Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
Здравейте!
Имам следния въпрос - прочетох "Ръководството за експлоатация"на климатик FUJI ASH-12UB и се чудя как е възможно да пише следното:
:RTFM: "ВНИМАНИЕ! Не включвайте климатика в режим ОТОПЛЕНИЕ, когато външната температура надвишава +10 градуса!!!!" ?!?!?!?!?!?!?!
Това означава ли, че когато вън температурата е над +10градуса, вътре в стаята ще трябва да мръзнем, защото климатика нямало да може да работи и да чакаме докато дойде лятото?!?!
Ето и линка към самото "Ръководство за експлоатация": http://www.bulclima.com/files/docume...B%20-%20A5.pdf
Е да ама в работните параметри пише, че оптимално работи на отопление от -5* до +24* външна температура. Вероятно е някаква техническа грешка.
Да де, ама кое е техническата грешка?!
Дали това, че работи на отопление до +24, или че НЕ работи на отопление при над +10?!?!
Панасониците, на които пише, че работят до -5 градуса са си така. Под тази темепратура отдаваната мощност е много ниска. Климатика и на -15 ще работи, но ще има много ниска мощност. Ако имаш малка стая с 12-ка така реално ще имаш досатъчно мощност и за по-ниски температури. Днеска един приятел каза, че е с панасоник 12-ка конвенционален, но в помещение не повече от 16 квадрата и 2.6м височина. Така и под -5 ще го топли. Аз само на една марка климатици съм вижда конвенционалката да работи до -10 по документи, 18-ката и 24-като конвенционални до -15. Дори Фуджитсу-то конвенционален не се спрява добре с ниските температури.
каар естествено, че можеш да го пуснеш на температура над 10* да те топли, може да са искали да кажат да не се пуска ако външната температура не надвишава -10*.
Това е много по-вероятно :) По-скоро не работи под -10, отколкото при над +10 градуса. Ползвай спокойно.
май тук няма никой, който да има FUJI ASH-12UB за да сподели нещо за него....
явно модела не е сред доказалите се
Цитат:
Първоначално публикувано от Kaar
май тук няма никой, който да има FUJI ASH-12UB за да сподели нещо за него....
явно модела не е сред доказалите се
Аз имам 9 ка конвенционален General , който е 1:1 с 9ка конв Fuji.
Топли много добре.
muchoto, сподели, моля те - как се държи това моделче при отопление? пука ли, вибрации?
какво става при температури под -5 градуса? засега ти си единствен, които има такъв модел, а аз смятам такъв и да вземам......само дето нещо ме жегна онова за над +10-те градуса
Някой във форума беше писал, че има 9-ка и 12-ца UB на ФУДЖИЦУ, което е същото.Мисля, че беше в Анкетата кой какъв климатик има.Отзива беше, че машините са добри и при температури под -10 градуса и топлят добре.
Цитат:
muchoto, сподели, моля те - как се държи това моделче при отопление? пука ли, вибрации?
какво става при температури под -5 градуса? засега ти си единствен, които има такъв модел, а аз смятам такъв и да вземам......само дето нещо ме жегна онова за над +10-те градуса
Вибрации няма, не съм и чул от марката Fuji ,Fujitsu, General някой да се е оплаквал от вибрации.
Външното тяло е тихо, както казах топли много добре. Беше пробвано до -7. Просто по-ниско не са падали температурите. Не се е затормозявало. Около 0 градуса, размразяваше 1-2 пъти на вечер, не че имаше лед.
Отначало имаше леки пукания на пластмаса, сега не се забелязват. Тих е като цяло. С него си топля кухнята. Пускам го сутринта, стопля за 5-10 мин, спирам го вечерта. Около 750вата му е консумацията, като доста често изключва. Осреднено сигурно е под 400 вата.
момчета, благодаря ви за коментарите - реших да бъде FUJI ASH-12UB от Булклима.
остава сега и монтажа им да бъде кадърен, после ще споделя и аз впечатленията си.
в началото много се чудех дали да е Mitsubishi 12 или Daikin 12 конвенционални, обаче се оказа, че тези две машини са доста по-слаби при отопление и лакоми на ел. консумация в сравнение с FUJI-то. на всичкото отгоре за Mitsubishi искат по 30лв. за всяка година от гаранцията - така че за същите пари би могло да се вземе инверторен FUJI.
Цитат:
в началото много се чудех дали да е Mitsubishi 12 или Daikin 12 конвенционални, обаче се оказа, че тези две машини са доста по-слаби при отопление и лакоми на ел. консумация в сравнение с FUJI-то. на всичкото отгоре за Mitsubishi искат по 30лв. за всяка година от гаранцията - така че за същите пари би могло да се вземе инверторен FUJI.
Тези двата са много добри. Не са с високи COP-ове, но са тихи и работя до толкова ниски темепратури, колкото други конвенционални климатици немогат. Под митсубиши разбирай митсубиши хеви.
Дайкин и Мицубиши ги признавам като най-тихите.