Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
В петък си купих климатик Haier,модел HSU-12H03/Z1.Не е монтиран,така,че нищо не мога да кажа все още.Ще ми го монтират след празниците.Направи ми впечатление,че няма стойки за външното тяло в кашоните.Така ли трябва да е,или да ходя да си ги търся от продавача?
Благодаря!
Стойката за вън.тяло и тръбите се осигуряват от фирмата която ще монтира климатика
Те влизат в цената на монтажа
Цитат:
Първоначално публикувано от badr
Стойката за вън.тяло и тръбите се осигуряват от фирмата която ще монтира климатика
Те влизат в цената на монтажа
Благодаря много за инфото! :)
Цитат:
Първоначално публикувано от JoroM
Айде да сравняваме модели от един клас! Тошибата и Панасоника със сигурност са ИНВЕРТОРНИ, нали? А Мидеята съм 99% сигурен че е обикновена (поради простата причина че в Бг не се внасят скъпите, съответно най-добрите им модели!) Тук се внасят най-евтините АС-инвертори от серията MSG-9/12HRI! Лично съм наблюдавал една такава Мидея MSG-12HRI да разбера какво толкова и е калпаво (според някой колега-не помня кой!)! Е тая Мидея беше ПО-БЕЗШУМНА(външно тяло) от Малайзииския ИНВЕРТОРЕН Панасоник E 12CKP на един приятел, моя китайски Инвертор КЕЛОН 12-ца също е по-безшумен от Панасоника и е доста по-топлещ(при едни и същи температури и режими прави 5*повече на въздушната струя от прехваления Панасоник) А Панасоника е с ЦЯЛА двойна пита!
Аз и по-рано съм писал относно топленето на Панасониците(и по-конкретно E 12CKP), но явно тук има много фенове на тази марка и на никой друг не му се занимаваше с този проблем! А за мен е проблем щото вече има няколко колеги които се оплакват от НЕТОПЛЕЩИ Панасоници!!!
Напълно съм съгласен с Вас, и аз съм чувал мнения от суперлативи до отричане на Панасоник 12 СКР.Интригува ме един въпрос-Какво означава АС инвертор-дали означава променливотоков инвертор или означава Analog Contrloled invertor.Както DC - digital controled invertor , а не постоянно токов инвертор?
Цитат:
Първоначално публикувано от JoroM
Аз и по-рано съм писал относно топленето на Панасониците(и по-конкретно E 12CKP), но явно тук има много фенове на тази марка и на никой друг не му се занимаваше с този проблем! А за мен е проблем щото вече има няколко колеги които се оплакват от НЕТОПЛЕЩИ Панасоници!!!
Добре де и аз съм се чудил на моя Панасоник, що не топли толкова - най-високата температура която съм мерил е 42 градуса, а в момента е 33 градуса! Някой хора биха казали да викам техниците още утре... Обаче в стаята е топло, няма резки температурни разлики като обикновения климатик и е супер комфортно заради това, сметката за тока ми е супер.
И като е така - какво, по дяволите да се интересувам от температурата на въздушната струя!?...
@Avramian, AC/DC = променлив ток/постоянен ток!
Цитат:
Добре де и аз съм се чудил на моя Панасоник, що не топли толкова - най-високата температура която съм мерил е 42 градуса, а в момента е 33 градуса! Някой хора биха казали да викам техниците още утре... Обаче в стаята е топло, няма резки температурни разлики като обикновения климатик и е супер комфортно заради това, сметката за тока ми е супер.
На моя китайския инвертор Kelon при външна +10* температурата на струята е 60*, а при -5*(най-ниската температура която съм измерил до момента в Бургас) е 53*!!! Изводите за това колко добре си върши работата твоя клим можеш да си ги направиш сам! На твое място задължително ВИКАМ техниците! :RTFM:
А изобщо спираш ли си климатика? Щото аз мойте ги спирам, но понеже имат достатъчно голям ресурс като мощност, бързо стоплят стайте!
@HazardMan, damon
На моя, понеже е DC инвертор сметката също е много добре(все пак е с Японски компресор Sanyo)!
* При поддържана 22* и външна +10*: 0,29квтч
* При поддържана 22* и външна* 0*: 0,6квтч
Със сигурност ще ти кажа, че СОР на Панасоника със сигурност е по-високо от това на твоя Келон!
т.е с други думи: Колкото по-малка е температурната разлика, толкова по- добра е ефективносста на климатика. след като Панасоника си достига зададената температура, всичко му е ОК. Докато при Келон с тези данни ми се струва, че компресора работи на пълни обороти- може би е само някой псевдо-инвертор, или братята китайци не са имали време да му доизкусурят софтуеъра!
Ако искаш топла струя, пускай вентилатора на мин.; но така му влошаваш ефективността!
Цитат:
може би е само някой псевдо-инвертор, или братята китайци не са имали време да му доизкусурят софтуеъра!
