Re: Собственици на климатици 100V
А стига , все пак това е София. Иначе за херцовете няма никакъв проблем машините са на 50/60 херца. Между другото японски модели има и на 200 волта, чудел съм се какво ли ще стане ако го пусна директно без траф. Само 20 волта отгоре, а често и по-малко.
blue1, преди няколко дена спомена че знаеш фирмата вносител на климатици от Япония. Сподели я с нас, пък ще почерпя :Drinks:
Даа,не елошо да знаем къде в Пловдив са най-ефтините Японци.
И аз съм решил да си взема такъв.Да видим само колко левчета ще съберем :081:
Валдес ЕООД
Пловдив
032/696936
Но лично аз съм резервиран към професионализма им - при монтажа дори не вакуумираха тръбите...
Момченца,ако сте от региона и се интересувате ,ми пишете на личния да ви кажа за Казанлък фирма,дето внася само Японци !
Стефан познавам ги в Казанлък, взимат от Пловдив, те нищо не внасят. Аз лично нямам добро мнение за тях, надявам се да не те обиждам ако са ти приятели.
Моля за малко помощ. трудно ми е да избера между RAS-13SAVP-E DAISEIKAI и RAS - 281S. Вторият е на 110 v, за първият не знам.
Първият е Daiseikai III-то поколение и е на 220 V. COP 4,22. Доста добра машинка с цена от 2200 лв без монтаж.
Вторият е Daiseikai японец на 100 V с COP 5,38.
Нали знаеш, че 13-ката отдава 4,2 kW номинално, а 28-цата 3,2 kW? Малко трудно да ги сравняваме така. За какво помещение става въпрос?
ПС: видях от предните ти мнения помещението от 28 кв.м. на 2,60 (ако за него става въпрос) - мисля, че 13-цата ти е на ръба, а японската 28-ца ти е под необходимото. Но и други да кажат.
За този на 100V ми го предложиха от една фирма. Казаха че става. 2000 с монтажа.
Кубатурата е 70м3. Външна изолация, ПВЦ.
според мен не можеш да разчиташ на тези модели за това помещение в големите студове. може и да задържат 20 21 градуса но с цената на максимално натоварване на компресора и съответно електромера ще ти е като хронометър :) 13ката може и да се справи обаче.. всичко зависи от околните апартаменти и като цяло каква е стандартната температура без отопление. 35ца на 100 волта няма ли?
Засега в нета не съм видял такава. Предполагам, че 35-ца ще е по добре, но и цената също. blue1, какво е твоето мнение за Саньо, по-евтини са от Тошиба, а дали са с добро качество? Например SAP-DX28R. За отопление го дават до 7.6kw, което пасва на моята кубатура.
Любо Санйо са перфектни машини, особено когато говорим за японски модели. Но модела който си цитирал е с номинална мощ на отопление 3,6 квч фирмата го препоръчва за помещение до 16 квадрата при температури -15*. Да речем, че рядко се случват такива студове в България, но при твоята кубатура, доста ще се зори компресора. Иначе модела който си дал е без аналог СОР му е над 6. Вземи си все пак климатик с оптимална мощ 4.2 квч. Ако не се лъжа японският дайсейкай е точно такъв.
Мерси за съвета, явно ще е 35-ца. За марката ще си помисля. Все пак разполагам с 2000 лева.
Цитат:
Първоначално публикувано от Mmitaka
Трансформаторът за понижаващо напрежение консумира при спрял климатик 25 вата и при пуснат климатик 0т 2 до 3 вата ,преминава в проводящ фактор ,
.....
Ти остави правописните грешки, ама това дето си го написал как се обяснява от електротехническа гледна точка?
Добавено: Ако пък нищо не разбираш от електротехника, по-добре се въздържай да пишеш за нея, объркваш хората.
Искам да попитам блуе за една сериа на Тошиба -GR и по точно за 506GR това от серията ДАИСЕКЙ ли е и какви и са показателите при -15 градуса примерно става въпрос за нов климатик