Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
Здравейте. Имам няколко въпроса на които се надявам да получа отговори тук в този форум.
Имам климатик Панасоник (CS-PE9CKE) китайски инвертор. За сега съм много доволен от него но искам да разбера дали трябва да има допълнителен кабел м/у външното и вътрешното тела? И нормално ли е до сега да се е размразявал само веднъж?
Климатика работи постоянно на 19* а вечер за 30/40 мин. го пускаме на 28* да затопли за къпането на бебока.
Цитат:
Първоначално публикувано от DARK LORD
Здравейте. Имам няколко въпроса на които се надявам да получа отговори тук в този форум.
Имам климатик Панасоник (CS-PE9CKE) ...
Остави климатика на мира - щом не се размразява - още по-добре! Нали няма лед по него... То зависи и от атмосферните условия.
За кабелчето - може и да бъркам, но има едно - да не би да е скрито в снопа с тръбите и дренажа?
19* ми се виждат малко за бебе... То все пак важното е термометъра колко показва ;)
Има ли някой инструкция към климатик Sanyo SAP-FK22P? ще ви съм много признателна, има само на японски
Опасявам се, че май е само за Япония този модел /и на мен японския не ми е много добър/!
Опитай и ти с :Google:
Цитат:
Имам климатик Панасоник (CS-PE9CKE) китайски инвертор. За сега съм много доволен от него но искам да разбера дали трябва да има допълнителен кабел м/у външното и вътрешното тела? И нормално ли е до сега да се е размразявал само веднъж?
Климатика работи постоянно на 19* а вечер за 30/40 мин. го пускаме на 28* да затопли за къпането на бебока.
Инверторите нямат такъв кабел защото основната електроника е във външното тяло.
Инверторния климатик работи на по-малка мощност от неинверторния като за сметка на това работи постоянно а не да спира и тръгва като неинверторния. Та поради тази по-малка мощност, външното тяло не прави много ниски температури и съответно не се заледява.
Ако държиш да го видиш как размразява - трябва да го набримчиш на 30 градуса за по-продължително време. Рано или късно ще се заледи и ще мине в режим на размразяване. Обаче това не ти го препоръчва защото ако го претовариш току-виж нещо се скапе. ( какво ще ти прави детето тогава ;) )
Цитат:
Ако държиш да го видиш как размразява - трябва да го набримчиш на 30 градуса за по-продължително време. Рано или късно ще се заледи и ще мине в режим на размразяване. Обаче това не ти го препоръчва защото ако го претовариш току-виж нещо се скапе.
Отвреме навреме гледам се споменава че инвертора НЕ може да работи дълго на пълна мощност, щото ще се скапе! А някой случайно да знае колко време максимално може да работи на пълна мощност, без да има риск от повреда???
Питам, щото моя го набримчвам на "SUPER" поне по 1 час на вечер(НЕ от студено състояние разбира се), а по тоя въпрос няма нищо писано!
Цитат:
Първоначално публикувано от alexi_dobrev
Инверторите нямат такъв кабел защото основната електроника е във външното тяло.
:oops: А как се управлява вътрешното тяло? Всички климатици имат кабел между двете тела!!!
За кабелчето - може и да бъркам, но има едно - да не би да е скрито в снопа с тръбите и дренажа?
Кабел нямя! Има само един и той е за захранването(220)!
А иначе на 19* температурата е 23.3 а на 18* e 22.7(това за бебе е добре :) ) и не мърда! Но все оште не мога да разбера трябва ли да има или не? :095:
Цитат:
Кабел нямя! Има само един и той е за захранването(220)!
А иначе на 19* температурата е 23.3 а на 18* e 22.7(това* за бебе е добре :) ) и не мърда! Но все оште не мога да разбера трябва ли да има или не? :095:
Ти за датчика ли се притесняваш- дали не са го "икономисали" при монтажа?... Няма такава опасност.
Цитат:
Първоначално публикувано от llll
Ти за датчика ли се притесняваш- дали не са го "икономисали" при монтажа?... Няма такава опасност.
Чудя се трябва ли да има кабел м/у двете тела :081: :051:
А иначе за размразяването попитах зещото като чета във форума как се размразяват разните му клими а моя не и се притесних :tongue: а има и цяла тема по този въпрос.
1. Връзка между външното и вътрешното тяло има при всички случаи, обикновено се поставя заедно със смукателната и нагнетателна тръба, затова сигурмо не го виждаш. Ако го потърсиш, ще го намериш
2. Относно размразяването- то зависи главно от отн. влажност на въздуха. Ако въздухът е сух, може и при -10 да не се размразява. Виж, ако има мъгла и температурата е около 0 градуса, тогава ще го усетиш с пълна сила.
Цитат:
Имам климатик Панасоник (CS-PE9CKE) китайски инвертор. За сега съм много доволен от него но искам да разбера дали трябва да има допълнителен кабел м/у външното и вътрешното тела?
Връзката межу двете тела при PE9CKE се осъществява с четири жилен кабел.
Номер 1и2 захранване на външното тяло
Номер 3 обмяна на информация
Номер 4 заземяване
Във външното тяло са разположени 3 датчика,два от които се "грижат" размразяването.
Цитат:
Първоначално публикувано от Tecno
Връзката межу двете тела при PE9CKE се осъществява с четири жилен кабел.
Номер 1и2 захранване на външното тяло
Номер 3 обмяна на информация
Номер 4 заземяване
Във външното тяло са разположени 3 датчика,два от които се "грижат" размразяването.
Благодаря ти Tecno.
Здравейте, преди време ми изпадна един неработещ климатик >
това е външното тяло на климатика,
http://www.nova-bg.com/klima1.jpg
http://www.nova-bg.com/klima3.jpg
интересува ме как да проверя компресора и големия кондензатор дали са изправни.
климатика е 12xBTU
почти съм сигурен че е компресора, така че ако някой може да препоръча откъде да взема нов и горе-долу колко струва смяната на компресора в сервиз - давайте предложения.
аз съм от гр.София
Цитат:
Първоначално публикувано от vladont
Здравейте, преди време ми изпадна един неработещ климатик*....
интересува ме как да проверя компресора и големия кондензатор дали са изправни.климатика е 12xBTU
Откъде ти изпадат такива работи 'ве?
И все пак к'ва марка и модел е т'ва чудо?