Re:Собственици на климатици 100V
като я активирам климатика някак си се успива ,задал съм му 20° в стаята по дистанционно е 15° а той само върти въздуха и не топли .. дистанционното е на 2 метра от него ,насочено към него ... изключа ли я забичва веднаха .. явно не действа както трябва :С
Пробвай да я активираш и да го оставиш за малко с видимост към климатика. Може би не праща сигнала веднага. Но ако пипнеш примерно клапите, ще прати информацията за температурата заедно с настройката за тях.
Да нямаш нещо сбъркан превод и да натискаш друг бутон?
Алекси, аз също от мн време си задавам този въпрос и на двата ми климатика саньо, се получава така както описваш ти. При мен имам чувството че е активна когато не свети, тогава само с местене на дистанционното Т се регулира ...
няма логика .. ако ползва неговия си датчик няма да допусне да падне толкова темп ,а пък ако не вижда дистанционното пак минава на своя си датчик .. мътна работа ,ама тая функция не я ползвам ... единственото смислено което се сещам да са се сдухали батериите че са оригиналните ...
Когато ползва неговия си датчик поддържа 2 гр. по ниска темп. защото там горе е по-топло :)) и това става когато има символ на дист.Поне при моите е така.Аз ги държа да взимат сигнал от дист./да няма символ/ и като изкарам дистанционното от стаята, климите свалят с 2 гр- значи минават на негов датчик.
Здравеите и при мен е така,когато няма символ на дистанционното измерва темперетурата там където е то,но незнам на колко минути изпрашта сигнал към вътрешното тяло.
Здравейте,
моля за трхнически данни, информация и мнения за Sharp AY-R28YSB. Основно ше се ползва за отопление на стая и коридор общо 35 кв.м с добра изолация.
Без да търся, отсега ти казвам, че ти е слаб този модел. Не е за 35 м2.
Взех си fudjitsu as - e22v за 13 кв. стая и съм го оставил на 30 гр. вече 2 часа ,а в стаята е 15 гр.Та имам чуството че трябва да работи цял ден та да направи поне 20гр. В сравнение с другия ми климатик-12LDC ,100 волтовия май го нема никакъв.Иначе японеца е супер безшумен.
12лдц е над 2 пъти по мощен все пак ,а 30° може и никога да не се постигнат ако имаш големи загуби .. остави го на толкова колкото искаш да поддържа ,а не 30 поне 24 часа да може да стопли стените
Еми оставил съм го на 30,ама имам чувството ,че ако надувам бузи ще грея повече от него.За сега тоя климатик ме хвърля в джаза. :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от chakalov
Здравейте,
моля за трхнически данни, информация и мнения за Sharp AY-R28YSB. Основно ше се ползва за отопление на стая и коридор общо 35 кв.м с добра изолация.
Машината е хубава макар и малко старичка, но по-важното е, че е само 4 киловата на отопление и няма да е достатъчна за помещение от 35 квадрата. За да си сигурен, че ще топли при много ниски температури с тази мощност можеш да отопляваш не повече от 25 кв.
laodzu ако стаята не е била отоплявана преди да сложиш климатика не очаквай да я сгрееш за 2 часа. Измери температурата на входящият и изходящият въздух и ако разликата е поне 30 градуса машината няма проблем- просто стените са студени и ще се стоплят бавно.
Цитат:
Първоначално публикувано от laodzu
Взех си fudjitsu as - e22v за 13 кв. стая и съм го оставил на 30 гр. вече 2 часа ,а в стаята е 15 гр.Та имам чуството че трябва да работи цял ден та да направи поне 20гр. В сравнение с другия ми климатик-12LDC ,100 волтовия май го нема никакъв.Иначе японеца е супер безшумен.
Да ти обесня малко , почти никоя фирма не допълва 410 климатик при внос . или го точи нацяло или не го пипа, та твоя хайван е уникален но иска газ измери струята аз имам същия в мойта приятелка и в 20 квадрата хол е 25 градуса ,виж само излез и ми кажи с пластмасовия агрегат ли си или с големия железния
Тази машинка е модел от 2009 година и не би трябвало да имаш проблем с нея. Или нещо са омотали при монтажа или имаш топло загуби, които допринасят за по бавното затопляне на помещението. Мите, този модел е с метален малък агрегат тежащ 21 килограма - в интерес на истината като тежина си е притеснително, на както казваш, тези моделчета работят добре...