Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
Да, с удоволствие - дограмата е нормална, дървена от 84-85. Жилището е монолит, тухла, първи етаж, но с изолация на пода (стиропор); южно изложение. Топлим само тая конкретната стая, иначе е две стаи, кухня, коридор. Терасата не е остъклена напълно, а само частично. Кубатурата е 5х3.5 на станд. височина (2.5 или 2.6 ). Нямаме допълнителна изолация, но стените са доста дебели - бетон ок. 50-60 см. и тухла четворка. Тук в Русе не са падали темп. до повече от -2 -3. И от опита да засечем консумацията е ок. 600 - 800 вата на час, но с всичко останало - хладилник, телевизор, осветление - без други големи консуматори, но не е много точно.
Благодаря предварително
Моето скромно мнение .Имате мн. добър клим. Мисля че трябва да си купите термометър. При 18 19 градуса е доста хладно 22 24 градуса е нормалната температура за стая .Сложете термометъра на най отдалеченото место от клим и задаите темп. Ако има разлика 1 2 градуса* между зададената темп. и тази на термометъра всичко е нормално ,ако не може би трябва да извикате техниците (предполагам клим и в гаранция)
да, в гаранция е - съвсем нов - на 2 месеца. Но нормално ли е зададената му темп. да е по-ниска от тая в стаята? Когато го изключим през нощта, към 3-4 става студено, но когато е вкл. на 16 град е по-топло, отколкото бихме искали, а не можем да зададем по-ниска темп. Това е, което ме притеснява. И мъжът ми се опитва ме да убеди, че всичко е наред и че може би е по-добре да нес викаме техници, но се страхувам да не стане нещо по-лошо и да отнеме повече време за ремонт, а сега в началото да може да се оправи само с някаква настройка на нещо - реле, термостат или не знам какво имат там вътре- разбира се от техник, не от нас.
Аз имам 3 термометъра /спиртни/, които са от по 3-4лв от аптеките и да ви кажа ако ги сложа един до друг, всеки показва различно *:undecided:
от къде да си купя истински на нормални цени?
@Dana,
Вашият клим може да топли и да охлажда. Пробвайте на охлаждане да зададете по ниска темп.Между прочем и аз немога да се разбера с жената.Когато на мен ми е топло на нея и е студено и обратното .
да, възможно и това. Взех още един термометър, за да сравня показанията на нашия. Довечера ще пробвам, На охлжадане няма да го пробвам, че ще ме помислят за луда в нас съвсем. Просто ме притесняваше фактът, че обикновено зададената на клима темп. е с 2-3 град. по-висока от тази в стаята, а у нас е обратно - но ще видим довечера с другия термометър. Благодаря за отговорите. Ако има и другия мнения, ще ги посрещна с благодарност. Приятен ден.
Цитат:
А сигурен ли си, че външното тяло е за MSS12HR? В Техномаркет май си правят различни комбинации- при мен вътрешното тяло е MSF, а външното- MSF1, но разликата е почти никаква. Но ако на вътрешно MSS са закачили външно от друг модел- не знам...По каталози гледам, че MSS е с малко по-мощен компресор... Може би проблемите с честото размразяване (ти май имаше такива) са от това? Ако имаш съмнения- пиши в големия форум- май темата е за там...
@toto1, присъединявам се към колегата llll,
би ли ни казал модела на ВЪНШНОТО ТЯЛО защото разликата между MSF и MSF1 действително е много малка, но се различават доста от MSS-а! MSF-12HR - 14000btu/h MSF1-12HR - 13500btu/h,* и двете са с единична пита и количеството фреон е същото и компресорите май са еднакви - Тошиба! Но при MSS-a има няколко разлики: MSS12HR - 15000btu/h компресор Матсушита, ДВОЙНА ПИТА, по-голямо количество фреон - 1080гр срещу 860гр при предните два!
