На компресора пише някакав номер,волтажа,херците и C- R112H..; PH1 нищо неми говори. Една част от надписите не се виждат.
Но по принцип на комресора ли е записан типа на маслото и къде може да се намери в търговската мрежа? (къде да се търси)
Преглед за печат
На компресора пише някакав номер,волтажа,херците и C- R112H..; PH1 нищо неми говори. Една част от надписите не се виждат.
Но по принцип на комресора ли е записан типа на маслото и къде може да се намери в търговската мрежа? (къде да се търси)
Я прегледай какво пише @badr тук: http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg174728Цитат:
Първоначално публикувано от jaga
Предполагам, че за компресорите за климатици работата е същата.
ДА,така е.Имах предвид ,че като пусна абсорбатора(софиянци не съм убеден,че знаят какво е ширм,ама нали съм варненче ;)) следва да смуче въздух от дренажната тръба и въпреки това няма промяна в в температурата на помещението.Цитат:
Първоначално публикувано от TexHuk
Вероятно височината на помещението е 2,55 :).Изчислението е много просто -за отопление на един кубичен метър са нужни от 50 до 75 вата в зависимост от изолации,дограми и т.н.Помещението е 395 кубика и осреднено (не знам какви са условията на жилището) по 65 вата прави...уаууу 25675 вата...Цитат:
Първоначално публикувано от batco
Съвсем нормално си е. И понеже няма да са му необходими през цялото време (защото тези сметки са доста груби, но и много практични) спокойно и БГВ ще си реализира и ще има гореща вода колкото душа му иска.Цитат:
Първоначално публикувано от Vanquished
Помощ, купих си Toshiba RAS-251ETS обаче както е при всички японски климатици дистанционното с тези йероглифи е неизползваемо. Ако някой има такъв климатик, моля да помогне с инструкции за дистанционното.
airclima и аз имам секънд хенд и си загубих три вечери да на правя цялостан превод като имаш това нещо защо не го пуснеш за помощ на хората? Нали целта на форума е това!!!?? Имама ама няама да дам !! :shocked: :081:
МНОГО ГАДНО! :2guns:
@xenohack
Моля ако можеш прерисувай йероглифите на твоето дистанционно и съответно техния превод.Предполагам че символите ще бъдат еднакви за съответните функции.
Така поне в основни линии Deyantrif ще разбере как да се работи с климатика
Тези дето ми монтираха климатика ми оставиха един лист с всичко на всичко 8 функции (8 комбинации от йероглифи): за вентилатора Ауто + 3 степени, както и за режима на отопление Ауто, Топло, Студено, Изсушаване. Проблема е че йероглифите които отговарят на тези функции трябва да се появят на дисплея, а за да се появят трябва да се борави с бутоните на дистанционното които са със съвсем други йероглифи, да не говорим, че на дисплея има три реда и някои от йероглифите се появяват едновременно на всички редове в определени режими:(( Не искам да влизам в спорове кой не си е свършил работата, просто имам нужда от помощ и затова* пиша във форума :) Модела на дистанционното ми е WH-B1N. Благодаря :)Цитат:
Първоначално публикувано от airclima
Вчера доста си поиграх и намерих един онлайн английско японски речник. Проблема е, че за да се ползва трябва да се гадае кои са думите на английски върху бутоните за да се нацелят верните йероглифи:) За съжаление обратния вариант (да се търси с йероглифи английския вариант по разбираеми причини е невъзможен). Така например бутона timer излиза като:
【タイマー】 (n) timer/(P)
Точно това е и комбинацията под таймера на моето дистанционно, обаче там има 4 бутона всеки един от тях с отделна комбинация йероглифи. Ако някой се интересува, ето сайта на речника. Все пак това е някаква помощ:) http://poets.notredame.ac.jp/cgi-bin/jedi
Едно възможно решение за притежателите на оригинално японско дистанционно управление за климатик:
Ако може да прежалите десетина лева, може да потърсите универсално дистанционно управление за климатик. Там поне надписите са на английски.
