Отговор: Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения
+ 1 за BOSCH.
Ползвам такава от 3,5г. , с натоварване около 3 пъти седмично и нямам забележки.
На страницата на BOSCH може да видиш къде е произведен модела към който си се насочил.
Когато аз избирах се произвеждаха в Германия и Полша.
Успех с избора!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Viking72
Ползвам два Бош-а.
Първият е модел 93'година с механичен програматор.Вторият го купих 2013година -всичко е електроника.
И двете миялки мият качествено и не ми създават проблеми.
Благодаря.
В момента и аз търся миялна, разгледах няколко и за мен BOSCH e по-добрия избор. Само ако отидеш в магазин и ги видиш на живо, размърдаш кошниците, функциите на тези кошници, като цяло колко е солидна или не самата миялна. Примерно да затвориш врата бутайки я само за ляв или десен горен ъгъл (колко се огъва врата) и тн. Не знам дали това с огъването на врата е много значимо за качеството, но за мен е по-добре да не се усуква. Това, което видях аз при огледите ми на няколко миялни, е че бош и сименс са някак си по солидно направени. Горение са произведени в Китай. Поне тези които видях бяха там. Не знам дали имат европейско производство. Даже, като сравних АЕГ с бош или сименс ... Пак + е за бош или сименс.
Успех с избора и да споделиш мнение от работата на удера :)
Страничните ламарини на всички миялки са тънки.Изключение правят моделите на Миле,които са доста по-тежки.
Старият ми Бош модел 93'година,също е с тънки страници,но това не му пречи на работата.
Цитат:
steftzo
...Горение са произведени в Китай. Поне тези които видях бяха там. Не знам дали имат европейско производство...
Това лято си купих съдомиялна за вграждане Gorenje GV 64161. Произведена в Словения, а не в Китай. Качеството и е на доста високо ниво. Между другото, от доста години ползвам различни уреди на Горение и досега нямам оплаквания от тази марка.
Bosch SMV 46MX03E е закупена вече.
Благодаря на всички за побутвнето :)
Цитат:
dimkaraganchev
Това лято си купих съдомиялна за вграждане Gorenje GV 64161. Произведена в Словения, а не в Китай. Качеството и е на доста високо ниво. Между другото, от доста години ползвам различни уреди на Горение и досега нямам оплаквания от тази марка.
Да, прав си. Имат и европейско производство. Питах вчера в един магазин и ми казаха, че 45см модели са китайски, но 60см и явно за вграждане се правят в европа.
Стефчо,още малко ще те разубедят,че Горение е по-добър избор от Бош.
Бош/Сименс,когато са произвеждали миялки,Горение са нямали този артикул в каталога си.
Горение е нисък клас техника,след 2008 година качеството не е на ниво.Това, че през 2000 година закупиха шведската Аско,не ги прави недосегаеми.
Цените на марката са високи спрямо качество на на материали и изработка.
Цитат:
Viking72
Стефчо,още малко ще те разубедят,че Горение е по-добър избор от Бош.
Бош/Сименс,когато са произвеждали миялки,Горение са нямали този артикул в каталога си.
Горение е нисък клас техника,след 2008 година качеството не е на ниво.Това, че през 2000 година закупиха шведската Аско,не ги прави недосегаеми.
Цените на марката са високи спрямо качество на на материали и изработка.
Аз просто споделих информация, която получих от консултант от магазин.
Иначе аз съм почитател на бош/сименс. Всичките ни ел. уреди са такива. Даже мога да се похваля, вчера и аз най-накрая реших, какво - кой модел - каква марка...
Та взех BOSCH SMS-53L12EU. В магазина ми изглеждаше ОК, 6та серия и има солидни кошници. Липсва и само 3тата кошница за вилици и лъжици, която за сега е само в по-скъпите модели. Ще споделя мнение,като я монтирам, за шум измиване и сушене. Поздрави!
Със здраве да я ползвате!
И напиши ревю за машината,защото много хора се интересуват от миялки.
Поздрави!
Доста постна за тази цена, ама е бош...:p
1 Прикачен файл(ове)
Виждам,че има любител на Горение от Сопот в момента.
Роден съм Карлово и живял.
Учих в Заимов в Сопот,специалност -Производство на боеприпаси.
Ползвам и техника на Горение.
Прикачен файл 24515
Но се стремя да бъда обективен.
Е, бачо Димо много бързо се предаде!
Извън темата!
Това,че ползвам фурна висок клас на Електролукс в момента не значи,че е най-доброто!
Ползвал съм и Просто Миле,разликата е в глезотии!
Но Миле-то ги превъзхожда!
Не искам да да обидя никого,но Горение не е в тази класация на ел уреди,между германските брандове.
Ама,предпочитаме постни уреди,но качествена изработка!!
Другото,което ме дразни-тъпи приказки/доста постна за тази цена/!
Това не може да го каже професионалист а комплексар с пари,но е жалък!!
Здравейте,ще помоля и аз за съвет относно миялните машини.Общо взето бюджета е до около 700лв.Спрял съм се като цяло на три модела.Ето ги и тях:
Electrolux ESL5310LO
https://technika.bg/product/20646/sa...esl5310lo.html
Тази ми се вижда най-постна.Има само една перка за разпръскване на водата.Най-нисък енергиен клас е и харчи малко повее вода,но съм чувал,че Електролукс мият много добре.
Gorenje GV64160
Съдомиялна за вграждане Gorenje GV64160 | СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ ЗА ВГРАЖДАНЕ | Техника.БГ
Тази е среден вариант с две перки за разпръскване на водата и 4 пръскалки.За 13 комплекта с две кошници е.Висок енергиен клас и малък разход на вода.
Gorenje GV64161
Съдомиялна за вграждане Gorenje GV64161 | СЪДОМИЯЛНИ МАШИНИ ЗА ВГРАЖДАНЕ | Техника.БГ
Тази е най-висок енергиен клас,но като консумацията и на електричество е незначително по-малка от предната.Консумацията на вода е еднаква.Тази обаче е с три перки за разпръскване на водата и 5 пръскалки.За 16 комплекта е и има три кошници.Разликата с предната е около 80лв.според вас заслужава ли си разликата и коя според вас е добре да се избере.
Като цяло също съм отворен и за предложения от вас.За първи път ще вземаме съдомиялна и нямам никакви наблюдения.
Хубав ден!
Best of Europe - Best of Europe - topten.eu
Разгледай най-добрите миялки в Европа.
За бюджет от 650-750 лв има модели на Бош.
За Електролукс и Горение най-много информация може да намериш в БГ-сервиз Пловдив,те поддържат и двете марки.Намира се до здравната каса.
Успех с избора!
Цитат:
Viking72
...Това не може да го каже професионалист а комплексар с пари,но е жалък!!
Въобще не те знам какъв професионалист си, пък и не ми пука. Пари наистина си имам, но не обичам да ги давам за глупости.
Цитат:
vaniosl
...Съдомиялна за вграждане Gorenje GV64161
Тази е най-висок енергиен клас,но като консумацията и на електричество е незначително по-малка от предната.Консумацията на вода е еднаква.Тази обаче е с три перки за разпръскване на водата и 5 пръскалки.За 16 комплекта е и има три кошници.Разликата с предната е около 80лв.според вас заслужава ли си разликата и коя според вас е добре да се избере...
Точно такава имам. За цената си е супер. Е, не е бош...:lol: