Re:Собственици на климатици 100V
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
Тази машинка е модел от 2009 година и не би трябвало да имаш проблем с нея. Или нещо са омотали при монтажа или имаш топло загуби, които допринасят за по бавното затопляне на помещението. Мите, този модел е с метален малък агрегат тежащ 21 килограма - в интерес на истината като тежина си е притеснително, на както казваш, тези моделчета работят добре...
Абсолютно страшни модели са , на мен са ми любимите , не само по дизайн , но и по топлоотдаване , нека да поработи малко на 22 градуса след 1 ден да го вдигне на 25 и да не пипа ще си затопли и стените и прозорците
Цитат:
Първоначално публикувано от blue1
Машината е хубава макар и малко старичка, но по-важното е, че е само 4 киловата на отопление и няма да е достатъчна за помещение от 35 квадрата. За да си сигурен, че ще топли при много ниски температури с тази мощност можеш да отопляваш не повече от 25 кв.
А някакви параметри /КОП и др./ можеш ли да ми дадеш.
Цитат:
Първоначално публикувано от laodzu
Еми оставил съм го на 30,ама имам чувството ,че ако надувам бузи ще грея повече от него.За сега тоя климатик ме хвърля в джаза. :081:
E22V има максимум едва 3.9 kW, което при около 0° като сега е максимум 3 kW. Трябва да поработи, за да стопли.
12LDC-то ти е максимум 6.7!!!
Значи климатика ми го поставиха към 17 часа вчера.В стаята беше 8 градуса.От вчера до сега са минали 28 часа през цялото това време климатика работи на 28 градуса,а температурата в стаята в момента е 21 градуса.Стаята е северна с две външни стени и таван външен щото съм на последния етаж.Дограмата ми е нова с термо стъкла.В панелка без изолация съм.Стаята ми е 32 кубика -13кв.Вчера при отрицателни външни температури изходящата температура на изхода на климатика беше 39 градуса,а входящата 18 градуса 21 градуса разлика.Дължината на тръбня прът е 3 мтра от които 2.8 метра са отвън ,ако това има някакво значение.В момента при 3 градуса външна температура изходната струя е към 48 градуса може и повече ,но до толкова ми е термометъра ,а входящата е 26 гр.В стаята е 21 градуса.
Според мен е наред, просто е маломощен. Ще ти работи добре и икономично, като не го спираш и го държиш на някаква постоянна температура 24/7.
И аз така си мисля.Иначе досега не съм чул никакъв звук или вибрация от външното тяло се едно е изключен.
Как в стаята е 21, а входящата ще е 26. Или е 21, или е 26
Явно мери много ниско 21°, а горе е 26°.
laodzu, жалозите надолу, нали?
Здравейте, моля за помощ. Преди две години леля ми си купи Toshiba ras 281gd и всичко беше наред до преди две седмици, тогава климатика спря. Вътрешното диода свети но не духа, външното въобще не върти перката. Дойдоха техниците казаха, че трябва да се смени управляващата платка. Незнам какво смениха, но климатика тръгна. Работи две седмици и вчера пак спря. Климатика е доста стар, но ако някой има идея какво мога да направя да сподели.
За пореден път се убеждавам, че има хора които се занимават с климатична техника колкото да убият номер...Серията GD е една от най-здравите серии на тошиба и досега не съм чувал з асмяна на платка при тях....Къде се намира тази машина?
Намира се в Ямбол. Техниците споменаха, че тази платка била отговорна за приемането на сигнала от дистанционното.
Сигнала на дистанционното управление се приема от приемник...И това нещо се сменя за минути...Не ми се вярва тома да е причината за спирането на машината....
Незная какво е, но след като взеха 70 лева климатика работи две седмици и отново спря.
Някой знае ли какво означава следното нещо: за даден модел на японски климатик се посочват данните за мощности и до номивала за отопление има и друго число, приличащо пак на номинал, но по-висок. Пример:
3.0/4.5 (0.5 -6.2). Излиза, че климатикът има два номинала при отопление.... или нещо такова. Да не е някаква измама?
Второто число е максималната мощност при 2 градуса външна температура.Това е някакъв техен си стандарт :)