Подобни глупости досега не бях чел!!! А ти може би си псевдо-разбирач??? Псевдо-инвертор....просто гениално!!! Хич НЕ е псевдо-инвертор, а си е баш ИНВЕРТОР С ЯПОНСКИ КОМПРЕСОР(а не с китайски като Панасониците)! И за разлика от калпавите китайски инвертори Панасоник, софтуера му работи перфектно - за близо два месеца се размрази само веднъж при отрицателна температура, и НЕ трупа лед!!! Припуква 1-2 пъти съвсем леко като го включа и после въобще не пука!!! И всичко това на цена 600лв общо! А китайските инверторни Панасоници струват два пъти повече, а дори не могат да се сравняват с Келона!!! 40* на струята...като реша да се охлаждам, Панасоника може и да ми свърши работа!!!
Ясно...набутал съм се с този Панасоник
Утре ще го изхвърля и ще си купя истински японски Келон
:016:
Хора не разбрахте ли че на този свят има два вида климатици: тези на JoroM- Kelon и Midea!!! просто несе осмилявайте да пишете случайно "лоши" неща за тях!?! JoroM ги брани сякаш е женен за тях(който неми вярва нека про4ете постовете му) !!! JoroM,не мислиш ли че ти каккто пишеш лоши неща за други модели и саответно и другите могат да пишат впечатления и за "твойте" модели?Товаче евентуално си попаднал на качествени бройки (можеби) незначи че това са най-добрите марки продавани в БГ !!!
Мисла да почнем да отричаме Мерцедесите и да почнем даси хвалим Москвичите и Жигулките!!! :Drinks: :Super:
JoroM-не приемай като обида това което написах погоре но мисля че всеки тук може даси пише своето мнение и едвалие уместно постояно да имсе противорчи понякога неоснователно!!! :cowboy:
@veni,
ти нали не мислиш че при климатиците Панасоник се равнява на Мерцедес при автомобилите? За мен панасоник на климатици се равняват на Опел или там някъде! Неоснователно противоречат такива като теб, който не гледат ФАКТИТЕ! А те са, че Панасоник (особено Китайските) не е от най-топлещите марки! Що не си направиш труда да потърсиш колко човека се оплакват от нетоплещи Панасоници и останалите марки! Май НЕтоплещите Панасоници са най-много, нали?
Аз се предавам-не мога да споря с теб! :oops:
П.С:А ти защо неси направиш труда да прочетеш колко хора се оплакват от нетоплещи МИДЕИ (имам наблюдения и при мой роднини ) мисля чеса много повече от "нетоплищите" Панасоници!!! нямам Панасоник и неги "защитавам" като теб!!! :huh:
Цитат:
Първоначално публикувано от veni
Хора не разбрахте ли че на този свят има два вида климатици: тези на JoroM- Kelon и Midea!!! просто несе осмилявайте да пишете случайно "лоши" неща за тях!?! JoroM ги брани сякаш е женен за тях(който неми вярва нека про4ете постовете му) !!! JoroM,не мислиш ли че ти каккто пишеш лоши неща за други модели и саответно и другите могат да пишат впечатления и за "твойте" модели?Товаче евентуално си попаднал на качествени бройки (можеби) незначи че това са най-добрите марки продавани в БГ !!!
Мисла да почнем да отричаме Мерцедесите и да почнем даси хвалим Москвичите и Жигулките!!! :Drinks: :Super:
JoroM-не приемай като обида това което написах погоре но мисля че всеки тук може даси пише своето мнение и едвалие уместно постояно да имсе противорчи понякога неоснователно!!! :cowboy:
Ако Панасониците от Малайзия са Мерцедесите в света на климатиците, то тогава Национал какво е?Или Тошиба или Дайкин или Саньо.
Хайде да не се изхвърляме толкова по адрес на малайзийските Панасоници.Ако Келона е на половин цена и върши същата работа, то определено си заслужава парите.
Никаде несям казал 4е Панасоника е Мерцедеса при климите-написах го по принцип!!!има и други марки(определени модели) който са на полувин цена и варшат работа но JoroM ги отрича тотално и си "брани" неговите марки!!! :coolsmiley:
Цитат:
А *ти защо неси направиш труда да прочетеш колко хора се оплакват от нетоплещи МИДЕИ
НЕ знам за такива случаи!
Имам обстойни наблюдения върху:
Midea MSG-09HR
Midea MSS-12HR
Kelon AS-12VR4(Inverter)
HAIER HSU-12H03/(BP)1(Inverter)
Панасоник E-12CKP(Inverter)
Цитат:
има и други марки(определени модели) който са на полувин цена и варшат работа но JoroM ги отрича тотално и си "брани" неговите марки!!!
Ако сега вземеш и да ги кажеш кои са, ще бъде много добре!
П.С. Ако пък вземеш че си оправиш правописа ще бъде :Super: