Re:Втора употреба климатици
здравеите момчета :) притежавам National CS-G25T-W и днес както работи и му светна ей тая лампичка до зеления бутон (почна да прмигва)
Та въпроса ми е закакво е тоя малък зелен бутон и зад капака има 2-3 бутона те закакво са ?? някой ако има национал да сподели !
http://store.picbg.net/thumb/E4/7D/af0cd5faa041e47d.jpg
Това е мото дистанционно много интересно защо е по различно от това което си ми показал ти като картинка. Може би и точно затова не можем да му разгадаем функциите http://page8.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/h66406099
Лампичката е за филтъра, тя светва на определени часове независимо дали си чистил филтрите. Изгася се от бутона под капака които се натиска. Първите два йероглифа от този надпис до зеления лампа означават тест на системата, а заедно с другите два образуват чисто японски термин RISESHITO предполагам, че ако е спрял поради авария като го натиснеш ще изпише кода на грешката. При някой от тази серия показваше и външна и вътрешна температура.
magi81 на това дистанционно имам пълният превод ако го искаш дай ел. поща да ти го пратя.
magi81, това което са ти дали не е оригиналното дистанционно на този модел - на 100% съм сигурен. Просто са видели, че по стар модел управлява климатика и са ти го пробутали или са нямали оригинално. Надявам се, че всички бутони изпълняват функциите си, но малко ме съмнява.
http://img152.imageshack.us/img152/3...itsuhk4.th.jpghttp://img152.imageshack.us/images/thpix.gif
предлагат ми следните климатици за 14кв стая с изолация.дайкин AN22EDS-W. 2004г. национал cs-22rch-w-2004г. фуджицу ASE223K-2003г.кой да избера и с колко години ме лъжат :help
И трите са 2,5 киловата оптимално на отопление и стават за твоето помещение най-общо казано. Годините са точни. Дайкина е с СОР 5,60, Национала е с СОР 5,43, Фуджитсуто е с СОР 5,62. Вземи най-запазеният, огледай хубаво ламелите на вътрешното и външното тяло. Погледни и турбината. В темата има някъде съвети какво да гледаш при избора на употребявана машина. Фуджитсуто е с най-висока мощност при 2С*- 3,4 киловата, другите са с по 2,6 киловата. Успех.
Търся инфо за климатик втора употреба SHARP AY-K22G .Това пише на вътрешното тяло.
SHARP AY-K22G
Охлаждане капацитет 2.2(кВт)
Консумация на мощност 790(W)
COP-2.78
Стандартно отопление капацитет 7℃-3.2(кВт)
Консумация на мощност 1.090(W)
COP- 2.94
Капацитет за отопление при 2 ℃ 2,8(кВт)
Модела е от 1999 година и е най-слабия на Шарп за тогава,AY-K22SX например е с СОР-5 и по-висока мощност на отопление. Машината не си заслужава освен ако не ти я дават за не повече от 500 лева.
моля някой да ми каже техническите данни на климатик тошиба рас251еад-инвертор и горе долу от коя година e,че в нета не мога да ги намея.
предварително ви благодаря.меил- ipa111@abv.bg
Машината е много стара от 1991 година. Инфо за нея няма, ако снимаш етикетите от външното и вътрешното тяло може да се разберат някои данни.
моля някой да ми каже техн.данни на Mitsubishi MSZ V404S W или поне дали изобщо е инверторен
Момчета имам Тошиба 225 YAR и забялазвам, че когато заработи на по-високи обороти започва да капе вода от компресора! Но водата не капе от тръбата а от долната част на корпуса, някъде под винтилите на медните тръби! Иначе климатика си работи...
Трябва ли да се притеснявам
Цитат:
Първоначално публикувано от poko
моля някой да ми каже техн.данни на Mitsubishi MSZ V404S W или поне дали изобщо е инверторен
Инверторен е но е доста стар. Инфо няма за него.
Цитат:
Първоначално публикувано от conrad
Момчета имам Тошиба 225 YAR и забялазвам, че когато заработи на по-високи обороти започва да капе вода от компресора! Но водата не капе от тръбата а от долната част на корпуса, някъде под винтилите на медните тръби! Иначе климатика си работи...
Трябва ли да се притеснявам
Тръбата е запушена и затова капе от другаде. Възможно е да не е нивелиран. Докато времето е меко проблем няма да има, но почнат ли студове ще замръзне и ще създава проблеми.