Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 50

Избор на инвертор за 25 m2

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #31

    Re: Избор на инвертор за 25кв.

    За декларацията за съответсвие си има норматична уредба. Не ме търси къде е. Ще питам брат ми. Той е по вчас на тези неща. Незнам какви точно доказатества искаш да ти дам за това, че климатиците са нелагелни. Ако искаш да ти дам да си поговориш с хора работили в термоклима(вносител на тези климатици). Всичко се знае как и от къде идва. А и между другото когато имаш договор с фирмата производител ти се пращат резерни части. В случая няма никаква възможност да се поръчат части. Това е същото както се внасят контрабандно GSM-и с насписи на чужи операотри. Всички знаят за тях, но никой нищо не прави по въпроса. Чак сега наскоро арестуваха няколко човека за контрабандния внис на телефони.

  2.  
     
  3. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев
    Мнения
    248
    #32

    Re: Избор на инвертор за 25кв.

    Според мен уред,какъвто и да е,щом не е пригоден за употреба на 220волта,не би трябвало да бъде в България.Има нещо гнило в България,не съм навътре и не искам да споря,ама то отдалече си мирише на нелегално.Мое мнение!

  4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    137
    #33

    Re: Избор на инвертор за 25кв.

    То и в Дания имаше нещо гнило,ама къде Дания-къде е България

  5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #34

    Re: Избор на инвертор за 25кв.

    @Julian
    Да, точно за тази нормативна уредба те питах.
    Декларацията за съответствие се изисква от конкретна EU директива и се позовава на определена наредба [национална] за оценяване на съответствието.
    Като документ, смисълът на тази декларация е да удостовери, че продуктът съответства на изискванията на приложимите наредби или че продуктът съответства на типа, за който е издаден сертификат за изследване на типа и отговаря на съществените изисквания на приложимите наредби.
    Конкретно за контрабандата на ТермоКлима, ако има такава.
    Значи би могло да има контрабанден внос, но не и целия им внос.
    Бих се съгласил, ако твърдението ти е, че в един контейнер вместо 150 кондиционера има 180 и следователно 30 са контрабандно внесени.
    Но така или иначе покупката и митническото оформяне на 150-те изискват търговски документи. В тази връзка твърдението ти, че контрабандното внасяне на 30 от 180 кондиционера води до липса на части не изглежда сериозно.
    Производителя и продавача не го интересува дали внасяш стоката си в страната ти редовно или контрабандно. За тях ти си купувач, ако ще и да я телепортираш до складовете си и по тази причина няма причина да ти откажат гаранционно обслужване и гаранционни части.
    Относно GSM апаратите примера ти не е подходящ. В конкретния случай се внасяли GSM апарати, а се декларирали пластмасови отливки. Разбирай панели или макети.
    Относно брандованите апарати ... какво да ти кажа. Ясно ти е, че нашите национални оператори са собственост на чужди компании и няма никаква пречка в страната да се продават брандовани апарати на чужди компании, собственост на фирмата майка. Примера с Vodafone е достатъчен мисля.
    Така че, не винаги факта, че апарата е брандован [на EU оператор] означава, че е внесен контрабандно. А и за каква контрабанда става дума, вече граници [в Европа] няма, нужен е само търговски документ.

    @gomor
    Въпросните климатици са пригодени да работят на 220 волта, иначе няма кой да ги купи. В къщи имам поне 5 уреда, които работят с трансформатори и със сигурност са законно внесени и продадени.

  6. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев
    Мнения
    248
    #35

    Re: Избор на инвертор за 25кв.

    Доколкото знам Япония не е членка на Европейския съюз.Относно "въпросните климатици" мисля че има изискване service manual-a да е на български език,уви,моите са на японски.Защо ли...Иначе от климите съм доволен,работят си с трафовете,нищо лошо не искам да кажа.Намерили са си ниша хората-вкарват.Хора всякакви-фенове на японските уреди,фенове разни.Аз съм фен на японските.Имах проблем с единия-взеха го ,ремонтираха го и сега си работи.Нищо лично към никой,просто се опитвам да мисля логично/може да не ми се отдава/:-)

  7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #36

    Re: Избор на инвертор за 25кв.

