Отговор: Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения
Търся съдомиялна за вграждане 45см. Насочил съм се към Бош, гледам, че вървят от 700-1000лв. Кой модел бихте ми препоръчали, или пък подобен от друга марка. Също така какви са разликите за пълно и частично вграждане? Предполагам предиство е че виждаш дисплея при затворено положение, само това ли е или се бъркам? Благодаря:)
Здравейте, интересувам се каква е разликата между Bosch SPS50E02EU и Bosch SPS50E22E. Първата се продава в eMag за 769 лв. , втората от други електронни магазини на по високи цени. Никъде обаче не можах да ги намеря едновременно в някои от регионалните сайтове на БОШ, за да направя читаво сравнение (освен в http://www.pazaruvaj.com/ , но то не дава съществени разлики и е по скоро заблуждаващо).
По скъпата е с Vario speed - можеш да съкратиш времето за измиване на съответната програма.
Цитат:
Първоначално публикувано от
bpd
Ползвам същия модел от година и 6-7 месеца, без грешка е
нямам никакви забележки, работи по часовник
Купих Bosch SPS53E08EU от Румънците. Оригинална немска пише го на гърба и. На пръв поглед ми се наби евтината пластмаса на предният панел. Трудно и отворих вратата няма никакво ключе само дърпаш може да я обърнеш. Тенекиена врата от супер тънка тенекия гъне се като я пипнеш с пръст като китайски таблет.Тръбата за вода е по-къса от тази за канала и ходих да търся мека връзка за удължаване. Менюто и дисплея и са много дървени в сравнение с пералня примерно. За 9 комплекта и опция за 1/2 зареждане защото сме малко хора обаче идва малка. Една тенджера и нещо друго голямо като сложиш и е пълна. Няма смисъл да се купуват малки освен ако нямате място но става супер неизгодно защото програмите са по 2 часа и има сметка да се пълни добре.Веднъж забравихме да и сложим таблетка и изми само с гланц ще взема да пробвам дали не мога да направя икономия по този начин. Иначе си работи нормално но няма някакви екстри кой знае какви за 800 лева и отгоре.
Цитат:
antyox
Купих Bosch SPS53E08EU от Румънците. Оригинална немска пише го на гърба и. На пръв поглед ми се наби евтината пластмаса на предният панел. Трудно и отворих вратата няма никакво ключе само дърпаш може да я обърнеш. Тенекиена врата от супер тънка тенекия гъне се като я пипнеш с пръст като китайски таблет.Тръбата за вода е по-къса от тази за канала и ходих да търся мека връзка за удължаване. Менюто и дисплея и са много дървени в сравнение с пералня примерно. За 9 комплекта и опция за 1/2 зареждане защото сме малко хора обаче идва малка. Една тенджера и нещо друго голямо като сложиш и е пълна. Няма смисъл да се купуват малки освен ако нямате място но става супер неизгодно защото програмите са по 2 часа и има сметка да се пълни добре.Веднъж забравихме да и сложим таблетка и изми само с гланц ще взема да пробвам дали не мога да направя икономия по този начин. Иначе си работи нормално но няма някакви екстри кой знае какви за 800 лева и отгоре.
Интересно ми е какви точно екстри търсиш в една миялка, че нямала кой знае какви. Половин зареждането даже на 60см е почти безмислена, двама човека я пълним за два дни, при повече хора .... :-) Да не говорим, че се използва само Ауто + таблетка и си гледаш кефа. Важното е накрая всичко да е измито, пък че миело 2-3 или 5 часа, всички сега ги правят така, гонят някава икономия и ++++ след А-то. Единствената свястна екстра ми се вижда отложения старт, за нощна тарифа и то с нея постигаш икономия 1-2 лв на месец, ама ми се струва, че вече навсякъде я слагат тая "екстра" :-)
Няма датчици за препарат и твърдост на водата примерно.
До колкото виждам има индикация за сол и гланц. За какъв датчик за препарат става въпрос? Очакваш машината да ти мери твърдостта на водата ли? Предполагам(за да не казвам, че съм сигурен) има настройка за солта(т.е. виждаш колко ти е твърдостта в населеното място и спрямо упътването на машината си го слагаш на необходимата степен) и гланца.
Хайде да не пишем кой какво мисли че?! Като седнеш да поработиш с този модел ще видиш какво има и какво няма!
Има три перки и отделно дюза най-отгоре, което и дава възможност да мие добре, датчиците са ги спестили, защото е модел за Източна Европа.
Хайде малко по-спокойно!
Цитат:
antyox
Хайде да не пишем кой какво мисли че?! Като седнеш да поработиш с този модел ще видиш какво има и какво няма!
Има три перки и отделно дюза най-отгоре, което и дава възможност да мие добре, датчиците са ги спестили, защото е модел за Източна Европа.
Хайде малко по-спокойно!
Виж под дисплея където ти пише времето. Там имаш три символа, те ти показват преливане на вода, гланца(т.е. да сложиш, защото свършва) и за солите(същото като при гланца). Ако, имаш предвид други датчици, моля сподели с нас.
Купих miele преди два месеца, два пъти по-скъпи са, но не ми се занимава с други марки и сервизи после. Имам пералня на 9 години от тази марка и не е мръднала. Те новите модели на вид са същите като старите, но пък качеството и сигурността са ми най-важни. Надявам се и съдомиялната да изкара дълго.
Съдомиялна G 4800 SCi inox
Здравейте вчера поръчах и днес вече тествах това
BEKO DSFS 6831 - А++ добър клас /в момента е на онлайн промоция в технополиса
перфектно измива и чинии и посуда без никакви следи и то със половин таблетка 3в1,чашите са идеално блестящи
Програмата на която пробвах е автоматична -номер 8 ,съдомиялната е настроена нъ 2ра позиция за твърдост на водата
доста тиха съдомиялна
Доволни сме от времето за доставка и от работата на уреда :)
Честито и със здраве да си я ползвате!
Ние също сме в процес на избиране и също съм харесал това БЕКО. Колебая се между него и този Аристон и вече нещата клонят към БЕКО-то.
Ще се радвам ако споделите мнение или предложите нещо в този клас и бюджет - 600 - 670 лв.
Само не разбрах това БЕКО с 3 перки ли е или 2?