Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
Ще се стъопли и още кака. Само клиамтика трявба да япосни(даикин митсубиши и др, но не панасоник). А нали знаеш че от 9-ка до 9-ка има разлики. При 9-ка инвертор от горепосочените марки отдаванатъа мощност при отопление е доста голяма и въобще не е подхоящ такъв климатика за помещение от 11квм. Друг е въпроса, че 7-ци инвертори от моделите за европа на Даикин няма. Че даже и конвенционални няма.
Може ли някой да ми даде мнение за HISENSE 4010 FZBPE и изобщо за тази марка. Пише че са със компресори ХИТАЧИ и че са прилични като за китайски. Благодаря на julian за отговора на предишното ми питане
Въпросната марка е коментирана във форума неколкократно.Принципно добри климатици,рядко дефектират,качествено изпълнение,но с много слаба сервизна база.От тази година доколкото имам информация друга фирма се е заела с вноса и дистрибуцията им.
Благодаря на CRISS за мнението му .Не съм видял мнение по въпроса - къде е?
Пусни една търсачка с HISENSE и ще видиш няколко резултата.
Ето ти един от тях: http://forum.setcom.bg/index.php?action=search2
Попаднах на един странен хибрид. Мидеа вътрешно тяло MSF1 9-ка, а външното MSG 12-ка. Пъсвоначално си е било изцяло 9-ка, но им било слабо и си стиснали ръцете срещу доплащане за ъпдейта без вътршното тяло. Знам, че на 9 и 12-ките вътршните тела са еднакви, но дали е така с настройките спрямо датчиците. Коментирам го защото хибрида го виждам ежедневно с един пръст лед по топлообменника (размразява, но късно), а у дома 9-ка от същия модел не е замръзвал.
Тук имаше коментар за едни инвертори на които 9 и 12 бяха с едни и същи компресори. Надали и при тях може да се премине с "натискане на вдно копче" от 9 към 12-ка :)
Ами по-силно надали ще стане по няколко причини
1.Вътрешните тела не са еднакви което предполага различен топлообмен
2.Капилярките им са с различно сечение и дължина
3.Разлика в диаметрите на тръбите /газовата фаза/
Иначе с комуникацията няма да имат проблем и ще работят.
От това което казваш разбирам, че при мидеите само размера на вътрешните тела (без съдържанието) на 9 и 12-ката са еднакви и излиза, че хибрида е голяма глупост. Те комуникациите на конвенционалните за прости - вериги за компресор, вентилатор и четирипътен винтил. Правили са го тези които са извършили първоначалния монтаж. Да стоя далеко от тях.
Успех :)
Е нема такова животно/хибрид/ или ако има,то е измислено от някой роден гений монтажник.И при конвенционалните не е толкова просто - проследи темите в един друг форум в който и двамата сме участници.
От две седмици имам Hitachi E10H2 инвертор. :ole
От това което съм чел тук, във форума ми се струва, че нещо не работи както трябва. Има три скорости на вентилатора и при 1 градус външна температура на ниската скорост на вентилатора температурата на изходящия въздух е 46.2 градуса, на средната скорост е 43.4, а на високата скорост е 43.1 градуса. На мен това ми се струва ниско като температура. По време на теста съм чакал повече от 10 минути на скорост и климатика е бил настроен на максималната температура 32 градуса. Да викам ли техниците? :2guns:
Цитат:
Първоначално публикувано от pako1
От две седмици имам Hitachi E10H2 инвертор. :ole
От това което съм чел тук, във форума ми се струва, че нещо не работи както трябва. Има три скорости на вентилатора и при 1 градус външна температура на ниската скорост на вентилатора температурата на изходящия въздух е 46.2 градуса, на средната скорост е 43.4, а на високата скорост е 43.1 градуса. На мен това ми се струва ниско като температура. По време на теста съм чакал повече от 10 минути на скорост и климатика е бил настроен на максималната температура 32 градуса. Да викам ли техниците? :2guns:
Не си дал вътрешната температура, но не виждам проблем!
Защо търсиш такъв?
Добре оразмерените инвертори в повечето случаи вадят по-ниска температура от конвенционалните.Остави климатика да си върши работата и се наслаждавай на живота.
На МИДЕА-та и видях сметката.Не върши това, което искам - затопля добре, поддържа температура, но след като изключи компресора, започва работа на вентилация, като турбината се върти на ниска степен на оборотите.Тъй като стаята изстива бавно, 4 минути топли, 20 вентилира и създава усещане за студ при вентилирането.Освен това вечер заспива и когато вляза в стаята е хладно, та се налага да му вдигам температурата за да заработи компресора.С една дума - ДА на конвенционалните МИДЕА, НЕ на инверторния тип МИДЕА.На мястото на МИДЕА-та закупих и ще сложа HITACHI RAS/RAC-E10H2.
Цитат:
Първоначално публикувано от criss
Е нема такова животно/хибрид/ или ако има,то е измислено от някой роден гений монтажник.И при конвенционалните не е толкова просто - проследи темите в един друг форум в който и двамата сме участници.
Точно дело на монтажници е. Днес пак го гледах 1/3 обледен. Ще прочета. 10х
Цитат:
Първоначално публикувано от zz_stefanov
Точно дело на монтажници е. Днес пак го гледах 1/3 обледен. Ще прочета. 10х
Е днеска е влажно и е нормално да е заскрежен, белята е ако след цикъла на размразяване, остане неразмразен участък по питата...