Единствено може да загубите като функционалност е таймера, тъй като по мои наблюдения точно това липсва на въпросните управления.
Първо универсалното дистанционно има само основните функции! Режим турбо няма , няма иконмия на енергия и други ! Значи аз успях да си преведа чрез Google - Transalte! Иначе намерих им снимки в нета на мойте дистанционни! Няма проблем да ги кача само ,че тук нещо немога да уплоадвам!
Вчера се замислих и над тази възможност, но не съм сигурен дали ще намеря такова и въобще къде да го търся? Освен това дистанционното би трябвало да е с дисплей, за да се вижда в какъв режим работи климатика (самия климатик няма дисплей). Някой ползвал ли е подобно дистанционно?Цитат:
Първоначално публикувано от Tormentor
Аз също опитах да намеря снимки но все попадам на японски сайтове. Дори реших да се направя на отворен и писах на Тошиба Япония да ми помогнат, обаче те не щат и да чуят. Казаха ми, че модела бил само за Япония и те като производител не разрешават да се ползва в България. Даже ме помолиха да им кайа от къде съм го взел или купил:)) Естествено им казах, че съм го взел втора употреба от приятел и тогава те много любезно "по-японски" ми казаха, че се радват, че съм избрал тяхната марка, обаче официално нямат право да ми окажат помощ и се надяват да нямам проблеми с климатика:) С две думи, оправяй се сам:))))Цитат:
Първоначално публикувано от xenohack
Може ли да ми пратиш материалите за твоите дистанционни на майла?
Ами аз съм с такова, след като счупих оригиналното :oops:
Дисплей имаха всички, които пробвах. Защо пробвах ли - ами защото не се знае дали ще разпознае климатика, въпреки, че има достатъчно кодови варианти за моята марка. Както и да е, на третия път улучих такова :grin:
И от тук един съвет - като взимате такова дистанционно, винаги питайте дали има възможност да го върнете, ако не може да управлява климатика. При мен даже ме посъветваха да взема няколко, с които да пробвам, и след това да върна неработещите.
Въпросното дистанционно няма опция за нагласяне на таймер (то няма таймер (часовник) изобщо). Но аз таймер и без това не ползвам. Иначе си има всички останали основни функции. Но имайте впредвид, че все пак е универсално - няма ка да се съобразява с допълнителните функции, които добавят производителите, въпреки, че таймера не е допълнителна функция.
Даите някакво мнение за климатика PANASONIC CS/CU-E12DKE . Този климатик AC или DC инвертор е ? Благодаря предварително.
За съжаление твоят модел лиспва в сайта http://aircon.ru , но пускам линка тъй като виждам, че има много хора, които се интересуват от сервизните книжки и книги с инструкции за много модели климатици. Част от информацията е на англииски, останалото е на руски език. Доколкото видях, сайтът разполага с файлове описващи сервизните менюта, ел. схемите, някои спецификации и диагностика на климатиците.Цитат:
Първоначално публикувано от Deyantrif
Има дадени и някои руски стандарти за отопление, климатизация и вентилация. Също така има предоставени методики за изчисляване на топлинната мощност на помещения, определяне на слънчевата енергия постъпваща в жилището и много други.
Сайтът изисква регистрация.
Дано този сайт да е полезн за някого.
Не знам как да публикувам моя схема тук, но все пак можеш да погледнеш схемата на свързване на компресора тук http://www.terra.es/personal5/anajes/electr.htm. От посоченият сайт, гледай схемите и ще се ориентираш. Ел. двигателя си е типичен еднофазен променливотоков двигател, с две намотки: едната работна, другата пускова. Има няколко схеми на пускане с кондензатор, с реле, с реле и кондензатор, с променилово съпротивление и т.н. Няма да ти обяснявам, ще се ориентираш по скиците. Не открих такава схема на английски.Цитат:
Първоначално публикувано от DIDOTO