Re:Втора употреба климатици
valimus,не се шашкай!Климатика ти е добър и добре подбран.За това помещение с по-голям няма да е комфортно.Като толкова искаш жега,що не сложи 12ска конвенционална/че и на половината пари щеше да е/,че да ти 'дига килима кат' се раздуха,пък и за 10 мин.жега,а после за 10 студ.Хавата при инвертора е ,освен икономия и тн разни-да не го усещаш.Просто не развърта на макс и затова ти вади 46 гр./с какво ги замери?/,което не означава,че не може и повече.За сравнение ще ти кажа,че съм с 22ка конвенционален в 12кв.-33куб.м. и не се притеснявам за студа,ама се пишманя,щото не се слага конвенционален в малко помещение,особено,ако е спалня!
Може ли някой да ми помогне с информация за слидните климатици.
1 National CS-TG32S2
2. National CS-V401A2
Това са означенията на вътрешните тела.
Здравейте и от мен!
След много четене, и съдействие от blue1 :god, mantaman :god и Mmitaka :god, и аз съм собственик на две клими:
NATIONAL CS-V223B - 2005г. (13,5 кв.м.) :yahoo:
NATIONAL CS-H283A - 2003г. (22,1 кв.м.) :yahoo:
Досега имах(не се смейте, че :2guns:) OSAKA 12 конв. и 14 инв. и прозоречен ЕВЕREST(9-ka).
Обаче дистанционните не са за тези модели :081:, но Mmitaka обеща да удари едно рамо :bravo!
Всеки който иска да разбере повече за модели климатици и дистанционните за тях тук:
http://www.rakuten.ne.jp/gold/denkiti/airr1.htm
Ако се интересувате от NATIONAL може да си изтеглите MANUAL-и в PDF от тук:
http://ctlg.panasonic.jp/product/inf...4&hb=CS-H283AS
горе в ляво(2,160КВ в случая)!
Здравейте, имам климатик National CS-G25S2, който ми създава проблем. Работи 3(три) часа , спира , затваря си клапата, лампата на таймера започва да мига и на дисплея светва грешка F13. Когато го изключа и след това отново го включа в контакта работи 3 часа и пак спира и пак F13.Ако го включа от дистанционото работи без да спира , но таймера си мига.Някой можели да каже къде е проблема.
Да не си активирал някакъв таймер? Рестартирай климатика с изключване от контакта за 10 минути, извади и батериите на дистанционното и давай наново да видим дали ще спре пак.
Грешка F13 не откривам.
Fujitsu ASY-A12LGC какво мислите за този климатик
Има доста изписано за този климатик в темата за Fujitsu ,а и той не е втора употреба
Да Ви се похваля, вече имам още един климатик: NATIONAL CS-Z254A. - 2004г.(12,2кв.м.) :yahoo:
Засега работи много добре! :Drinks: за всички които помогнаха!
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ "ФОРУМЦИ" !!! И СЕ РАДВАЙТЕ НА ТОПЛИНАТА... НА ВАШИТЕ БЛИЗКИ !!! НАЗДРАВЕ !!!
Да се похваля, от скоро съм собственик на още един ретро уникат, а именно Mitsubishi MSZ-V285. Взех го за къщата на село на жена ми защото там си водя дъщерята и нощно време е тежко да се поддържа печката с дърва, а къщата е в планината и студа е як през нощта. Машината е инвертор произведен през 1995 година с СОР 3.74 и мощност от 4 киловата при 7*С . За възрастта си е супер запазена. Изключително тихо работещ даже и при -7*С , при толкова съм го тествал за сега. Има разни екстри като изсушаване на дрехи и multi flow system- духа навсякъде като си мърда сам хоризонталните и вертикалните клапи. Външното тяло е огромно и тежко, ако това говори на някой за нещо. "Гадните" японци са барнали от всякъде, а на мен ми струваше само 400 лева без монтажа, но с 2 години гаранция.
Честито блу,както го описваш изглежда доста яка машинка -да ти е на късмет и да те слуша.За тези пари си заслужава,ако имате информация - къде има по голям избор в София на стари климатици.Намерих една фирма но имаше само 4 модела и не ми хванаха окото...
Ами да, тихо ще работи, сигурно топлообменника е с поне 30 % по-голяма площ от сегашните.Те, японците, гледам напоследък /някой беше показал нови модели на ТОШИБА,ПАНАСОНИК и другите големи в бранша/ пак се връщат към големи и тежки тела.Пак увеличават топлообменниците и не пестят материал.Ама за Европата, на повечето теглото пада, да видим за догодина, какво ще изкарат.Оня ден чистих с една четка от прах и пухчета външния топлообменник на ОСАКА-та / СН-09 SBP / на бабата, машината е на ГРЕЕ модела е към 2000 година мисля.От първите АС инвертори на ОСАКА.Гадината се оказа с двуредов топлообменник.Като го сваляха от моя етаж и го слагаха на бабата, тежеше като скала, над 45 кг трябва да е.
ми да беше лепнал и по някоя снимка....много си спестовен :-memnon блу :Drinks:
Здравеите пичове моля за инфо наклима LG модел LV-B2461HL благоря ви предварително
Цитат:
Първоначално публикувано от marian1
ми да беше лепнал и по някоя снимка....много си спестовен :-memnon блу :Drinks:
http://img141.imageshack.us/img141/7779/picture097.jpg
http://img156.imageshack.us/img156/3118/picture090.jpg