Re:Собственици на климатици 100V
Равномерно ли заскрежава питата или е на ивици?
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Равномерно ли заскрежава питата или е на ивици?
Първо една ивица отгоре и една ивица отдолу разбирай питата разделена на 3 и говоря за 2/3 от питата. Останалата 1/3 по средата последна се заскрежава.
Дано ми разбереш обясненията
Цитат:
Първоначално публикувано от emil2564
Първо една ивица отгоре и една ивица отдолу разбирай питата разделена на 3 и говоря за 2/3 от питата. Останалата 1/3 по средата последна се заскрежава.
Дано ми разбереш обясненията
Викай техник, неравномерното заскрежава понякога е признак на липса на фреон, но може и да е друго. Във всеки случай проблем има.
Цитат:
Първоначално публикувано от blue1
Викай техник, неравномерното заскрежава понякога е признак на липса на фреон, но може и да е друго. Във всеки случай проблем има.
blue1 нима не знаеш какво ще му кажат: топли ли , топли сметката за ток ОК ли е - да, ами за каквоа да пипаме машината нима имаш излишни 50лв ....?!...
Цитат:
Първоначално публикувано от mxkolev
blue1 нима не знаеш какво ще му кажат: топли ли , топли сметката за ток ОК ли е - да, ами за каквоа да пипаме машината нима имаш излишни 50лв ....?!...
Утре ще звънна в сервиза да измислят нещо. Благодаря на всички дали съвет. Може наистина фреона да е малко. Все пак трябва да го види техник. Ще пиша за развитието.
Тия климатици немогат ли да се купуват директно от Япония чрез интернет магазини? Нали там са евтини.
Много е скъп транспорта после имаш солено мито и ДДС и гаранция франция.
Цитат:
Първоначално публикувано от emil2564
Продължавам да пиша за Национала от подписа.
Цяла нощ не е размразявал. Естествено сутринта си беше буца лед. Поддържа зададената температура в стаята от около 21 гр.
Като го видях каква буца лед е го напънах на 30 гр. Естествено вече не духаше топло а по скоро леко топъл въздух. Вентилатора е на АУТО и не ще да засилва въобще от минимума( то си е и нормално де иначе ще ни обрули як студен полъх)Продължи да натрупва още повече лед.
След около 2.5 - 3 часа( в стаята не стана много топло) почна да размразява като естествено не можа да размрази напълно положението - остана повече от половината лед. След дефроста осезателно се вдигнаха градусите на изходящия въздух - и вентилатора се повиши почти на МАКС.В момента съм го оставил на 22 гр. и вече 3 часа не размразява.
Според мен някой датчик се е ошашкал и шашка климатика. Не може от поне 30 климатика (нарочно обиколих квартала) само моя да е ледарник. Сложен е в 12кв.м стая със много добра изолация и ПВЦ дограма. В другите ми две абсолютно подобни стаи климатиците бачкат почти на минимума и даже спират защото явно съм с много добра изолация.А за лед и дума не може да става
МИТАК ако прочетеш това дай съвет на кого да звънна да помага че идват студове и тогава ................. ще е як ледарник
Баце сега видех поста пиши ми на скайпа да ти кажа как действаме , или дай телефон да ти звънна
Mmitak, разгледах дистанционните в линка на подписа ти.
Какво да кажа ВЕЛИК си! :god :god :god
те са ваши ,аз само ги направих :Drinks:
което ми отне 4 години и много проби докато стигна до някой бутон
скоро ще ви кача всички мануали на всички японци след 2007
Цитат:
Първоначално публикувано от Mmitaka
:god :Drinks: :ole
Ще чакаме с нетърпение :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Mmitaka
те са ваши ,аз само ги направих :Drinks:
което ми отне 4 години и много проби докато стигна до някой бутон
Само питам - а преди 2007 г. за моите клими имаш ли нещо. ( нарочно питам тук, та ако и на друг помогнем ще е супер)
абе на Саньото тая функция да взема темп. от датчика на дистанционното кога е активна - когато свети индикацията на дистанционното или когато не свети ..
Когато свети. Друг е въпроса, че от тази функция, полза можеш да имаш в изключително редки случаи...