Здравейте
Положението е следното - имам стара дървена дограма, двете крила се отварят отделно и разстоянието между стъклата е основно 10-15 и до 45 см за различните прозорци. Прогонена е перфектно с уплътнители и уплътнява като модерна ПВЦ или алуминиева такава. Въпросът ми е - ако на външните крила на прозорците и вратите издълбая жлеб и залепя по още едно стъкло - тогава става като стъклопакет около 20мм- плюс вътрешното крило на 10-15см от него - дали ще се получи значително подобрение на топоизолацията, и дали няма да има конденз между външните стъкла.
Пробвах в неделя на един прозорец, стана прилично, но за късмет времето се стопли и не мога да направя изводи. А и не мога да предполагам след 5-10 години дали няма да се появи конденз или запрашаване.
Вярно ли е, че на истинския стъклопакет слагат силикагел? Аз преди 20 години остъклих тераса със стъклопакет (в друг апартамент) и от 5-6 години стъклата изглеждат като прашни вътре в стъклопакета и жената гледа страшно,че не може да ги изчисти но конденз не съм забелязал.