* * * *А относно вкарването или изкарването на въздух...имам няколко комший дето се топлят на въглища(локално или етажно парно) и става някаква абсолютна воня в квартала, не мога да си проветря стаята от скапаните въглища и съм безкрайно щастлив че MSS-a ИЗКАРВА а не вкарва въздух! А и доколкото знам това е по-добрия вариант! Интересно как са обърнали режима? Обърнаха посоката на въртене на вентилаторчето ли? Светни ни, че голяма мистерия настана около твоя MSS.* ;)
Цитат:
Между прочем и аз немога да се разбера с жената.Когато на мен ми е топло на нея и е студено и обратното .
А... то и при мен е така! На мен ми е топло (22*) пък тя се завила с одеалото до носа! Ама мога ли да бича климатика на 30*??? Кой ще плаща тока после??? Абе...жени: ни с тях, ни без тях!!!* :081:
@alexb, честито! Ти явно си климатизирал целия си апартамент. Супер! Аз имам две стаи без климатици и тях на практика не ги използвам! Като вляза вътре направо замръзвам,а отопление с радиатор 2Кв не може да ги направи толкова комфортни за живеене като с климатиците, нищо че шумят и духат! Ама догодина живот и здраве и тях ще ги оборудвам с Китайци!
Да не се окаже само, че toto1 съвсем скоро ще си купува такъв* :yahoo:
btw: да се похваля, че скоро си купих същата мида MSS09 и панасоник PW9DKЕ, и като се има в предвид, че имам от миналата година мидеа MSF312, мисля че в скоро време ще мога да дам доста пълно ревю на трите машинки /те са вече 4 де, защото МСФ са 2бр./* ;)
Тази сутрин поогледах външното тяло ,то е с двойна пита ,както обясних съм го обезшумил с тампони както на вътрешното тяло така и на външното .Когато го купувах от Техмарк. ми о намериха с връзки ,защото били изчерпали количествата , и като ми казаха че е с компресор на ТОШИБА *даже ми удължиха гаранцията на компресора на 5 год.До вчера клим много често разлеждаше .Но снощи дошли тех. и уж пипали дистанц. От снощи се държи добре.
Колкото до вкарването *на свеж въздух ,когато го монтираха тех. ми показа един бутон при който на дисплея се показва едно квадратче с листо когато го вкл. започва да вкарва свеж въздух.
Забравих да спомена че със същия бутон мога и да изкарвам въздух от стаята само че светва др квадратче .Отделно има квадратче което светва ако вентилира въздуха в помещението.
@Dana
Това, че ще провериш с термометрите е добре!
Мисля си обаче, дали да не споделиш в какъв режим отопляваш - АВТО или си му задала задължително затопляне - на мен малко ми напомня на преоразмеряване и постоянно работещ компресор на МИН. Другото, което мога да предположа е, че темоконтрола на климатика има отклонение...
Цитат:
Първоначално публикувано от alexb
Да не се окаже само, че toto1 съвсем скоро ще си купува такъв* :yahoo:
Мидеята ми е метализе матово сиво-кафява отзад е кафява .Външното тяло е Бяло с емблемата на мидея с R в кръгче *компресора е TOSHIBA за повечи информ. в неделя ще отворя капака на вън. тяло и ще ви съобщя повече подр.
Между впрочем това е модел който е изчерпан на пазара за 2005 . Намира се трудно на цена 700лв без поставяне по малките фирми.
Аз го купих на 509лв и с поставянето ми излезе 609 лв .Моите квадратчета са три,ити обясних за какво служат
Искам да попитам за дист. не отговаря на опианието в книжките които бяха вътре в кашона. После търсих в сайта на Мидея но и от там не отговарят точно на командите които са описани .Може би ще търся сервиза тъй като те са най на ясно
Цитат:
Тази сутрин поогледах външното тяло ,то ес двойна пита ,както обясних съм го обезшумил с тампони както на вътрешното тяло така и на външното .Когато го купувах от Техмарк. ми о намериха с връзки ,защото били изчерпали количествата , и като ми казаха че е с компресор на ТОШИБА *даже ми удължиха гаранцията на компресора на 5 год.До вчера клим много често разлеждаше .Но снощи дошли тех. и уж пипали дистанц. От снощи се държи добре.