    Да, така е, има изискване да има ръководство на български език, но то не е на митниците, че от там да си правим изводите, че климатика е внесен контрабандно. Изискването е на органите следящи за правата на потребителите и те би трябвало да следят стоката след като вече е на пазара, доста след митническото оформяне.
    И ... проучих въпроса. Марката е японска, но се произвеждат в Китай. Има все още стари модели, произведени в Япония, но трябва да се поразтърси човек за да намери такъв.
    Важно е да се отбележи обаче, че тези които са на 100 волта са без компромиси в качеството, толкова характерно за повечето китайски производители. Това, защото са за Япония, не са за европейския пазар.
    Тези за европейския пазар са на 220 волта и малко или много се различават по качеството си, най-малкото се произвеждат на друга производствена линия или място в Китай.
    Всичко това по думите на трима вносители на Daikin, съвсем различни хора, от съвсем различни градове. Не мога да кажа вярно ли е или не, просто споделям споделеното.

  8.  
     
  9. Member Аватара на gomor
    Тук е от
    May 2006
    Живее в
    Гоце Делчев
    Мнения
    248
    #37

    Re: Избор на инвертор за 25кв.

    Дотук добре,ама къде останаха Белгия и Пилзен?Или това е поредния търговски трик,защото хората като видят мейд ин Чайна и получават астма...

  10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #38

    Re: Избор на инвертор за 25кв.

    Даикин не са китайски. Освен това вискччи легално внесени Даикин в БГ идват от Белгия. Разбира се различните модели са произведени в различни заводи.

  11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #39

    Re: Избор на инвертор за 25кв.

    Не знам. Ако бяха произведени в Белгия, вероятно щяха да го подчертаят, все пак Белгия е бяла страна.
    В интерес на истината и от Турция се внасят Субару и Тойота, но не са произведени там, а се складират в нарочен терминал след въвеждането им по море.
    Нямах предвид различни модели, а серии предназначени за различни пазари, в случая европейския и Япония.

  12. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #40

    Re: Избор на инвертор за 25кв.

    Факт е че нормативните изисквания за стоките произведени за Японският пазара са по-високи от тези произведени за Европа и САЩ, както и че японските фирми пускат най-новите си разработки първо на вътрешният пазар. До тук така и не разбрах какъв е великият проблем с трафовете, особенно ако са фабрична изработка. А за сервиза и резервните части отново заявявам, че всичко е до начин на работа на всяка фирма.
    Julian ти да не мислиш че фирмите който внасят клими от Япония ги купуват от пазара на парче и ги карат тук, поне за една фирма мога да кажа със сигурност, че ги купуват от оторизиран представител за вътрешният пазар, и доставката на която и да е част става в рамките на 2 седмици /ако частта я няма тук/ А за икономико-криминалният проблем с вноса изобщо няма какво да го коментираме щото и така нарачените "официални" представетели внасят нелегално и по лошо- ментета /пример Панасониците, иначе фирма на едно добро място в производството на климатична техника/

  13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #41

    Re: Избор на инвертор за 25кв.

    Аз от колко врме говоря, че Панасоник са прехвалени климатици. Между другото не са ментета. Освен това повечет им модели ас проектирани да работят при по високи външни тенмператури. Само най скъпите им инвертори са с читави от към характеристики. А за Японските климатици на 100V. Ами като си толкова сигурен, че всичко е лагално купувай си от тях ама после да не пуснепш поредната тема кое копче на дистанционното за какво е или бръмчи транформатора, а уш е фабричен. Замисли се малко ако всичко им е лагално дали щяха да се продават на такава цена.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007
    Мнения
    3,750
    #42

    Re: Избор на инвертор за 25кв.

