Re:Собственици на климатици 100V
Предварително се извинявам, че въпросът ми няма нищо общо с темата .
Успях да обърна леген пълен с вода върху персийския килим в детската стая, в резултат на което си имам орджинално спретнат скандал от страна на женоария.
Съответно се направих на всезнайко и я успокоих, че климатичето ще свърши работата - "нали имаме програма с една тениска :jamaika" казах аз на милото, ма сега седи с ръцете на кръста, в ръка е хванала точилката и ми гледа сеира.
Помагайте братя, че лошо ми се пише !
За момента засилих градусите на 26 и оставих машината на отопление.
Има ли смисъл да сменям програмата на DRY и ще помогне ли това ? :help
По принцип е най-добре да пуснеш на DRY режим за да може да изкараш влагата извън стаята :Drinks:
И се пази от удар с точилка :016:
Значи пуснеш ли климатика на DRY,точилката си я изял отма.Тази екстра е за лятото.Изпрати КРОКИ за няколко дена при майка и ,ати вдигай грдусите на климата и :Drinks: :Drinks: :Drinks:докато изсъхне килима.
necata2 нали не мислиш че килима стои още на пода?... няма ли парно в твоя блок ли си къща ли? Ако нямаш,прати жена си за 2-3 дни някъде :-memnon ха всички истории започват така,намери един приятел който живее в блок с парно,и го помоли да вземе да отвори абонатната станция там е африка,просни го и за един ден ще е сух, после остатъка от дните :Drinks: :Drinks: и всичко е ок.Не си писал каква ти е подовата настилка,но ако е попиваща,да пусни го да суши климатика...Успех
С абонатната станция работата не е сигурна.С монтирането на топлообмениците от новия тип,''Африката'' и там свърши.Приготви се за точилка. :))
Здравейте съфорумници! Искам да споделя мнение за климатика (National 367XB), който купих преди месец и половина.
1. Хайвана топли, не е като да не топли.
2. Чисти се, ама много често по два три пъти на ден. Незнам как да го накарам да се чисти по два трипъти ама на седмица, щото филтрите му се нагънаха от чистене!
3. Относно дефроста. Има ивица около два три пръста на 30 сантиметра от горната част на външния топлообменник, която замръзвa последна и съответно разскрежава последна. Фирмата която го монтира каза че било някакво фабрично стеснение на капилярите.
4. Най дразнещо е когато климатик за три бона почне да се чисти веднага след дефрост, което трае 20-30 миноти
5.Oтносно кунсумацията на ел. енергия сам много доволен за 50 дни 320 kw/h
задръж час на включване за 8 секунди ше започне да ти мига прахосмукачката фиксирай си желаният час на само почистване . или влез от менюто и я дръпни на по-дълъг период но таймера е сигурен и действа
Здравейте и от мен и помагайте - вярвам че можете .
От две зими имам SANYO DK36U - миналата зима изкарах без проблеми и не съм му помагал въобще , но миналата седмица и то в не толкова студено време започна да прави номера - прави си дефрост през половин час при напълно сухо тяло и духа хладен въздух - не е толкова топъл като преди .Техниците дето го монтираха идваха мериха му налягането , гледаха го и си тръгнаха като казаха че нищо му няма .
Нищо , нищо ама не топли - така че помагайте .
Това с дефроста при сух топлообменник е съвсем нормално поведение. Просто Санчовците така си работят. За сметка на това никога не съм виждал лед или дори скреж по тях. Възможни причини за честия дефрост при теб са:
1. Неправилно оразмерен климатик /Дай информация за помещението/
2. Големи топлозагуби /Виж точка 1./
Kasap не ме притеснява толкова дефроста колкото не дотам топлата струя въздух - миналата зима си грееше добре и до преди две седмици си топлеше а сега духа хлад . Иначе си топля стая с коридор общо около 32 квадрата .
Стигаме до точка 1. Климатика не е подходящ за отопление на 32м2. Опитай да затвориш вратата на коридора, че само го тормозиш.
А миналата зима издържа :081:
От самото вътрешно тяло не излиза достатъчно топъл въздух .
Цитат:
А миналата зима издържа
Че то нямаше зима миналата година
Цитат:
Първоначално публикувано от kolevemil
От самото вътрешно тяло не излиза достатъчно топъл въздух .
Да, защото не влиза достатъчно топъл въздух. Мощността на климатика не е достатъчна. Имаш 4,5kW номинал при нужни 5,6 kW и максимум от 5,7. Възможно е миналата година, някой добър комшия да ти е помагал с отоплението.