Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
Здравейте на всички , въпраса ми е следния:
имам осака ch 12 JS :)) в стая 21 кв.м. и в момента като топлене - топли. Навън е -7 а вътре на настроени 24о си е реално 23о, като стаята е с ПВЦ и така... Въпроса е че поради къс тръбен път /1-1,5м/ или нещо друго на вътрешното тяло се предава една вибрация от външното която е като бучене :yikes в началото и после докато климатика си духа изчезва /обаче в стаята спиме а климатика е над главите ни и ме събужда/. Идваха от фирмата и казаха че проблема е в отварящия се капак /за да взима въздух/ който дава шума /а той има и 2 счупени палчета/. Не могат да го оправят :god. Реших проблема като извадих капака и го оставих да си виси /с 15 см по-ниско/ без да е закрепен за тялото /не знам дали е правилно/. Обаче при това положение нощес измръзнахме защото при зададени 24о беше 20о :081:, а детето беше болно . Сигурно датчика е на капака и не приема правилна информация. Не знам как да реша тоя проблем - реално тоя отварящ се капак е в повече но не мога да го махна :help
.
Защо никой досега не сподели , какви са му впечатленията от този инверторен DAIKIN FTX/RX 35, дето струва 700 лева . :yikes
Дори и да е стар модел,Чешки или Белгийски, със стария фреон и да е с нисък СОР, все пак ще е с класи над другите климатици в този ценови клас! Хайде някой да сподели , че ми трябва нещо подобно за тъщата :yahoo:
http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09003746
Знаеш ли откога ТМ се опитват да го изчистят този модел :)) Залежала стока... за носталгични ценители. Не че е лош, ама бая консумацийка има.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Знаеш ли откога ТМ се опитват да го изчистят този модел :)) Залежала стока... за носталгични ценители. Не че е лош, ама бая консумацийка има.
Е да де , ама за тая цена , направо ми идва да го купя,все пак е Дайкин, пък и ще е за подарък на "гада" , нека да и излапа тока :)
Ами вземи и го, Техномаркет ще те заобичат. Дано не е с някакви транспортни дефекти и прочие.
Спомням си , че Julian имаше някакво инфо за този Дайкин и го беше споделил тук във форума. Не бяха добри отзивите.
rsvr, Дайкина може да е стара чанта,ама лачена :))Провери дали го има в енергийната програма.На 700лв.20% са 140лв.Помисли добре :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
И откъде сте с подобна информация?
Дааа, може да не се опитват да го изчистят , а просто да покажат , че един Дайкин струва колкото Самсунг... :-memnon :))... и е по-грозен.
Ами преди няколко седмици имаше още няколко подобни Дайкина /всичките бяха инверторни/, ама докато се ослушам и само това е останало.
За този модел няма почти никво инфо в Гуглето :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от rsvr
Ами преди няколко седмици имаше още няколко подобни Дайкина /всичките бяха инверторни/, ама докато се ослушам и само това е останало.
За този модел няма почти никво инфо в Гуглето :081:
В Техномаркет? Неизползвани и здрави? Под "няколко седмици" имаш впредвид едноцифрено число ли?
Цитат:
Първоначално публикувано от echo
В Техномаркет? Неизползвани и здрави? Под "няколко седмици" имаш впредвид едноцифрено число ли?
Да, в сайта преди 2-3 седмици продаваха още няколко модела, в листата ги имаше . Не съм влизал в този сайт от тогава и сега гледам че е останал само този модел
Хора, кажете нормално ли е при разскрежаване на инвенторен климатик да се излива яко вода от външното тяло и от маркуча нищо. От долу има магазин и комшията ми направи забележка. Имам го от два дни- уж е хубав- MItsubishi
Нормално. Ако можеш, направи така, че да я отвеждаш някъде. Я сподели какво си взел :)
MITSUBISHI SRK35ZG-S, струва ми се добра машинка, ама да тече така от 7-я етаж незнам????до какво ще доведе.