Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
Здравейте,от доста години следя форума ма ей го и аз опрях да питам нещо, имам Haier HSU-12HA)03R1 (B),втора година ми е първата всичко добре но на втората ся вече да се магари :) Та проблема е,че след работа 1 час почва да духа само като вентилатор и струята на въздуха ми е слаба въпреки че е нагласен на макс. Понеже е гаранционен от сервиза идваха профилактика му направиха и казаха че е наред.. но уви климатика не работи палноценно.Единствено което констатираха ,че от вънка има датчик на външното тяло които бил паднал по надолу.. но това не е било причината. Това което аз забелязах аз компресора работи а перката не върти когато стане така.. въпреки че е нагласено на 20 градуса на студено...ако може някои да ми каже някакви причини за това ще съм ви благодарен. Извинявам се ако нещто не съм обеснил като хората.. поздрави:)
Цитат:
Първоначално публикувано от noises
Здравейте
Реших се да си взема климатик за хола. Нормална стая вътрешна с размери 5 метра на 4 метра . Поради натовареното кръстовище на 20 метра от прозореца ми предпочитам да е винаги затворено помещението и шумоизолирано. В този случай решение намерих в моделите на панасоник и дайкин. При панасоник кислородния генератор се твърди че е измислица и мигрирам към дайкин. Става въпрос за тези модели и от къде могат да се купят за Варна:
http://www.daikineurope.com/products...ifications.jsp
FTXR28E
RXR28E
Направих търсене с google и ми излезе само това :
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=179
S-28FTRS
Не знам по какво се различават моделите и от къде да си купя дайкин подходящ за ситуацията и стаята . Желанието ми е да купя URURU-SARARA
Много ми хареса рекламата и дано не е само реклама за стръв:
URURU SARARA ХИПЕР ИНВЕРТОР.Нормална работа при -20С.Произведен в Япония.Топ моделът на DAIKIN.Снабден с циркулация на свеж въздух с предварително пречистване,генератор на кислород,йон генератор,възможност за регулиране на влажноста в стаята,информоционен бутон за вътрешна външна температура и влажност,инфо за консумация на енергия и др.Супер икономичен и мощен модел.
Тази URURU SARARA я има в едно магазинче на ген. Колев(бул. Толбухин) на витрината на едно магазинче на за климатици. В случая няма смисъл да купуваш 100 волтовия вариат с йероглифите. Разликата е в цената е много малка.
Julian мерси за инфото. Улицата е дълга и като я почна от пазара и стигна до чаталджа все ще открия къде е въпросния магазин. Как да разбера кой модел е на 100 и кой на 220в. Кой точно е модела най подходящ за стаята и екстрите с пречистване и овлажняване на въздуха
ps:
Намерих магазина, впечатленията ми са :
Доста са заредени с високи модели климатици и добри марки. Дайкина s28gtrs / f28gtrs e на цена 2950 лв с включен монтаж. Пластмасата и надписа дайкин бяха кофти, работи на 100 волта което е предпоставка за бъзикане , съоветно може ефективността да се срине до никаква, китайските букви дразнят много.
Обадих се в ММС и нямат такъв , поръчали са за след 2 седмици на цена 3050 с монтажа . Не ги питах на 220 или 100 и с белгийски или китайски букви ?!
Термо клима го имат на 3049 лв и искат 200 лв за монтажа , с което не виждам нито една причина да ходя да се занимавам с тях
Ами по йероглифите. Всичко е на апонски, на външното тяло, на вътрешното и дистанционното. Ама щом си от Варна бягай в MMC. Няма смисъл да се занимаваш със знайни и незнайни фирмички за климатици.
Цитат:
Първоначално публикувано от KpeTeH4e
Здравейте,от доста години следя форума ма ей го и аз опрях да питам нещо, имам Haier HSU-12HA)03R1 (B),втора година ми е първата всичко добре но на втората ся вече да се магари :) Та проблема е,че след работа 1 час почва да духа само като вентилатор и струята на въздуха ми е слаба въпреки че е нагласен на макс. Понеже е гаранционен от сервиза идваха профилактика му направиха и казаха че е наред.. но уви климатика не работи палноценно.Единствено което констатираха ,че от вънка има датчик на външното тяло които бил паднал по надолу.. но това не е било причината. Това което аз забелязах аз компресора работи а перката не върти когато стане така.. въпреки че е нагласено на 20 градуса на студено...ако може някои да ми каже някакви причини за това ще съм ви благодарен. Извинявам се ако нещто не съм обеснил като хората.. поздрави:)
Според мене трябва да се изчисти топлообменника на външното тяло
и заради мръсен топлообменник да работи компресора, а перката да не върти
Искам мнения за този модел на Hitachi. Климатикът ще е предназначен за помещение 70 кубика. Препоръчали са го на родителите ми, но аз искам и компетентно мнение тук. Ако смятате, че не е най-доброто предложете друг вариант за около 1300 лв. Ще очаквам да ми кажете предимства и недостатъцина марката и модела. Ако ползвате Hitachi споделете дали са шумни вътрешните тела. Климатикът ще се ползва основно за отопление. Благодаря ви.
