Re:Втора употреба климатици
  За хола проблем няма да имаш, за спалнята ако искаш само да обръща въздуха вечер като си лягаш също няма да е проблем, но за пълноценно отопление забрави при температури под 0*С на двете помещения. До 5-7*С външна температура машината се развърта до 7,6 киловата което е предостатъчно и за двете помещения.
  В тая връзка да питам: - Защо при някой модели номиналите на отопление/охлаждане са по-близки, а на други по-далечни?
  Общо-взето при по-старите модели разликата е доста голяма между охлаждаща и отоплителна мощност. Колкото по-нов, толкова повече намалява тази разлика. Последните базови модели 2007/2008 са с равни мощности при охлаждане и отопление. Само топ-моделите на марките остават със завишено топлоотдаване, но докога ли?
Според мен е редно мощностите да са различни, защото за една стая мощността, необходима за охлаждане, е много по-малка от тази, необходима за отопление. За да бъде машината оразмерена правилно и за охлаждане, и за отопление, трябва отоплението й да е завишено спрямо охлаждането. Иначе има дисбаланс - или ти е малък за отопление, или ти е много мощен за охлаждане. Причината за тенденцията обаче още не ми е ясна... вероятно печалба, завоалирана зад енергийна ефективност.
  deian тази тенденция е само при климатиците за малки помещение. При малка стая до 12 квадрата разликата в мощностите за отопление и охлаждане е много малка. При големите машини от 28 нагоре пак си има разлика, вярно моята 28 е 4,2 киловата на отопление при 3,6 киловата при новите модели. На практика обаче тази мощност от 4,2 киловата идва в повече за високата степен на изолация на жилището ми. Предполагам това е мотива и за Япония където също има изисквания към изолацията на жилищата вече. Като изключим традиционните жилища на японците старите им сгради нямат никаква изолация, просто бетон или тухли и мазилка.
  От 4 месеца имам същото хитачи и мога да ти кажа ,че няма да съжаляваш.Отоплявам 30кв.м. без проблем.
   Цитат:

Първоначално публикувано от deian  
 Само ме притеснява как ще стоплиш 24м2 + 12м2 с 10-ка? Само за хола е перфектния климатик, но не възлагай големи надежди да топли двете помещения заедно.

Ами в момента в хола имам монтиран един климатик Corona CSH AX228 при зададени 23* - в хола 21*, в спалната 20 повече от това не може да направи горкия климатик в тези студове, а като погледна електромера как върти :081:, а иначе когато е около 0 навън проблем нямам с отоплението. Затова реших Corona-та да го преместя в спалната, а Хитачито да го монтирам в хола. Благодаря за отзивите на всички ви, в съабота ще ми го монтират и ще пиша за поведението му и комфрта който създава този климатик.
  Купих си DAIKIN RA229DX втора употреба Японски,по какво мога да позная дали е инверторен климатика ми,и каква е разликата в режима на работа спрямо конвенционалния климатик?

Daikin AN2209DX модел 99-00 година. Предполагам, че разликата между този и климатика закупен от теб е само в екстрите. Модела е инверторен. Относно разликата между инверторите и конвенционалните климатици информация във форума и мрежата има много.
Охладителна мощност- 2,2 кВт (0,9~ 2,8) кВт
Консумация при охлаждане- 625 Вт (135~960) Вт
EER- 3,52
Отоплителна мощност- 3,4 кВт (1,2~ 3,9) кВт
Консумация при отопление- 935 Вт ( 201~ 1,44) Вт
СОР- 3,64
Максимална отоплителна мощност при 2*С- 3 кВт
  Здравейте! Имам климатик Toshiba-инвертор-2 употреба, когато е изключен от дистанционното, но е включен в мрежата, издава дразнещ шум. На какво се дължи този шум и може ли да се премахне без да се изключва от мрежата?
  Има ли траф от 220 за 100 волта и къде е.Ако пък звука е бръмчащ и е от вътр.тяло-сигурно е трафчето,захранващо платката.Сменя се за 10на лева.Понякога помага и заливка с лак за трафове.
  Здравейте фенове на климатиците Sanyo!
Предлагат ни климатик Sanyo SAP-ZK28T втора употреба. Може ли някой да напише отзиви за него, тъй като в Интернет няма информация точно за този модел. Какlва е нормалната му цена втора употреба. А цената на този модел нов?
  Как разбра,че в нета няма инфо за този модел.Пускаш го в Гугито и изскачат 100на страници.Повечето са японски,има руски.Ползвай преводача на Гугъла и чети колкото искаш.
   Цитат:

Първоначално публикувано от stiu  
Предлагат ни климатик Sanyo SAP-ZK28T втора употреба. Може ли някой да напише отзиви за него, тъй като в Интернет няма информация точно за този модел. Какlва е нормалната му цена втора употреба. А цената на този модел нов?

модела е от 06 година ,КОП 5.08 при отопление ,номинално топлоотдаване 3.2 кв ,външно тяло 34 кг ,вътрешно 10 кг - много прилична машина и не е стара ,за колко пари ти го дават ? 
   Цитат:

Първоначално публикувано от vanko68  
 Има ли траф от 220 за 100 волта и къде е.Ако пък звука е бръмчащ и е от вътр.тяло-сигурно е трафчето,захранващо платката.Сменя се за 10на лева.Понякога помага и заливка с лак за трафове.

При мен положението е същото- бръмчащ звук от вътрешното тяло, но не постоянно.Последните две вечери беше -16 и на два пъти ме събужда този звук, а след на климатика му стана нещо и външното тяло изобщо спря да работи.Сега като се замисля дали нямя нещо общо между този звук и спирането на външното тяло.Ще съм благодарен за всякъкви идеи, че вече цяла седмица чакам техници а още никакви ги няма никъкви.
   Цитат:

Първоначално публикувано от stiu  

Сега ако кажеш, че ти го дават и на прилична цена, трябва да го грабваш веднага. Модел 2006-та - втора ръка, не е за изтърване, освен ако не е падал от 8-мия етаж ;)