Колкото до вкарването *на свеж въздух ,когато го монтираха тех. ми показа един бутон при който на дисплея се показва едно квадратче с листо когато го вкл. започва да вкарва свеж въздух.
Ами щом е с двойна пита би трябвало да е MSS! Ама ти пак не ни каза модела на външното тяло! И тоя компресор Тошиба ако външното е наистина MSS ми намирисва на сменен компресор, щото както неведнъж писах *MSS-а е със Матсушита а не с Тошиба!!! Погледни и в сайта на Мидея ако не вярваш! А относно АСПИРАЦИЯТА явно ти не си разбрал правилно - въздуха само се изкарва,то затова се казва АСПИРАЦИЯ!!! А квадратчетата при мен са две - едното показва непрекъснат режим на аспирацията а другото показва режим - 1час аспирация/1час пауза! Ако не вярваш че MSS-а изкарва въздуха натисни бутона за асп и си доближи ръката до изхода на маркуча - духа навън, не засмуква!!!
* * Ами нали като аспирацията засмуква въздуха, отнякъде в стаята влиза въздух за да не се получи вакуум!!!* :shocked: Е...при теб свежия въздух е влязъл не през маркуча на аспирацията а през ДОГРАМАТА или други отвори!* :grin:
* * * Моя го взех лятото и с поставянето ми излезе 600лв!!! Че то ако ще бъде на цена над 800лв по-добре Инвертор друго нещо си е!!! Ей сега е момента тиквениците от Магнум най-накрая да почнат да вкарват серията на Мидея "ЕЛИТ", това ще изтрепе рибата с възможността за Ъпгрейд със всички възможни екстри след като допълнително си ги закупиш и инсталираш разбира се!* :yahoo:
Цитат:
От четеното напоследък явно тука се прави невероятна реклама на най марките мидея,оскака,келон,нео и елит!
Ами на какво да се прави...на Дайкин и Митсубиши ли??? Те не се нуждаят от реклама за хора с много кинти! Ама повечето в този форум сме по Китайското щото 600лв е едно а 1600 или 2000лв е друго нали??? А за втора употреба не ми се говори! Новото си е ново особено ако е с МАРКОВ компресор по възможност Японски!!!! А и нещо не ми излизат сметките като възвращаемост за новите МАРКОВИТЕ клими - кога ще ги избиеш от икономий тези 1600 или 2000лв??? И мен много ме кефят Мерцедес и БМВ че и Ауди ама като нямам достатъчно кинти си джиткам на Форд!!!
Цитат:
Първоначално публикувано от JoroM
Ами щом е с двойна пита би трябвало да е MSS! Ама ти пак не ни каза модела на външното тяло! И тоя компресор Тошиба ако външното е наистина MSS ми намирисва на сменен компресор, щото както неведнъж писах *MSS-а е със Матсушита а не с Тошиба!!! Погледни и в сайта на Мидея ако не вярваш! А относно АСПИРАЦИЯТА явно ти не си разбрал правилно - въздуха само се изкарва,то затова се казва АСПИРАЦИЯ!!! А квадратчетата при мен са две - едното показва непрекъснат режим на аспирацията а другото показва режим - 1час аспирация/1час пауза! Ако не вярваш че MSS-а изкарва въздуха натисни бутона за асп и си доближи ръката до изхода на маркуча - духа навън, не засмуква!!!
Не съм чак толкова неграмотен .Преди да завали снега ,вечерта беше доста маглива ,освен това живея в еднофамилна къща и въздуха отвън е прекрасен защото живея да парк.Клим много често разлеждаше и го вкл. на режима с листото в трапезарията имаше мирис на готвено ,само след няколко секунди се почувства влажния и прекрасен въздух на гората,Просто останах възхитен.
От четеното напоследък явно тука се прави невероятна реклама на най марките *мидея,оскака,келон,нео и елит!
Личните разправии на PM, моля!
TazmaniaK