Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
Здравейте,
Питането ми е за климатик за отопление и охлаждане, за стая 12м2 x 2.6m (31м3), тухла, източна, топлоизолация, пвц дограма, сравнително топла през зимата и хладна през лятото. Единствените ми изисквания към климатика са да е изключително тих, да е инверторен и надежден.
Здравейте. От няколко месеца имам климатик Hitachi RAS/RAC-14KH обикновен (неинверторен). Климатика си работи перфектно. Охлажда си и е тих. Притеснява ме обаче, че от тръбата за конденза не излиза нито капка вода дори след 3-4 часа работа. Пробвах да му задам и по ниска температура, но пак нищо. Също така и отвътре тялото е сухо и около тръбите до външното тяло също. Нормално ли е това и дали има някакъв проблем ?
Питам за свързани 2 стаи с ПВС догр. юг 29 м2 общо дали е достатъчна 9-ка- напр. хубав Панасоник или Mitsubishi хеви? За тези клими пише че стават за по 95м3, а ри мен е 78м3 и то без мебели. за отопление
Митсубиши хеви. И дума неможе да става да се сравнява с панасоник.
Цитат:
Първоначално публикувано от Julian
Митсубиши хеви. И дума неможе да става да се сравнява с панасоник.
Дали 9-ка е достатъчна?
Един климатик не се слага за две стаи. Иначе си за 12-ка(35-ца). Фирмата която ще ти го монтра ще направи оглед и ще ти предложи най удачни варинат. Ако ще слагаш мистубиши няма да те излъжат както правят с Осаките.
Имам помещение около 40 кв.м-около 110-120 кубика.Препоръчайте конвенционален климатик за това помощение.Благодаря предварително
Е, кажете нещо и за Mitsubishi Electric?
:blob
тъщата сложи 3 бр в офиса си и 1 в къщи първоначалните ми впечатления са добри - много тих ,добър дизайн ,но ще го видим зимата как ще е че го дават само до -10 ,що така ? Между другото климите ( 18 и няколко 9ки) са по евтини от съответните модели на Фуджитсу
Цитат:
Първоначално публикувано от DigiPro
Здравейте. От няколко месеца имам климатик Hitachi RAS/RAC-14KH обикновен (неинверторен). Климатика си работи перфектно. Охлажда си и е тих. Притеснява ме обаче, че от тръбата за конденза не излиза нито капка вода дори след 3-4 часа работа. Пробвах да му задам и по ниска температура, но пак нищо. Също така и отвътре тялото е сухо и около тръбите до външното тяло също. Нормално ли е това и дали има някакъв проблем ?
Количеството на конденза зависи страшно много от процентната влажност на въздуха в стаята, както и от режима на работата на самия климатик.В твоя случаи климатика е инвертор, който явно работи с минималната си мощност и не се стига до моментът в ,който влагата във въздуха ще кондензира във вътрешното тяло(изпарителя) , поради сравнително високата температура на изпарение на фреона в изпарителя.
Задай му 16 градуса и отвори прозорците(или вратите на съседните стаи и след 1час ще тече ,а няма да капе. :)
Привет на всички!
Дойде време и аз да правя избор за климатик. Изчетох доста постове и ми стана ясно, че за Осака нещата са на лотариен принцип с качеството, Медеята е една идея по- добре, а Нипон от трите е по- по- най. За жалост разполагам с около 600 до 700лв. За сега съм се спряла на следното: Osaka CH-12-JL (основно ме съмнява, че работи до -20 градуса); Midea MSG-12-HR и евентуално ако някой може да ми каже дали и къде в Пловдив мога да намеря Nippon.
goldenaldi в Меката на климите втора употреба ти искаш да си купиш китайско менте. За 700 лева може да си купиш 3-4 годишен климатик в идеално състояние, с две години гаранция. Със сигурност ще е по-качествен и надежден от осака или нипон.
Здравейте,
Бих искал да ме насочите към някоя фирма във Варна (знам че има много), но такава от която вие сте доволни, без да правите реклама разбира се :) търся идеалната среда качество/цена :) Става въпрос за цена на 9-ка инвертор в порядъка на 800-1100 лв с монтажа (нов предпочитам но може и втора ръка) ...
Благодаря ви много :)
Цитат:
Първоначално публикувано от goldenaldy
Привет на всички!
Дойде време и аз да правя избор за климатик. Изчетох доста постове и ми стана ясно, че за Осака нещата са на лотариен принцип с качеството, Медеята е една идея по- добре, а Нипон от трите е по- по- най. За жалост разполагам с около 600 до 700лв. За сега съм се спряла на следното: Osaka CH-12-JL (основно ме съмнява, че работи до -20 градуса); Midea MSG-12-HR и евентуално ако някой може да ми каже дали и къде в Пловдив мога да намеря Nippon.
Фирма Биттел ЕООД - Пловдив - http://www.bittel-bg.com/content.php?ln=bg&pid=4 е всъщност и фирмата която ги заявява Nippon -ите от фирма AUX в Китай. Климатиците са наистина добри за цената си с качеството си. Разбира се не може да се мерят с елитните марки, но от Осаката със сигурност са по-добри.
Ето разгледай ги по видове : http://www.bittel-bg.com/content.php?ln=bg&pid=43
П.П.: Аз ползвам Нипон - обикновен и за сега си е добре, но не съм го ползвал още сериозно да го натоваря с работа. На фона на Хайера - като качество на сглобката и качество на материалите определено отстъпва, но като тишина на работа мисля, че е малко по-тих.