Здравейте. Моля за мнение м/у перална Bosch 6-та серия на 3-4 години за 450 лв и нова Beko WUE 7222 XW 7.0 kg. за 560 лв. Благодаря!
Здравейте. Моля за мнение м/у перална Bosch 6-та серия на 3-4 години за 450 лв и нова Beko WUE 7222 XW 7.0 kg. за 560 лв. Благодаря!
Можеше в темата за избор на уред да пишете. Много зависи в какво състояние е Bosch-а. От човек ли е, от магазин ли е? Има ли някакви козметични забележки? И най-важното - има ли гаранция? Ако машината си заслужава, избора е ясен. Beko не може да стъпи на малкия пръст на Bosch. Особено новите турски творения.
beko отдавна вече не са турски.
Bosch също има модели, сглобени в Турция.
Аз бих проверил дали моделът е на 3-4 години. Обикновено са по над 10.
Имам предвид n-та употреба, събрани от боклуците на Германия.
Части има, но заслужава ли си - изборът е твой!
Този пост е редактиран от Gena_bs; 28-03-25 в 14:20.
Факт е, че и Bosch имат турски сглобки, но стандартите по техните заводи нямат нищо общо с ишлемето (Beko и т.н.). И аз това казах, да си проучи хубаво за уреда и да преценява.
И откога марката Beko се прави на ишлеме и къде?
Марката Beko много отдавна не става за нищо. В началото са имали сполучлива продукция. Не случайно има няколко препоръчвани марки, при които също може човек да случи на кофти бройка, но шанса е в пъти по-малък. За това и при тези марки гаранцията не е толкова важна. Вероятността там да се наложи сервиз е много по-малка. Докато при евтините марки, които рекламират дълга гаранция, я си изкара гаранционния период, я не.
Не искам да споря с хора, които нямат никакво реално наблюдение върху техниката, а се изказват категорично защото ЕЖК така.
Ето линк http://www.service-ruse.eu/forum/forums.php?forum=1 към технически форум. По твоята логика 9 от 10 счупени перални трябва да са нискобюджетни. Да, ама не е така точно.
Пазарната логика е много проста.
Купуваш Беко за 500лв., кара 5г.(колкото е гаранцията) и купуваш нова, връзва ти се по 100лв. на година.
Купуваш си Мийле за 2000лв., кара 20г.(а дано, ама..) и пак 100лв. на година.
20 години, ама само под стъклен похлупак.
Както продаваха някога върховия дек Nakamichi 1000ZXL Limited в шампанско златно за $1000 / 17000DM.
Video | Facebook
А след няколко години се оказа, че в механиката му са използвали неустойчива платмаса. И всичко утече...
да бе ще ползвам 20г пералня .. правих го веднъж и повече не .. тя така и не се повреди ,сменихме я с последен модел АЕГ - ми балкан разлика с новото .. макс 10г и чао ,дори и да работи