Re:Собственици на климатици 100V
Климатика е модел Sanyo SAP-DK36U - модел от 2007 година и това с компресора е абсурд....По скоро, има проблем в управлението на външния вентилатор и от там се получават тези проблеми.
Машината е здрава като модел, но явно колегите не могат да се справят с този проблем...
Видяхте ли новите модели на МЕ MSZ-ZWххх за 2010г? Какъв АПФ са постигнали само :yikes :yikes :yikes :ole :ole :ole
http://translate.googleusercontent.c...FWHICA0nM4stIg
7.1 :yikes
Голямото надцакване започна. При непроменен COP (дори не надвишава 6), постигат APF ~ 7.
Струва ми се, че вече започнаха да прилагат допълнителни фактори към енергоспестяването, без промяна в хладилната част. Разни "очи" и т.н., които намалят мощността когато според тях не е необходима... Това на практика не прави самия климатик по-икономичен, просто го кара да потребява по-малко енергия. Същият ефект би имало ако ръчно се намалят градусите при излизане от стаята...
Иначе в сравнение с европейските ME-та са нещо съвсем различно.
(0.6 ~ 6.2) kW за 25-ца 100 V
срещу
(1.5 ~ 5.5) kW за 25-ца 220 V
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Видяхте ли новите модели на МЕ MSZ-ZWххх за 2010г? Какъв АПФ са постигнали само :yikes :yikes :yikes :ole :ole :ole
Баце, туй до нас няма да стигне, но и да "стигне" на каква цена ще е?
За мен най-важното е препоръчаното оразмеряване-доста се различава от приетото у нас оразмеряване-за моят хол гледам е препоръчано 7.1 кв отоплителна мощност....толкова за "капацитетите" по оразмеряването....
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Баце, туй до нас няма да стигне, но и да "стигне" на каква цена ще е?
За мен най-важното е препоръчаното оразмеряване-доста се различава от приетото у нас оразмеряване-за моят хол гледам е препоръчано 7.1 кв отоплителна мощност....толкова за "капацитетите" по оразмеряването....
Не се знае, може до година две да ги има.
Колкото до оразмеряването ти нали си половин джапанец и ги спазваш тези препоръки и след малко по-голямо пестене на пари може да се сдобиеш с едно МЕ :Drinks: :Drinks: :Drinks:
115 100 йени се продава в JP
Това е около 1850лв :Drinks: :yikes :yahoo:
за MSZ-ZW220
Предполегам, че с всички разходи по доставка и печалбата ще се продава около 3200/ 3500лв.
Виж тука http://translate.google.com/translat...late.google.bg моделите от 2009 какви цени имат. Надали тези от 2010 ще са по евтини
Пробвах да го поискам до България :)
Не стана :RTFM: максимум до 30кг. на цена(за 30кг.)-- 42 200 Y = 669.44 лв. при курс 1Y=0,0158636822 прогнозна цена
Пожелавам на всички скоро да имат такъв модел или по-добър :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от diamobg
Пробвах да го поискам до България :)
Не стана :RTFM: максимум до 30кг. на цена(за 30кг.)-- 42 200 Y = 669.44 лв. при курс 1Y=0,0158636822
Имаше няколко ентусиясти из форума, дето щяха да си внасят самички... ма нещо не им излезе сметката. :oops:
Цитат:
Първоначално публикувано от gnf
Не се знае, може до година две да ги има.
Колкото до оразмеряването ти нали си половин джапанец и ги спазваш тези препоръки и след малко по-голямо пестене на пари може да се сдобиеш с едно МЕ :Drinks: :Drinks: :Drinks:
Е па дано и да стане без по-голямо пестене.Остана само една стая за климатизиране, но не е наложително засега около 12 кв.м.като дойде време, чак ще ме е яд, че ще трябва да давам пари за климатик 3.6 -4кв. номинална мощност отопление.
В англия съм имам познат които пътува с бус към бг мога да ви пращам но незнам тук къде има хубави машини , само за равносметка да ви кажа че цените се халф праис от България
В Англия незнам дали има 100v клими и то нови. :081: :yikes
Весело изкарване Митак :god !!!
Пий по едно оригинално за наше здраве и за твой кеф :Drinks:
Здравейте, моля Ви за помощ!След много четене в този форум,реших да си купя климатик на 100v.В моя град има само една фирма за японски климатици и след дълго избиране се спрях на тази машина-National cs-xe253a(втора употреба).За съжаление,не можах да намеря нищо за този модел.Машината я взимам за целогодишно ползване т.е. охлаждане през лятото и съответно отопление зимата.Става въпрос за помещение 24м2 ново строителство-тухла, южно изложение,само една външна стена,дограмата е шест камерна с троен стъклопакет.Как мислите,ще се справи ли National-а от прочетеното разбрах, че е много качествена марка и затова именно се спрях на този модел.Предварително Ви благодаря!