Нормално ли е барабана да затяга при GORENJE WNHEI74SAS
Здравейте, закупих си нова пералня GORENJE WNHEI74SAS и след премахване на транспортните болтове забелязах че барабана се върти трудно на ръка и затяга. Добавям видео за да се види дали е нормално:
https://streamable.com/4o66yp
Първото пускане го направих без дрехи с малко препарат и на кратка програма. Тогава забелязах виене в началото на центрофугата. В последствие я пуснах с дрехи и отново виеше. Струва ми се че затрудненото въртене на барабана го причинява. Ето отново видео:
https://streamable.com/uzilhk
И третия ѝ проблем е блъскането при центрофугиране, придружено понякога с местене от мястото ѝ. Нивелирана е.
Има ли основания да се свържа с търговеца?
Отговор: Нормално ли е барабана да затяга при GORENJE WNHEI74SAS
Според мен затягане няма и това може да е от типа на двигателя, вероятно инверторен с постоянни магнити в ротора. Обаче се чува шум при завъртането. Отидох да пробвам 7 годишното ми Beko, ами върти се абсолютно безшумно, Блъскането вече си е проблем но там зависи от количеството и вида на прането.
Пералнята е за 7кг, аз слагам половината. Гледах в един магазин как се въртят барабаните но там не са махнати транспортните болтове и не мога да сравня. За мен не е ок при въртене да спира от веднъж. Иначе мотора е инверторен.
Ако го завъртя по силно с ръка също вие.
Транспортните болтове нямат никакво отношение към въртенето.
Ами тогава утре ще отида да сравня
Според мен не е нормално. Отидете в магазин и проверете ако може същия модел как се върти барабана. Мисля че или нещо в лагерите на тази бройка не е наред все едно затягат или барабана опира в гумата отпред. Независимо от транспортните болтове (както си ви и писали по-горе) барабана трябва да се върти свободно и ако се завърти на ръка по-силно трябва свободно да направи няколко оборота.
Цитат:
Първоначално публикувано от
espace
iБлъскането вече си е проблем но там зависи от количеството и вида на прането.
Какъвто вид и количество дрехи да сложиш, ако пераляната е читава, като е нивелирана и е на твърда повърхност не трябва да блъска.
Това което наричаш затягане е напълно нормално, колегата espace е обяснил защо и моят Бош се държи идентично.
Това което наричаш виене също е напълно нормален звук, купил си си пералня за 600, а не 1600лв., че да очакваш да работи безшумно.
Нищо й няма на пералнята.
ако си купиш АЕГ няма да имаш тия проблеми
Цитат:
Alexi
ако си купиш АЕГ няма да имаш тия проблеми
Гарантираш ли? Твоята такава ли е? Дай видео да я видим! Коментираш без връзка с питането ми
Цитат:
Rakeem
Това което наричаш виене също е напълно нормален звук, купил си си пералня за 600, а не 1600лв., че да очакваш да работи безшумно.
Нищо й няма на пералнята.
600 е, но аз съм ги изкарал и съм им ги дал срещу стока, в чието описание няма подобни "дефекти". Тресенето и местенето на пералнята въпреки че е нивелирана също ли е нормално?
Отивай и я връщай и не се занимавай с китайските недоразумения!
Вземай в бюджета някакъв Bosch или beko и си я ползвай със здраве!
Продуктите на Electrolux (AEG, Zanussi) за мен вече не съществуват. Ядох им попарата преди 4 години, благодаря!
Писал съм няколко пъти в темите за ремонт и избор на пералня по въпроса.
Цитат:
grid
600 е, но аз съм ги изкарал и съм им ги дал срещу стока, в чието описание няма подобни "дефекти". Тресенето и местенето на пералнята въпреки че е нивелирана също ли е нормално?
ТОва дали си ги изкарал с труд или си ги откраднал не променя по никакъв начин качеството на продукта, за каквото плащаш, това получаваш.
Щом не си доволен, връщаш и взимаш друга. Хубавото сирене струва повече.
На второто видео изглежда,че има 2-3 дрехи в пералнята.Ако е така е нормално да се разбалансира,сложи повече дрехи.Това под пералнята някакви подложки ли са?Подът какъв е?
бош и беко са турски боклуци така че все тая :) по добре да си полва горенето
Ще го приема като виц, защото си технически интелигентен човек :)