Re: Колко ми харчи климатика.......?
Нищо подобно.Фибран / едно от търговските имена на XPS / не се използва на ТИ.С него се обличат само бетонните колони и основите.А и 5см е критичен минимум за някакво подобие на изолация.Имам двуслойна външна 8 см, на термомостовете 10 см, и на част от къщата вътрешна с вата, каширана с алуминиево фолио и дървена ламперия.
Ммм...дааа...сериозна топлоизолация,но крайно недостатъчна за достигане параметрите на така наречената пасивна къща...това алуминиево фолио нямаше смисъл да го споменаваш,то не подобрява топлоизолациооните качества на ватата...
Не казвам, че е пасивна, далече сме още от тези показатели, но се приближава до показателите за такава.Алуминиевото фолио има ролята си при ватата, тъй като има не само влагозащитен ефект, но играе ролята и на топлоотражател, тъй като се монтира от вътрешната страна, към стаята.
С фолиото не се ли получава "аквариум" т.е. нарушава се естественото дишане на стените? Любопитно ми е след години зад фолиото каква ли микрофлора и фауна ще се е появила във ватата?
Не се създава, по него фабрично има пробита решетка от микроскопични отворчета, през които вентилира.Освен това, точката на оросяване е извън стената и няма как да кондензира влага.
иска ми се да си изясня някои неща затова ще ви попитам
примерно ако по документация при -5° климатика Е9НКЕ-3 отдава 3100w за които е консумирал 552w COP=5,61
какви ще са ориентировъчно данните при -5° при отдадена мощност 2300w колко ще консумира.......w COP=.....
какви ще са ориентировъчно данните при -5° при отдадена мощност 3900w колко ще консумира.......w COP=.....
примерно ако по документация при +7° климатика Е9НКЕ-3 отдава 3600w за които е консумирал 890w COP=4.05
какви ще са ориентировъчно данните при +7° при отдадена мощност 2600w колко ще консумира.......w COP=.....
какви ще са ориентировъчно данните при +7° при отдадена мощност 1600w колко ще консумира.......w COP=.....
какви ще са ориентировъчно данните при +7° при отдадена мощност 800w колко ще консумира.......w COP=.....
Panasonic_E_9_12HKEW-3_service_manual.pdf
Има подобна таблица, но за ТОШИБА 10,13,16 SAVP - http://www.refteh.ee/index.php?lang=est&main_id=51 .Трите PDF-а между двете таблици на сайта.
не го четеш правилно ... при -5 отдава максимално 3.1 кв ,максималната консумация ще е над киловат тая която си писал най много да е номиналната .. делиш тези 3100 вата на максималната консумация и ще получиш КОП при -5 ,ще е нещо от сорта на 2.2-2.6 .. КОП сам по себе си говори твърде малко за качествата на един климатик не се вманиачавай по него .. машината няма да е икономична аз ти го писах в другата тема защо .. е ,няма да е на нивото на осака и мидея но не е нищо особено
Този месец сметката ми за ток е 94 лв.!!!
Аз съм с "Мерцедеса" на климатиците - Sharp AY-XP 12FR!
На първия етаж съм, с 3 камерна ПВЦ-дограма и всички стени, без таваните са ми от гипс-картон, не съм слагал вата отвътре, така че може да се каже, че нямам изолация. Отоплявам хол + преходна спалня(28 кв.) и държа доста високи температури - 26-29 градуса.Иначе предишния месец платих 53 лв. Вкъщи се готви редовно и бойлерът не се изключва!Кажете, при вас как е този месец?
аз не казвам щото никой не вярва ,особено собствениците на Мидея и подобни .. дори и на засечената с измервателно устроиство консумация от 1 киловат средно на Мидеята в офиса никой не повярва .
edi1, не знам, какво значи пасивна, нито пък активна къща, но не в това е въпроса. Можеше да напишеш, че климатика ти харчи по-малко, когато навън е слънчево, а не, че харчи по-малко, при по-ниски температури! Чичко Слънчо, винаги помага(зимата).
Да се смее ли човек,да плаче ли на такива изказвания... :god
Очо,къде го видя това в постовете на Еди1 ? Гледам,гледам,но не виждам подобно изказване.
Не знам, дали ви разбрах, но ето
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Сметката за посочения от мен период е 64 лева.За предходния беше 73 лева, нея съм я посочил още преди 1 месец.тогава беше по-топло, което означава, че машините при същите условия/нищо не е променено нито в условията на стаите и къщата, нито в начина на отопление/ имат по-малка консумация - проста сметка.
Сори,четох само тази страница,не съм погледнал вчерашните постове.Мислех,че пишеш по днешните.