Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
Отговора, който искам е от колегите които за закачили електромерите по инверторите да "погледнат" при -15 какво отчита....
Аз смятам, че разликата при равните условия въобще няма даже и да я има, защото КОП-а ще е единствената разлика, а тя е толкова малка, че няма да се забележи.
Цитат:
Първоначално публикувано от alexb
Отговора, който искам е от колегите които за закачили електромерите по инверторите да "погледнат" при -15 какво отчита....
Аз смятам, че разликата при равните условия въобще няма даже и да я има, защото КОП-а ще е единствената разлика, а тя е толкова малка, че няма да се забележи.
това е добра идея,нека тия с електромери да кажат колко харчат реално при тия температури,според мен всички клими ще топлят,но нека ги тестваме,това ще е доста полезно за бъдещите собственици пък и за тия които мислят да купиват нови.
Едва ли всички клими ще топлят,особено ако температурата вечерта падне под -20.Но ще видим колко студено ще стане и ще видим кой колко е откровен,но първо да дойде....СТУДЪТ
Цитат:
Първоначално публикувано от Vanquished
Едва ли всички клими ще топлят,особено ако температурата вечерта падне под -20.Но ще видим колко студено ще стане и ще видим кой колко е откровен,но първо да дойде....СТУДЪТ
така мисля защото преди 5 години имах Хаер,тогава нямаше по кучи марка от тях,и пак топлеше,лошо ставаше ако спре тока,по 4-5 часа го чаках да тръгне да топли.сегами е интересно да знам кои клими колко харчат при екстремни условия.надявам се да не се послъгва в името на дадена марка
Цитат:
Първоначално публикувано от mikk
така мисля защото преди 5 години имах Хаер,тогава нямаше по кучи марка от тях,
Е,тогава излязоха Осаките,на баща ми не помня от 5 или 6 години е.А от Хаерите може да е нямало по-кучи,но те все пак не са толкова кучи
Цитат:
Малко съм скептик относно прецизността на експеримента ти... Защото двата климатика трябва да са поставени при еднакви условия- еднаква външна температура, влажност, вятър..; да греят еднакви помещения, с еднакво изложение, топлозагуби, допълнителни източници на топлина..... Чак тогава мога да повярвам на електромера.
Много е интересен този спор за нещата втора употреба. Хем те блазни да излъжеш дявола, хем риск има. Номерът е да имаш проверен и изпитан човек при доставчика. Който разбира и може да ти отсее доста добри машини - независимо дали климатици, коли или друга техника. Панчо си избира, но не всички из България ще могат или пък фирмите при тях въобще не стават. И смятам, че ако сме нормална по доходи държава, нямаше въобще да спорим за разни втори употреби, защото почти нямаше да ги има. :coolsmiley:
Цитат:
КОГАТО СА МНОГО НИСКИ ВЪНШНИТЕ ТЕМПЕРАТУРА КОНВЕНЦИОНАЛНИТЕ МИ КЛИМАТИЦИ НЕ СЕ ИЗКЛЮЧВАТ ВЪОБЩЕ, ЗАЩОТО НЕМОГАТ ДА ДОСТИГНАТ ЗАДАДЕНАТА ТЕМПЕРАТУРА, АКО ИНВЕРТОРА Е В СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ КАКВА Е ЛОГИКАТА ДА ХАРЧИ ПО-МАЛКО ТОК?
@alexb, прав си! Ако приемем че КОП-а им е приблизително еднакъв, тогава всичко ще зависи от топлозагубите на помещението! Колкото по-големи топлозагуби имаш, толкова инвертора ще е по-неикономичен!
Цитат:
За съжаления няма как да се види кой колко е откровен! Аз много си падам по тестове,и съм категоричен, че данните които съм дал досега са верни на 100% и смятам да продължавам в този дух! Ще направя и експеримента за сравнението на консумацията(Ампери и Квт/ч) м/у конвенционалния и инвертора(и двата са с електромери)! Има данни че конвенционалните Мидеи MSF, MSG топлят и до -18*, но те са с компресори Тошиба, а моя MSS е с компресор Матсушита(Панасоник)! Тая марка не я долюбвам, дано да не я намразя още повече! :033:
Цитат:
Номерът е да имаш проверен и изпитан човек при доставчика.
Това е може би наи-важния фактор! Втория е късмета! Ама ако ги нямаш и двата.... :brickwall:
Трето, да имаш добра кола е въпрос на престиж, нали! С тая кола се разкарваш навсякъде, всички те виждат и тн! А климатика си стои на стената, в повечето случаи не му обръщат внимание, а и новия лъскав климатик, изложен на атмосферните влияния след няколко месеца ще е заприличал на секънд хенд!
А пък ако някой го притеснява лепенката на евтиния му китаец от рода на Краун, Нео, Елит и тн, винаги може да си лепне "маркова" лепенка!
Цитат:
Как да са равни условията като например:
12-ка конв. има параметри 3.95КВт/1.28КВт=3.09
12-ка инв. 0.90-4.80-6.70/0.25-1.23-2.30=3.60-3.90-2.91
Ако си сигурен, че конвенционалката няма да изключва
Цитат:
КОГАТО СА МНОГО НИСКИ ВЪНШНИТЕ ТЕМПЕРАТУРА КОНВЕНЦИОНАЛНИТЕ МИ КЛИМАТИЦИ НЕ СЕ ИЗКЛЮЧВАТ ВЪОБЩЕ, ЗАЩОТО НЕМОГАТ ДА ДОСТИГНАТ ЗАДАДЕНАТА ТЕМПЕРАТУРА, АКО ИНВЕРТОРА Е В СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ КАКВА Е ЛОГИКАТА ДА ХАРЧИ ПО-МАЛКО ТОК?
можеш ли да кажеш как ще работи инвертора?
Още повече, че има разлика между двете 12-ки в отдаваната мощност за време
И въобще тогава каква е идеята на инверторите да пише до -15C, а на конвенционалките* до -5C,-6C или -7C?
Цитат:
И въобще тогава каква е идеята на инверторите да пише до -15C, а на конвенционалките до -5C,-6C или -7C?
Тези -15* видял ли си ги в спецификацията, или това са рекламни приказки? На Мидея MSG-12HRI(АС инвертор) и на моя инвертор Елит/Келон в спецификацията ги дават до -7*
Цитат:
Първоначално публикувано от JoroM
Тези -15* видял ли си ги в спецификацията, или това са рекламни приказки? На Мидея MSG-12HRI(АС инвертор) и на моя инвертор Елит/Келон в спецификацията ги дават до -7*
Fuji Electric RS-12LB - работна темп. отопление от -15C до 24C от самата книга на manual дето си е към него
Има ли смисъл от инверторен климатик? Разликата в цената между инверторен и неинверторен е около 600-700лв! Това възвръща ли се като консумация? Или направо да си вземе човек един Елит за 400лв и да си свирка ?
По принцип инверторите които работят с R22 са със работна темп. до -7,а тези на R410 са до -15.
Пригответе приборите за измерване, тефтерите и моливите! Студът идва от север, а с него и часът на истината! :yahoo:
Ама да се разберем - обективно, а не пристрастно, нали? :coolsmiley:
Ще се види кои как топли моя до -9 си топлеше без никакъв проблем и наи-интерсно и без никакви шумове по външното тяло ,като стане по-студено от -9 ще споделя как е откровено ,за сега съм много доволен