Отговор: Колко ми харчи климатика...?
Цитат:
Първоначално публикувано от
SPSt
На някои-да! Моят е немски-от Метро и мери съвсем точно. Сравнявал съм го с електромера. Гледай да мери и cos ф, иначе може да ти мери само активна енергия, а това при инверторен климатик ще ти даде голяма разлика /неточност/.
Електромерите на битовите абонати са само за активна енергия
Извинявай, не съм се изразил правилно-не мери реактивна мощност/енергия, но, не мери и пълна /UxI/. Мери активна мощност/енергия-/UxIxcosф/. Дано сега да е по-ясно! :)
Цитат:
DUNDURMA
Без ват метри,щот нямам 2 клими вършещи работа и за третия,всичко на ток 80кв.м. на 3.70 височина 31.10.16-10.01.17-204 кинта и поддържана температура 24 градуса.
Баси, и това за почти 2 месеца и половина? И общия ток, не само за климите? Искам да живея в твоя град, твоя квартал, на твоята улица и в твоята сграда! И на твоя етаж!!!
Малко сметки... и 625 вата на час! Ми той компютърът ми харчи повече!
Хора, като четете влагайте малко мисъл. Дунди беше сбъркал малко датите, после някой му ги поправи още по-грешно. Предполагам верните дати са: 10.12.16-10.01.17 и това е сметката за този период-31 дена.
Цитат:
milanov
18.10.2016-18.11.2016, София, панелка, вътрешен апартамент.
Тошиба Дайсейкай-6, 17кв.м. , стайна 24/22 градуса ---100kWh
MHI 25ZM-S, 17кв.м., стайна 22/20 градуса ---100kWh.
Много малко според джаджите от Конрад това е.:)
18.11.2016 - 18.12.2016 ----по 180kWh за всеки климатик.
18.12.2016 - 18.01.2017 ----по 300kWh за всеки климатик.
Миланов, никак не е зле! Ако и не си стоял на студено, машините ти са супер, просто ги харесай и ги ползвай със здраве.
Днес получих на меила сметката три климатика 2бр 12лкц и 1бр 12midea конвенционал, духалка в банята печки осветление всичко е на ток 151лв.
Sent from my K012
Това и правя бърбан с мандарини.:)
Sent from my K012
Тука ще се надлъгваме явно :))
1 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=21916&stc=1Ако визираш мен сега ще пробвам на таблета да снимам меила.
Sent from my K012
:offtopic:Той имаше в предвид мандарините. :yahoo:Аз пък съм на сливов скоч и царска туршия!:)
Цитат:
SPSt
Миланов, никак не е зле! Ако и не си стоял на студено, машините ти са супер, просто ги харесай и ги ползвай със здраве.
Няма как да е стоял на студено. 300kWh / 31 = 9,68 kWh на денонощие. Средна консумация 400 вата на час. Примерно при коп 2,5 ще има по ~ 1 киловат получена топлинна мощност на час, а Миланов е с много малки топлозагуби.
Момчета,объркал съм местата-за 1 месец е.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
VeleV.Klima
Днес получих на меила сметката три климатика 2бр 12лкц и 1бр 12midea конвенционал, духалка в банята печки осветление всичко е на ток 151лв.
Sent from my K012
Неефективно...Това си е чисто прахосничество !.
Ето я моята сметка - на слънчеви колектори съм :
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=21921&stc=1