    Juliane от седем години използвам такива клими, те са няколко и като марки и модели, със служебните и домашните са точно 6, най-старият е от 92 година най-новият от 02 година. Ако щеш вярвай нито един от тях до сега не се е повреждал, като цена и качество макар и втора ръка нямат аналог на пазара. А що се отнася до Панасоник имам два Национала Еолий с малките външни тела може да си ги виждал, от 2000 година са, ползвам ги втора година, скрол инвертори, прости машинки без екстри СОР 3.2 бачкат перфектно и всичко това за по-малко от хиляда лева с монтажа, а комшията нов Панасоник- трактор, два пъти го бърникаха вече. Ако имаш проблем с японско дистанционно прати му модела и ще ти пратя превод.

  16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #43

    Re: Избор на инвертор за 25кв.

    Трафовете са си трафове, естествено е, че не са оригинални, за Япония трафове не са нужни.
    Единия от вносителите, каза следното, цитирам:
    "Нямам никакви проблеми с трафовете, ПРАВЯ ГИ от години и досега оплаквания съм нямал. Ако има нещо, трафа се сменя веднага с нов."

    Та може би трябва да се съсредоточим върху главното, добри ли са въпросните климатици или не. Ако не, защо?
    Трафа, поне за мен, като лаик в тази област е най-малкия проблем, стига всичко останало да е с отлично качество.
    Това дали са контрабандно внесени, както твърдиш [Julian], законно внесени или телепортирани, за мен като клиент е без значение, стига гаранционния срок и обслужване да ме удовлетворяват.

  17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #44

    Re: Избор на инвертор за 25кв.

    Току що говирих с един човек за тези климатици. 100% за контрабанда, за новите японски клими е това. За частите се процедира по следния начин. Дефектиралата част(им атакива случай) се носи на вносителя и той след време ти дава същата част уш ремонтирана, нова ли, не се знае, но е работеща. Не е ясно от къде се взем чарколяка. Няма и фактура и въобще никаъв документ. Клиаматика идва без никаква интрукция преведена на български. Има само преведено достанционното. Като си ипозлваш клиамтика никога незнаеш в каъв режим е, тъй като не знеаш какво е изписано на дисплея. Всичко е йероглифи. Иначи климатиците са си качествени с върховни характеристики. Ако това те устройва купвай си такъв. Хем и цените им са много по-ниски от аналогични модели за Европа. Ако искаш може да не ми вярваш. Това си е твоя работа. Аз много пъти съм казвал, че не съм търговец на клиамтици и не печеляа от това. Гледам да помагам на хората да не се прецакат с някой боклук. Имай предвид, че извън гаранционен сервиз на тези клиамтици няма каквото и да ти разправя съответния тъговец. Аз приключвам темата за япоснските клиамтици на 100В. Няма какво повече да кажа.

  18. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    137
    #45

    Re: Избор на инвертор за 25кв.

    Бях решил да не се обаждам и да чета бисери,но"Доктора"няма спиране - един път казва,че японските клими са с върховни характеристики,а в следващия момент го избива да съветва хората да не си купуват "някой боклук" Когато човек НЕ е наясно със ситуацията или НЕ взема отношение или мълчи и слуша по-опитните батковци.Моля за извинение,ако съм прекалено остър,но фрази от сорта на "току що говорих с един човек"ми намирисват на приказката "чух,че сестра ти е голяма к***а,ама аз знам,че ти нямаш сестра.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 15
    Последно: 01-08-12, 07:48
  2. Избор на инвертор за охлаждане
    От ivan_ws във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 19
    Последно: 17-07-12, 00:23
  3. Инвертор за LCD лампа
    От kirretto във форум Купува
    Отговори: 1
    Последно: 01-04-11, 21:45
  4. Инвертор или конвенционален?
    От siso92 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 18-02-09, 16:22
  5. Инвертор или обикновен?
    От deli във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 7
    Последно: 17-12-06, 20:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе