Отговор: Колко ми харчи климатика...?
Струваше ми се че тея 360 кв,които е изхарчил големия Samsung за януари са много.Но понеже дневната в момента се ползва само за кухня и климатика не е работил от 30 януари и вече гледам е паднало на 9-10 гр. вътре.Така че за този хладилник,разхода е приличен.
444,56 лъвчета за периода 04.01-02.02 :thumbsup:
Втори етаж от къща без изолация (около 70 м2) в студен планински район (Бояна), в София. 3 японски климатика втора радост-шеста цедка (2006-ти набор Sanyo, Toshiba, National), бойлер, пералня, ел. готварска печка, микровълнова. Климатиците се нагласят на 22-25 градуса, пускат в края на Септември и се спират в края на Април. Бойлера (стар модел Елдом, 80 л.) не е изключван от 7-8 години. Пералнята се ползва ежедневно. Готвим рядко, но пък всяка сутрин печката се включва за кафеварката. Отопление, загряване на вода и готвене само на ток.
Според мен разхода е около стоянка на клима
Споко, аз имам 300 в Петрич, за Бояна какво да кажа....Изолации, изолации и пак изолации.
Като чета явно трябва да почепя, а мислех, че тази зима съм зле. ;)
Ами с два климатика и умерено ползване на други консуматори на ток,трябва да си между 150 и 190 за януари.
Нашата е ясна - къщи, самостоятелни, без изолации ....
1 Прикачен файл(ове)
За периода 23.12.16 до 20.01.17 сметката за ток ми е 166.84 лв. с 3 климатика и 2 бойлера.Готвене всяка вечер.Двата 12LKC и 12LGC настроени постоянно на 21 гр .в едно общо помещение от 122м3. Другия Fujitsu s22t през дена на 21гр. вечер на 22-23гр. Еднофамилна къща на 3 етажа с изолация.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=22271&stc=1
И при мен дойде за януари с климите в подписа оставени на 23 градуса постоянно ,бойлер ,пералня и миялна и рядко готвене-192лв ,хубавото е че края на месеца под нас се нанесоха нови съседи и сложиха картон с вата на тавана и пода стана значително по-топъл.Доволен съм за тоя кучи студ изцяло на ток под 200лв е идеално. :)
Ако са сложили вата на тавана твоя под трябва да стане по студен а не по топъл :) все пак те си намаляват топлозагубите към теб а не обратното :)
По скоро въпреки ватата са успяли да ти стоплят пода :)
До сега беше необитаем "хладилник" , сега е в ремонт , все още не се отоплява ,но с тази вата има разлика горе при мен определено може да се ходи бос по ламината .:)
п.п. в моя случай са си намалили студозагубите към мен :)
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobovo
За периода 23.12.16 до 20.01.17 сметката за ток ми е 166.84 лв. с 3 климатика и 2 бойлера.Готвене всяка вечер.Двата 12LKC и 12LGC настроени постоянно на 21 гр .в едно общо помещение. Другия Fujitsu s22t през дена на 21гр. вечер на 22-23гр. Еднофамилна къща на 3 етажа с изолация.
Това при средномесечна +7 градуса в Петрич ?! Моята е горе долу толкова,за двустаен,с разликата че се отоплявам на локално парно.С кимур.
В Петрич си
Е средната темп. не е била +7 гр.Беше си студено и то доста.Имаше вечери с темп. до -15гр. вечер.
От 28.12 до 27.01. ,230 лв,като от тях 130 лв са за трите климатика+влагоуловитвля.Постоянно имаше хора вкъщи.
Не знам за вас, ама на мен днес ми дойдоха сметките на 3 имота за периода 11.01.2017 ДО 09.02.2017, като и на 3те имота са АБСОЛЮТНО еднакви със сметките от предходтния период (11.12.2016 ДО 10.01.2017).
Според мен това е невъзможно.