При този нагревател оставаше и да не размразява.За икономичност има ли смисъл да говорим? :shocked:Цитат:
Първоначално публикувано от dilianclima
Преглед за печат
При този нагревател оставаше и да не размразява.За икономичност има ли смисъл да говорим? :shocked:Цитат:
По-нагоре се обсъждаха стандартите, та:
1. Файлът "Hisense" е от "Мануала" на такъв климатик. В него е посочен стандарта на China State Bureau of Quality and Technical Supervision, който е GB/T 7725-1996. Този стандарт вече е заменен от стандарта GB/T 7725-2004. позиция 19
По-интересното, обаче е:
2. Description:* *
GB/T 7725-1996 is not equivalent to ISO 5151-1994, however the cooling capacity tests are conducted at the ISO 5151-1994 T1 test condition. GB/T
3. Въпросния ISO 5151-1994 пък е наследник на ISO/R 859:1968
4. Общо взето всичко е платено....
5. Файлът "TechReq" дава някаква светлина по въпроса какво означава "EER/COP" и какво "шум" според китайците
Здравейте на всички! въпроса ми е следния - след доста четене включително и тук стигнах до решението да си купя панасоник инвертор 9ка - интересува ме от къде е препоръчително да си го взема - най-добра цена на устройството, качествен монтаж... ще съм благодарен за съвета....поздрави
Би било добре да укажеш за кой град става въпрос.Цитат:
Първоначално публикувано от stoma101
Без това едва ли ще получиш полезен съвет.
Става дума за СофияЦитат:
Първоначално публикувано от badr
...освен това инверторни 9ки на Панасоник има и за 800 и за 2000 лв .. ;) според мен малайзийските са най добре като съотношение качество/цена .
мдааа точно товас се опитвам да рабера сега - къде са тия 1200 лева :) между единия и другия инверторЦитат:
Първоначално публикувано от Alexi_
Тъй тъй, може да се окаже, че имаме еднакви модели, само дето на моят Хаиер външното тяло от седмица насам започна да става по-шумно и издава някакъв метален звук - дали ще е от перката или нещо друго? - някой ако има идея да драсне.Цитат:
Първоначално публикувано от cvetan_d
Инак биват - вътрешното тяло е безшумно и при висока степен - разхода е малък* и това е ...
Обърни се към сервиза
:033:така и стана - оказа се трафа- бръмчи като прахосмукачка - горките съседи ... и понеже съм от Русе сега пращат стария в Сф където ще го подменят и така....
Обещаха до 7 дни да го оправят.В Русе фирмата която поддържа климата е Жега - веднага се отзоваха момчетата - доволен съм
... Но внимавайте когато купувате Хаиер - все пак трафа замина, а климатика е купен на 25 февруари тази година :knuppel2:
Привет на всички, с които преди време обсъждахме варианти за климатици. Обещах да споделя и ето на след дълго лутане, питане и ходене по мъките най - накрая се престраших- взех си MIDEA инверторни 12 ка и 9 ка- 750 към 560 лева и монтаж 300 лева за двата. ПРипомням само , че помещенията ми са 28 кв. м. и 15 кв. м. с изложение югозапад, пвц догрома , с две външни стени, на 4 ти етаж. Еми засега съм доволен - при температура -2 градуса вътре си беше лято и то нагласени да поддържат 22 градуса. Ще ви кажа повече догодина като дойде зимата. Благодаря на всички и спорен ден.Цитат:
Първоначално публикувано от gino
Не си сгрешил.Инверторната Мидеа се оказа наистина хубава машина,която работи много добре във влажно и студено време. Ако не си забелязал знаи, че има по- голяма консумация от инвертори на други марки(например Панасоник).Цитат:
Първоначално публикувано от titoo111
Какъв е средният разход на ел.енергия на мидея 9-ка инвертор?И не е ли малко ниска цената и /540 лв./ за инвертор.Цитат:
На мен ми трябва климатик за в кухнята -15 кв.м., северозападно изложение, дървена дограма, без изолация.Ще го използвам предимно за отопление и то вечер само за около три-четири часа.Смятам, че не си заслужава да давам пари за марков климатик.Каква марка да избера?Имам насоки към 9-ки Хаер или някакъв китайски Панасоник за около 500 лв. в технополис.Какво бихте ми казали за Мидея и Хаисенс отговарящи на горните параметри?
MSG-09HRI 0,800-3,106 0,800-4,102 0,270-1,470/0,270-1,800 599лв
MSG-12HRI 0,900-3,604 0,900-4,998 0,310-1,710/0,300-2,380 739лв
цена за дилъри
Точно това са цените, дето ги е написал airklima. За съжаление още не съм засякъл разхода им , а и като се има в предвид че времето се затопли не знам дали ще ги ползвам често. Пускам ги само за да се суши апартамента, щото е нов и чакам паркет. Но като дойде сметката за тока тя ще е изцяло от климатиците, щото друго в момента не работи и ще споделя с вас.Цитат:
Първоначално публикувано от volang