Re: Собственици на климатици 100V
yankob проблема ти за инструкцията не е нерешим, но отнема много време и усилия за да бъде преведена цялата. Относно дистанционното след някой ден ще ти го пратя преведено. Макар и машината да е малка и оптималната мощност на отопление да е 2,8 квч вероятно заради високият СОР 6,18, добрата изолация и високата максимална мощност от 5,7 квч на отопление се справя успешно.
От три месеца не е изключван, температурата в помещението е почти постоянна - 22 градуса, но понеже не знам как да използвам системата за обмен на въздуха /да вкарва нов и да изхвърля стария/, се налага всеки ден да отварям прозорците и да проветрявам ръчно.Но се справя перфектно и въобще не ми се струва малък за помещението. Дори при сериозни минусови температури - преди седмици минус 19 - никакъв проблем./При това никакъв проблем и със сметката за тока./ А при охлаждането ефективността е още по-добра.
yankob машината ти е много хубава днес имах възможност да се запозная с някой от функциите и. Прати ми снимка на дистанционното защото този модел излиза с две дистанционни. Като гледам какви машини правят за Япония, направо ме хваща яд.
Аз също мога да се включа с помощ.Без никакъв проблем ще направя превод на всички бутони и функции за които се използват.Само трябва да имам снимка на самото дистанционно.
hacked, и за Саньото и за Митцубишито бая зор ще видиш с превода,но машините си заслужават.
http://page18.auctions.yahoo.co.jp/jp/auction/w10367154
Аleksandars - би ли опитал превод,най-вече тия под капачето,надолу в сайта ще го видиш.Позабравил съм го,пустия японски...
Приятел, нали ти пратих превода на това дистанционно.
Интересувам се при токови колебания,токови удари и всякакви токови сътресения,дали трафа ги поема и от там нататък предпазва ли се климатика,или да си купя едно токово стабилизаторче 500W и в него да мушна щепсела?/ както навремето ги купуваха за телевизорите/ :081:Ако някъде я има коментирана темата,дайте линк. :Google:
Стефан, по-добре нищо не поставяй, трафа до някъде предпазва от токовите колебания, но не е панацея. Освен това японските машини имат добра защита. Случвало ми си е Националите да изключват заради пад в напрежението /200В/, но след това си тръгват без проблем. Стабилизатора който смяташ да сложиш, няма да стане, малък е, а и не е необходим.
blue1,мерси много,спести ми 51лв.Инсталирах си Japanese font и превода започнах да го правя през нета.Повечето неща са по смисъл и по-нататък ако вида голям зор,ще подпаля гумите на москвича към гр.Шипка.Там има няколко японски семейства,ще ги помоля за помощ в превода,па дано да са горди,че съм избрал родната им марка-великите MITSUBISHI.
Стефан ще се учудиш на факта, че истински японец не може да ти преведе всичко. Кажи какво те затруднява , може и да ти погнем.
blue1,за сега "преведох" и стр.4-та," Общи инструкции по мерките за безопасност" Като стигна до специфичните технически термини,сигурно ще потърся помощ от форума. И тъй като съм слаб в компютрите ,ако откриете тема"Преводи на упътвания на японски клими" или нещо подобно :RTFM:,да знаеш,че форума ще дръпне много напред и оригиналните японски климатици ще се популярезират страшно много.Наблюдавам,че някои много ги е страх от ироглифите.
Стефан, японските климатици са си японски. Има една приказка -"И да хвърляш камъни по Еверест, само ще го направиш по-висок"
Ето нещо по темата за собствениците на машини работещи на 100 волта :016:
Днес в ж.к.Надежда в София е измерено напрежение 100-115 волта. Ако има съфорумци с истински япоски климатици, които живеят там, могат днес да си махнат трафовете най-спокойно, напрежението ще е в нормите за тези машини.
Само херците няма да съвпаднат особено, но кой ти гледа някъкви си херци при това напрежение....
[img width=451 height=600]http://www.focus-news.net/Images/Photoes/ded936cb8f97d024795e6269b83cfe92.jpg[/img]
Източник: http://www.focus-news.net/?id=n883106