Re:Собственици на климатици 100V
pi0neer общо взето единствената по-съществена разлика между TOSHIBA RAS-221PDR и PANASONIC CS-229XB , че тошибата има моментната консумация на ел.енергия и дисплей на самото тяло (поне това аз разбрах, хората които разбират могат да ме поправят). Да панасоника има по-висок СОР, поради това Александър ми го препоръча и не само, все пак поне аз гледах да взема машинка, която е качествена и разбирасе харчи възможно по-малко :).
Колкото до дистанционното на Панасоника, да има вътрешна температура,външна и относителна влажност на въздуха.
Панасоника си имаше отделен маркуч за аспирацията.
Ако желаеш мога да ти пратя превода на дистанционното на панасоника да разбереш неговите функции, които хич не са малко. (превода ми е предоставен от Александър).
@ceco.bojkov - мерси,но аз исках каталога на Панасоник за 2009( в който има този и други модели и картинки с подробно описание на финкциите им), а не сервизното ръководство на модела.Мерси все пак :)
@Divoto - ще се радвам ако може да ми го пратиш.Пиши ми на ЛС :)
pi0neer прати ми на лични ел. пощата ти, за да ти пратя каталога на Панасоник. При мен на двете машини ми снаждаха маркуча за аспирацията, защото тръбния път беше по-дълъг. На охлаждане при ПДР консумацията пада до 45вата, а когато компресора изключи достига 10вата
@gnf - Мерси, но както казах по-горе аз търся каталога за ВСИЧКИ модели на Панасоник за 2009 година, а не ръководството на конкретния модел ( CS-229XB )
Ето тук може да видите какво точно търся - http://translate.google.bg/translate...useum%2Facn%2F
По-долу на страницата има каталозите на Панасоник/Национал , но са в някакъв защитен формат, от който не мога да си пусна гугълския превод и затова ги търся в PDF :(
http://japanclima.com/products/MITSU...252dSV259.html , този заслужава ли си ,чудя се между него и GE25VA, и дали да се занимавам с 100 волтовите,първият е малко на ръба откъм номинална мощност ама е с по добър коп.
Здравейте!Каква е разликата между Sanyo DK-22T и SK-22T? Като показатели са същите,но втория е малко по-ефтин?
Цитат:
Първоначално публикувано от ivan1
Ще помоля пак за мнение, първият ми го предлагат на 1590 с монтажа а вторият за 1450 с монтажа, все още се двоумя.
Аз бих взел европейския модел.
Благодаря rist, все пак ей това исках да чуя дори едно мнение да има против японският ми стига,иначе като параметри е много добър, направо се ориентирам към европейският до седмица го взимам.
После да споделиш впечатления. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от ivan1
Благодаря rist, все пак ей това исках да чуя дори едно мнение да има против японският ми стига,иначе като параметри е много добър, направо се ориентирам към европейският до седмица го взимам.
Мнението не е против, а е субективно. Ако си искал да чуеш поне едно мнение в подкрепа на очевидно оформилото ти се желание, защо въобще питаш във форума?
Ами има няколко места за питане, едното от които е тук,и ако някой ми каже нещо лошо за даден модел или добро ,го взимам в предвид ,та затова питам.Не се правя на интересен ако това имаш в предвид. :Drinks:
Лошо за европейският модел няма да кажа, но този за японският пазар го превъзхожда технически не само с СОР.....но ти всъщност си решил.
DK е по висок модел от SK предлагащ малко по добър дизайн ,УВ лампа и дистанционно с повечко функции .. като хладилна част мисля че са идентични .. европейски модел ? никога повече ...