Отговор: Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения
Здpaвeйтe,имaм пpoблeм cъc cъдoмиялнa ВЕКО DІЅ 5530.Bĸлючиx я вeчepтa дa миe и cyтpинтa ĸaтo cтaнax мe изнeнaдa,чe нeпpeĸъcнaтo бyчи пoмпa(cпopeд мeн)-звyĸa e тoзи c ĸoйтo вceĸи път тpъгвa и нaĸpaя ĸaтo cвъpшвa пpoгpaмaтa пaĸ ce чyвa зa мaлĸo.Caмo чe ceгa нe cпиpaшe и вepoятнo цялa нoщ e бyчaлa.Ha диcплeя cтoeшe чe имa oщe 32 мин. ,нo чиниитe бяxa измити.Πpaвиx няĸoлĸo oпитa дa я пycнa,нo ĸoятo и пpoгpaмa дa избepa пpaви нoнcтoп caмo тoвa-бpъмчи няĸaĸвa пoмпa.Haпpaвиx cлeднaтa глyпocт:нaляx няĸoлĸo ĸyпичĸи вoдa дa видя дaли щe я изпoмпи и вcичĸaтa вoдa изтeчe oтдoлy.He мe питaйтe ĸoлĸo пoт xвъpлиx дa пoпивaм вoдa oт лaминaтa.Дpyгo ĸoeтo ми пpaви впeчaтлeниe e ,чe ĸaтo cмeням пpoгpaмитe (тe ca 5) нa вcяĸo нaтиcĸaнe нa бyтoн издaвa звyĸoв cигнaл-тoвa e нopмaлнo,a ceгa издaвa cигнaл дoĸaтo пpeвъpтя пpoгpaмитe вeднъж oт 1дo5 и cлeд тoвa ниĸaĸъв звyĸ дoĸaтo мe pecтapтиpaм.Oбaдиx ce в cepвиз,нo чaĸ в втopниĸ мoгaт пpaтят тexниĸ.Bъпpoca e дaли aз мoгa дa нaпpaвя нeщo c вaшa пoмoщ?
Избираме малка съдомиялна. Избора като гледам е ограничен до BOSCH SKS 51E22EU и AEG F-57202W0. Идея коя да изберем? АЕГ-то вътрешното покритие не е ламарина е някакво бяло като порцелан казаха ни, че с времето се олющвало/рони. А за боша, че електроника е в долната част и при протичане може да се намокри.
Взимай по-евтиното и си доплати за по-дълга гаранция. Аз лично бих взел някоя Мидея наполовина на цената на тези и с 5 годишна гаранция.
Аз имам Мидеа, струваща наполовина на тези 2-те. Стандартна гаранция 5 години без допълнително заплащане.
Малко късно но все пак отговор. Днес имах подобно изживяване. Миялната преляла и сработил предпазният поплавък, който е в тавичката на дъното най-отдолу. Помпата за източването работи, като бясна, а на дисплея никаква индикация за живот. Накланяш на пред, за да се изтече водата. Препоръчвам да е в банята. След това търсиш причината защо е преляла. 99,9% че виновника е нивомера. Ако може почистваш, ако не, нов и си отново в играта.
Колеги, и аз искам някакво мнение за проблем. Миялната машина е Юролукс. Забелязах, че след края на програмата не изпомпва водата. На дъното остава вода. Няма никакви индикации и никакви други функционални проблеми. Чиниите са измити и всичко си е наред, само останала вода. Какво може да и е?
Цитат:
Първоначално публикувано от
avast3
Аз имам Мидеа, струваща наполовина на тези 2-те. Стандартна гаранция 5 години без допълнително заплащане.
:thumbup
И аз да дам рапорт за моята нова Мидея 12 комплекта. Ами нищо особено. Мие, но винаги остава вода по пода на машината. Сушенето не й е от силните страни. Веднъж не беше изплакнала като хората и всичко беше в пяна. Веднъж таблетката си беше останала почти цяла. Сложих и сол и гланц и регулирах датчиците, но половината време има някакъв проблем. Иначе има 5 години гаранция и е някаква ламарина отвътре. Не знам в мен ли е вината за проблемите или просто Мидеята толкова си може.
Аз съм с beko, от тия малките. Повече от година и половина се справя отлично.....мие, суши и в много редки случаи като я отвориш веднага след края на програмата по дъното вътре има пяна. 300 кинта ко и плащаш ? :-)
Аваст прав си. Аз затова взех Мидеята. Използвал съм евтини модели на Уърпул и Дженерал Електрик и бих казал, че Мидеята им отстъпва. Върши работа, но може и доста по-добре. Яд ме е че не взех Уърпул или Бош за 100 лева отгоре. Ама не е толкова зле засега де. Може да се нагодим и нещата да се подобрят в бъдеще.
При мен с Беко пяна остава единствено от таблетките на Лидл, с Финиш няма проблем. Може би щото е 45см и изплаква с по-малко вода знам ли...
....и аз използвам таблетки от Лидл може и от тях да е
И ние ползваме Мидеа, модел за вграждане вече 7-ма година. Мие и изсушава отлично, без никакви повреди откакто е купена.