Здравейте,
Искам да разположа свободностояща печка в ъгъл, но да уплътня горния плот, така че да не пада мазнина и хранителни остатъци между печката и трите съседни стени.
Да, да знам, че решението е вградена кухня.
Но над 5 години търся подходящ комбиниран плот (газ+ток) - е просто няма!
Всичко, което се предлага у нас, а и в Европа, е с бутони за управление ВЪРХУ плота. Това е абсурдно, неудобно, порочно и е направено само да се продаде и да изглежда красиво в магазина.
Бутоните пречат, цапат се, под тях се набива мазнина и най-вече се нагряват от газта на близката до тях горелка.
Плот с изнесено управление съм виждал много рядко само в магазините за втора употреба от Европа - но просто ми омръзна да ги проверявам.
Видях, че има въпрос как да се вгради такава печка - аз не искам да я разглобявам, а само да уплътня горната и повърхност. Отпред не държа да скрия отворите, дори предпочитам да останат.
В момента ползвам такава печка, просто е на 15 години вече, супер удобно е, всичките ми познати с газови плотове като я видят почват да нареждат техните.
Но просто овехтя, а като се изживявам като шеф готвач, отстрани си пада мръсотия.Ей това искам да избегна!