И аз съм на това мнение, но ..... всеки си решава как да си харчи парите...
Поне 1.5kw. няма ли да изкара на температура до "0"
П.П - абре няма ли климатик с компресор на "МРАЗ" може да е читав :-memnon
Преглед за печат
И аз съм на това мнение, но ..... всеки си решава как да си харчи парите...
Поне 1.5kw. няма ли да изкара на температура до "0"
П.П - абре няма ли климатик с компресор на "МРАЗ" може да е читав :-memnon
За посочените температури (+2-3 гр) ще ти свърши работа и съвсем не е нужно човек да се ръси с няколко хилки...макар че който ги има в излишък не е лошо да ги харчи - да подпомага алъш-вериша в бг :smiley:
Не е мой, на един приятел и съсед е. Тази зима ще ти кажа дали си заслужава да се ръси човек или не. Ще следя работата и впечатленията и ще пиша.
Здравейте .Понеже мобилните климатици са такива -нисък клас бих искал да попитам за мнение относно модела DESA AC 12410 E
Не се набутвай с такива творения.
Здравейте!Ще използвам темата за да потърся малко помощ при избора на климатик.Налага се да сменя топлещият ме без проблеми шест зими HYUNDAI ASW12A4/INV,заради липса на резервни части и неправилния майстор но това е друга тема.Спрял съм се на няколко климатика от ниския клас,като абсолютния максимум на бюджета ми е 1200лв клима с монтаж.Целта ми е да взема клима която да топли като Хюндая,а може и повече същото помещение поне до -15С.Помещението е 60м3,южно изложение с изолация на двете външни стени и ПВЦ дограма.Кой от следните климатика би заменил достойно хюндайчето:
GREE GWH12KF
NIPPON 14DC LUX
FINLUX FSG12AA410DCW
DAIKIN FTXB35C
MIDEA MS11MU-12HRFN1
Отворен съм и към други предложения,важното е да топлят и да не дават много дефекти,като не ме интересуват особено разни коефициенти и екстри,само искам да топлят..Искам и да попитам от къде идва по-малката маса на външните тела на новите клими.Имам Мидея 9-ка с 37кг,външно,а новите модели 12-ки на повечето производители са доста по-леки,дори и под 30кг.На едно място ми предложиха FUJI RSG 12LLCC,което беше с включен монтаж и влизаше в бяджета ми но това 26кг.външно нещо ме отказа.Очаквам всякакви мнения и съвети,за което ви благодаря предварително!
djerami, само ще вметна, че колкото има части за хюндая, толкова ще има и за другите китайки където сте посочили. Явно проблема е нерешим за майстора и затова има такова становище, че няма части?! Или бъркам?
Какъв е проблема на машината?
И аз това си мисля... Какви толкова части - това да не ти е станцията "Мир"? :taz
Ами за смяна е мотора на вътрешния вентилатор (работи само на най-висока степен),всичко тръгна от втулка на вентилатора и вследствие неадекватна първоначална реакция на повикания майстор сега съм и за мотор.Друг вече майстор търси последните месеци мотор но не успява да намери,а пък зимата си наближава.За това съм се замислил за смяна на климата!
Виж ТОЗИ, шестица от тотото е, избиват се за него. Само 839 лева!
е той е в първоначалния списък :)
djerami, Вашия HYUNDAI го има и под името AUX, както и под името NIPPON. Все китайски изпълнения, излизащи от едни завод, брандирани под различни имена. На 100%, съм сигурен, че мотора го има в още куп китайски пръчки. Ако Ви се занимава, обадете се тук - тези са вносители на NIPPON и би трябвало да имат части.
От посочените марки нипоня го махни няма го внос вече даикина с тия 3,5,кв не знам как ще топли 50м3 камо ли 60м3. Ние го продаваме но предупреждаваме че не се знае как ще е зимата и всеки си преценява.
Аlеkѕаndаrѕ,Блaгoдapя Bи зa инфopмaциятa,oщe yтpe щe ce oбaдя дa пpoвepя.Bce oщe xpaня нaдeждa,чe мoгa дa cпecтя eдни 1000лв.Блaгoдapя и нa VеlеV.Кlіmа,явнo cпиcъĸa ce cви.И aз имax cъмнeния зa Дaйĸинa,тъй ĸaтo нoминaлът мy e пo-мaлъĸ oт нa Xюндaя (пoнe нa ĸнигa) и нe знaм пpи пo-ниcĸи тeмпepeтypи ĸaĸ щe ce cпpaви.Ceгa пaĸ ce вpъщaм ĸъм Фyджитo,дaли щe ce cпpaви пo-дoбpe пpи пo-ниcĸи тeмпepeтypи oт Дaйĸинa c тoвa пo-мaлĸo и пo-лeĸo външнo тялo,въпpeĸи чe e c пo-гoлям нoминaл.Hяĸaĸви впeчaтлeния и зa ocтaнaлитe oт cпиcъĸa ĸлими?
Номинала на FTXB35 с анемичното си телце при
+6гр.= 3,5кв.
при 0гр.=3,03кв.
при -10гр.=2,24кв.
За сравнение почти два пъти по-скъпото Сузуми+13 с голямото външно тяло номинално при
+5 гр.=3,15кв.
при 0гр.=3.00кв.
при -10гр.2.60кв.
като от +7гр. до +5гр.губи 1кв.от номинала си:BigGrin.
За тези пари дето си приготвил и FTXB50 с пазърлък можеш да вземеш и друга стая да топлиш даже,щом търсиш нисък ценови клас това е.