Прочетох из форума, че гаранцията важи ако е монтиран от закупеното място. Така ли е? :help
HITACHI RAS/RAC 35YH5(6) например
А защо не и някое Мицубиши on/off за тези пари или Fuji/Fujitsu inverter за малко повече (~1500)
Колкото до този модел - аз лично не знам колко е японски и със сигурност нямам собствено впечатление.
Интересно ми е дали някой може да го сравни директно с 14EH2, ама не само по страна на произход според ТМ?!
HITACHI RAS/RAC 35YH5(6) - това Хитачи е горещо препоръчвано от фирмите напоследък и на него пише Made in Japan но като му гледам сглобката най много компресора да е японски и то ще е голям късмет ...
а горното дето пита колегата е някъв рядък модел само за Източна Европа ,коментирано е няколко месеца назад .. аз не бих си го купил ,макар че има мнения че топли и е евтиния .. за тея пари Фуджитсу не е алтернатива ,14ка е около 2100 лв ,има Панасоник малайзийски 15ка за 1600 някъде
А кои климатици са най-тихи? Трябва ми малък климатик(9), чието основно изискване е да е тих, с останалато може да се направи компромис.
@diksis
Модела си е добър.А колкото до спора коя марка е по-добра твае все едно да питаш кой е по-велик отбор Барса или Реал Мадрид.А колкото до производството - те всички се произвеждат в China ! Виждал съм едно Фуджицо с невероятни параметри като КОП ~6 и фантастична цена и всички надписи бяха с йероглифи.Имаше само един надпис на английски -"Made in CHINA" . Та с две думи единственият начин да разберешдали ти харесва е да си го купиш.Колкото до гаранцията - тя се дава от фирмата извършила монтажа!
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
HITACHI RAS/RAC 35YH5(6) - това Хитачи е горещо препоръчвано от фирмите напоследък и на него пише Made in Japan но като му гледам сглобката най много компресора да е японски и то ще е голям късмет ...
а горното дето пита колегата е някъв рядък модел само за Източна Европа ,коментирано е няколко месеца назад .. аз не бих си го купил ,макар че има мнения че топли и е евтиния .. за тея пари Фуджитсу не е алтернатива ,14ка е около 2100 лв ,има Панасоник малайзийски 15ка за 1600 някъде
HITACHI RAS/RAC 35YH5(6) си е баш китайско, но поне проверено, а си позволех да го спомена именно защото не съм сигурен колко японски е японския 14EH1
Колкото до Fuji/Fujitsu - Fujitsu - ASY A12LCC e 1590, което е сравнително близо до 1300те (да не забравяме, че 14те на Хитачи, са си 12ки все пак :))
Здравейте,
искам да попитам каква трябва да е температурата на струята излизащ от вътрешното тяло / мерена непосредствено пред жалузите /? И трябва ли да има разлика ако настроя климатика на 16 градуса и на 24 градуса например? Имам инвертор Haier HSU-12RA03/R1(B) - днес си правих експерименти - около 10 градуса, когато външното тяло работи независимо на колко съм настроил вътрешното. Температурата навън беше към 38 градуса.
Ако поразгледаш назад, ще установиш че инверторите могат да регулират оборотите на компресора така че да бъдат максимално ефективни като разход - затова и разлики от около 10* са съвсем в нормата.
Обратно - конвенционалните работят на постоянни оборите и затова пъддържат висока изходяща температура при затопляне (до около 50) и ниска при охлаждане (8-10 обикновено)
Именно поради горните причини НЕ МОЖЕ еднозначно и точно определено да се отговори на въпроса ти!
Здравейте,
Някой може ли да ми каже кой монтира и подържа климатиците Fujitsu продавани от магазин DEKOM в Пловдив.
Благодаря предварително!