е доста мека.
Поразгледах из магазините, попорочетох някой и друг пост във форума тук, затова директно питам:
Какво е мнението ви за Atlantic Cube Wi-FI със сух керамичен нагревател с мощност 2400 W?
Уж е с Wi-Fi, но ще го подкараме ли е Божа работа...
Гаранцията му е 5 години, емайлиран е, не е от неръдавейка.
В зависимост от свободното място ще вземем 100 или 150л, като монтажът е предвиден за мокро помещение, където ще има тоалетна, пералня и сушилня (банята е в съседство).
Разбира се, аз съм отворен и за други предложения от Tesy, Eldom, Ariston, Bosch и т.н. от подобен клас.
Бюджеата ми е до 1000лв
Гледах и на Tedan, защото са с иноксов водосъдържател, но чисто естетически не ми харесват, а и са си скъпи (ясно е защо).
Благодаря предварително на всеки споделил мнение или препоръка!
В София с неръждаем през 10г някъде само сменям нагреватели когато изгорят.При положение, че боилера няма да е непрекъснато пред очите, дизайна може да служи само за пестене на място, но не кой знае колко.
Здравейте! Тази нощ е прокапал бойлера Теси на 5 г. Бях го закупил от Емаг доста евтино тогава около 160 лв. и явно цената си оправда 5 г изкара и вечерта яко капене имаше.. добре, че се събудих, че направо наводнение. Та днес по-спешност ще купувам отново евтино решение 330-350 лв този път мисля да е Елдом гледах няколко модела почти еднакви ми се сториха.. кой да взема от тях или нещо друго, Благодаря ви много предварително, че след няколко часа трябва да го взимам..
https://zora.bg/product/sv08044tf-80l-3kw
https://zora.bg/product/wv08046-80l-3kw-1
https://zora.bg/product/sv08044-3kw
Сегашния Теси е от тези по-тумбести и мисля да е такъв.. Благодаря още веднъж!
Вземи си неръждаем да не се занимаваш след 5-7 години пак със смяна. Поне ще си спестиш разправиите.
Какво ще рече.. изкарват повече, че не съм на ясно с тях… може ли някой линк.. предполагам, че са доста по-скъпи.
Водосъдържателя ще изкара повече, за електрониката не се знае. Ако е българска е пълен боклук. Сега пак ще ходя да купувам терморегулатор от тези сините българските. Последно е сменен януари месец. Боклуци, боклуци..
Не знам дали си заслужава почти двойната цена на неръждавейката.
Ако си от Варна си вземи емайлиран, водата е такава.
Цитат:
varvarina
Какво ще рече.. изкарват повече, че не съм на ясно с тях… може ли някой линк.. предполагам, че са доста по-скъпи.
Значи че вместо водосъдържателя да е емайлиран е от неръждаема стомана. По-скъпи, но издържат поне двойно повече
https://tedan.bg/bg/elektricheski-bo...inox-3kw.p2948
1 Прикачен файл(ове)
Теси белисимо, от време на време сам си сменя зададеният режим. Някой сблъсквал ли се е с проблема, какво може да се случва? https://forum.setcombg.com/attachmen...id=39359&stc=1
Какво значи сам сменя. Вдига градусите на водата ли?
Бойлера има контролер,на който му се задават различни режими на работа. Степен на нагряване,седмичен програматор,режим против замръзване зимата,бърз първи душ и др. От само себе си ги превключва или се изключва.
Да не би спира тока и да не си помни настройките?