Пералня Горение - 8 години не е мръднала и се пере яко у дома , една шайба няма сменена ... - нека да си е боклук среден клас ...
Преглед за печат
Пералня Горение - 8 години не е мръднала и се пере яко у дома , една шайба няма сменена ... - нека да си е боклук среден клас ...
Пералнята ти не е мръднала защото е 8-годишна. Тогава бяха много по-качествени. Ние също имаме старо Горение и си работи без проблеми, но новите им перални са голям боклук. Много се чупят. Имат проблем с електрониката. Брат ми си взе ново горене и за две години вече смени патка. От сервиза казаха, че всеки ден сменят мнгого платки и въобще са много пореблемни новите модели. Старите бяха и със стоманение казани.
Една похвала за НЕО 12-ка. Почва трети отоплителен сезон и кърти яко топло при не-високи нива на шум. ПРЕПОРЪЧВАМ! Хитачито ми също е трепач, ама то има да избива 600 кинта от разликата в придобиването в сравнение с Нео-то и също кърти, ама май за 4 години вече ще ги избие! /или поне се надявам/.
Като потребител на клими за отопление се насочвам към ново жилище с подови клими, ама там едни парииии... ке събираме, че там е по-дългосрочна инвестиция - поне 10 годинки требе да изкарат!
Още 1 похвала за NEO ACS-HH12LIH R407 KIT- закупен преди близо 5 години нов за 284 лв. с включен монтажен кит (промо цена :) ) Използвам го рядко, но топли и охлажда по-добре от доста по-скъпи и маркови климатици. Недостатък- COP=3.00, но за тия пари едва ли може да се вземе нещо по-добро :laugh:Цитат:
Първоначално публикувано от V_Simeonov
Аз имах глупоста да се съглася да монтирам едно нео миналата година и това нео още при пускането го видяхме че докато реши да почне леко да хлади трябваше да по чакаме. Вчера ме потърсиха че не топли оказа се че си е наред но толкова слабо вдига налягане че нямах нерви да го чакам. За мен това е такъв боклук че няма на къде.
продължавам да мисля,че хората си купуват ДЕО,НЕО,ГЕЙО само да кажат,че имат климатици.
Може би монтажа е от значение :laugh: Майтап, сигурен съм че монтажа ти е бил перфектен.Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
От Neo до Neo сигурно има огромна разлика, все пак е търговкса марка и не се знае в кой гараж са ги сглобявали и какво са сложили.
Предложи тогава нещо по-добро на подобна цена, което да ползвам максимум 20 дни годишно (може и на двойна цена).Цитат:
Първоначално публикувано от DUNDURMA
Dаewoo, hyndai,LGЦитат:
Първоначално публикувано от zhelko
Стават ли???
стават, ама знам ли вече... вчера имаше псувни срещу една от тези марки от един съфорумец (сигурен съм ще се сетиш от кой :laugh: )Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Иначе просто споделям личен опит кой става. Направих преди малко замерване на НЕО-то, изходящата струя е над 50 градуса, мисля че става поне като за полу-климатик.
Относно НЕО-тата - откъм бачкане аз съм супер доволен. Също брат ми, а и един братовчед - изхвърлиха по един евтин Панасоник /не си спомням точния модел ама нещо с W DKE имаше в името/, за да се сложи НЕО 12-ка /с кит/.
Малка забележка - на едното НЕО дренажната тръба я имаше, ама отвора и във ваничката на вътрешното тяло просто не беше пробит, та се наложи ръчно да се сефтоса дупката :) - та както се досещате - късмет трябва и при тях.
Относно коефициентите - при число около 3 - кво повече за тия пари! Пък и ако трябва да го има, но не се използва постоянно, а само при нужда - е идеалният кандидат - мое мнение, и не ангажирам никой да се съгласява!
отвора за дренажната тръба не е пробит тъй като може да се падне отляво или отдясно .. обикновено има едни тапички на нея ,но и кухненски нож ще свърши работа :))
Алекси, много климатици съм виждал през мен, но точно такива не са минавали през мен. Главният отвор е един и е горе-долу посредата под топлообменника (там се слага и "пишката"). На някой модели има и допълнителни (за тях са тапите) в 2-та края. И понеже съм виждал как се прави климатик, най-вероятно са забравили да пробият отвора във фабриката. И бързите ръчички на китаеца като забравят да пробият дупката остава ние или клиентите да го направим......
Един приятел си купи този климатик "AUX ACS-SS09AUX"
http://www.technomarket.bg/products/...ux-acs-ss09aux
Някой има ли впечатления? Наистина ли има плазма, и каква би била отдаваната мощност при + 2/3 градуса? в Бургас.
ОТДАВАНА МОЩНОСТ : ОХЛАЖДАНЕ -2.7(1.45-3.2)kW ОТОПЛЕНИЕ - 2.8(1.4-3.3)kW
ОТОПЛЕНИЕ - 2.8(1.4-3.3)kW Тоя компресор Тошиба е много спънат :))Цитат:
Първоначално публикувано от boiski
време е някой да осъди тея паляци,които така нагло лъжат хората.то е същото кто САНГЙОНГ с двигател МЕРСЕДЕС БАТЕ.ама и ние искаме да плющим дявола във въздуха................хак да ни е.излиза,че разумния потребител е прост.вместо да дава 2000лв. и за тошиба,да си купи БАУ,МЯУ,ТРЪЦ,ПРЪЦ за 500 кинти с компресор ЩАШИБНА.....................ей прост народ.и раздела според мен би трябвало да се казва ИМИТАЦИЯ НА КЛИМАТИЦИ.нищо против към никого,ма ХОРА ЦЕНЕТЕ СИ ПАРИТЕ.