Re: Колко ми харчи климатика.......?
наздраве ,аз почнах виното от обяд :)) Саньото го засякох последните 2 дни ,темп. -6 -7 нощем до -3-4 денем ,средна консумация 205 вата .. това е с около 30% повече от колкото консумираше при +7+10 външна ( около 140-160 вата средно) .. слабото повишаване на консумацията отдавам на главно на добрата изработка на машината + факта че никога не го изключвам и стените са добре затоплени ,а и стаята няма големи топлозагуби явно
Алекси от кой климатик си доволен най много внимавай аз съм с женерал лдс.
ОФФ:мисля че 12ЛСС като усреднени качества/цена е недостижим не само измежду 3те ми климатика ами и измежду поне 20тина модела ,но Саньото е най качествената ми машина то си личи и по разхода му
Мерси за откровенния отговор и ВЕСЕЛА НОВА ГОДИНА.
Хора, аман от разход, аз лани се кефех на акумулиращата си печка! Е, инверторчето е по на сметка, няма спор!
Забелязвам, че сега на low fan си хаби по-малко ток, но ще покаже сметката за тока!
Айде умната, че русата иска много пари! Наздраве!
Климатик DAIKIN S22GTPS
Въпреки че по сметки е на ръба и имам съмнения за проблеми с отоплението
засега съм доволен - помещение 16 кв.м. (кухня-всекидневна - има и други източници на топлина -
готварска печка, хладилник, телевизор, микровълнова) ; с южно изложение, PVC-дограма,
вътрешна топлоизолацция , панел ;
Разход за за 25 дни (04.12.2008 до 29-12-2008) - 620h - 100 kWh.;
Начин на експлоатация - постоянно включен от 05.11.2008 г. на 21-22 гр., нощем на 18-19 гр., режим Аuto
на вентилатора.
Не съм измервал точната температура в помещението, но не се чувства да е студено, а напротив - приятна
постоянна топлина през целия ден, в общи линии нормален комфорт за помещението, дори и за възрастен човек.
Стаята е с добра изолация, PVC-дограма, вътрешно помещение, а и експлоатацията на
климатика мисля че също е в насока към минимални енерго-разходи без значителни компромиси относно комфорта.
Местоположние - гр. Русе, вътрешен апартамент, панел, период на отчитане - 04 до 29.12.2008 г., измерване
с Peaktech 9024 .
Имам fujitsu 09 LGC монтиран в спалня 15 кв с вьтрешна изолация на тавана и вьншната стена с ПВЦ прозорец . Имам електромер на климатика и за месец декември ми е изгорил 12 лева . Денем го глася на 19 градуса а нощем на 21. Изложение изток етаж 5 вьтрешна стая тулен апартамент. Честита нова година на всички вьв форума . :Drinks: Горна Оряховица
Леле, учудваш ме! Дано ти мери вярно електромера :)
Я кажи какви са ти изолациите?
Цитат:
Първоначално публикувано от zahariev71
Имам fujitsu 09 LGC монтиран в спалня 15 кв с вьтрешна изолация на тавана и вьншната стена с ПВЦ прозорец . Имам електромер на климатика и за месец декември ми е изгорил 12 лева . Денем го глася на 19 градуса а нощем на 21. Изложение изток етаж 5 вьтрешна стая тулен апартамент. Честита нова година на всички вьв форума . :Drinks: Горна Оряховица
Грубо това прави около 80 Kwt.За 1 ден 2.5 Kwt, a за час - 107W.
Не съм специалист обаче ако имаш среден разход 107W , то KOP-a трябва да ти е към....!!!
Друг вариант - топлозагубите му да скъм <<<<.
Отдолу и отгоре бабички с кюмбета на макс е моето предположение! И аз едно време като имах живи комшии и аз се хвалех, че акумулиращата на 1 ми е достатъчна! Отдолу и отгоре бумтяха нафтови печки на макс - хората бяха с малки дечица!
Този модел има минимално топлоотдаване 0.5Квт , така че минималната консумаця може да е 107Вт.Но средна такава означава че работи дори и при минусови температури с консумация минимална -57Вт,максимална -157Вт (примерно).Според мен такива параметри са невъзможни.
Четя и ви се чудя вие ги изкарахте тия клими че работят без компресори само вентилаторите им харчат 80вата.
То не се знае колко време е работил компресора и колко само е въртял въздуха, ако го топлят отвсякъде, макар и инвертор може да се включва съвсем за малко... Кой го знае.
Цитат:
Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Четя и ви се чудя вие ги изкарахте тия клими че работят без компресори само вентилаторите им харчат 80вата.
:bravo
И аз се чудя.
:Drinks: