Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
имам възможност да взема Фуджитсу Нокриа или Тошиба Дайсейкай серии японско производство на 100 волта на цена около 1600 лв с монтажа нови ,2та са с КОП съответно 5.4 и 5.7 ,какво мислите за такава покупка .. 9ки са ,което е достатъчно за помещението ми - единствената ми стая без климатик ,ще бъде детска стая ...за тези пари има и модели на Дайкин и Санио японски с КОП 5.5
Alexi,според мен нищо лошо няма в закупуването на такива машини.Ама аз доколкото си спомням от някои твои постове,не беше привърженик на 100-волтовите машини...та ме учудваш доста...Иначе Нокрия-та си заслужава всеки един лев,дето ще го даваш,за Тошиба-та нямам мнение,но щом са японски...мисля че което и от двете да избереш няма да сгрешиш/моето скромно мнение/.Аз,ако бях на твое място,или Нокрия-та,или Дайкин/какъв е модела на Дайкин ако не е тайна?/.Дайкините ми са абсолютно безшумни,така че стават перфектни за детска стая.Пожелавам ти успешен избор!
Ами хубави клиамтици ама, но не са за нашия пазар. Аок те кефи да имаш дистанционно на японски и трансформаток на климатика вземай го . Както виждаш и цената е по ниска от модел за Европа. Аз винаги съм бил протичник на климатик на 100-110V. Освен че са внесени контрабандно се продават и незаконно. Както знаеш неможе да се продава ел уред без да има декларация за съответствие, а уред на 110V неможа да има такава. Не забравяй, че ако се лаложи да сменяш някаква част просто няма да намереш такава. Ако всичко това те устройва вземай го.
А тия,които са за "нашия" пазар са боклуци/говоря за техномаркет и технополис/.Както се вижда в друга тема,за България се внасят некви прецакани и дефектни стоки и ни се пробутват на същите цени като японските,та и по-скъпи.Резервни части мое да има ,мое и да няма.И в двата случая,ако избуфка част на японския и на европейския-ходене по мъките .Така че аз предпочитам японското,щото не`ам нерви да се занимавам с малоумниците от големите търговски вериги.Alexi е достатъчно навътре в нещата и сам да си прецени,тук никой не му налага мнение.А Дайкин за европейския пазар са безумно скъпи,верно,имат повече екстри от японския му брат,но пък японските са по-наточени/мое скромно мнение на притежател,не на рекламен агент/.
Против клима втора ръка съм по принцип ,а то японски нов се намира отскоро .. трафа влиза в монтажа ,а модела на Дайкин е F22GTNS ,маломощен но тя и стаята която ще отоплявам е малка и добре изолирана .. но ме притеснява дистанционното на японски както и поддръжката и гаранцията на какво ниво ще са .. макар че не мисля че климатик от такъв клас ще се спомине ей така близките 5-7 години ...трябва да се има и предвид че 9ка Фуджитсу предназначен за нашия пазар е по евтин ,а с КОП около 4.3 е задоволителен .
Аз съм с такъв във кухнята и мога само да ти кажа че върши работа идеално/да не се повтарям/.Дистанционното няма много функции,така че не би трябвало да се притесняваш за това.Вече за поддръжката и гаранцията ...не знам и не се наемам да прогнозирам:).КОП-а на тоя модел Дайкин е 5.28 на отопление.Кухнята ми фири от едно местенце и е баня,а го бех пуснал днес на 22 на дистанционното.Доволен ще останеш.
Цитат:
Първоначално публикувано от gomor
А тия,които са за "нашия" пазар са боклуци/говоря за техномаркет и технополис/.Както се вижда в друга тема,за България се внасят некви прецакани и дефектни стоки и ни се пробутват на същите цени като японските,та и по-скъпи.Резервни части мое да има ,мое и да няма.И в двата случая,ако избуфка част на японския и на европейския-ходене по мъките .Така че аз предпочитам японското,щото не`ам нерви да се занимавам с малоумниците от големите търговски вериги.Alexi е достатъчно навътре в нещата и сам да си прецени,тук никой не му налага мнение.А Дайкин за европейския пазар са безумно скъпи,верно,имат повече екстри от японския му брат,но пък японските са по-наточени/мое скромно мнение на притежател,не на рекламен агент/.
Даикин и Митсубиши не се продават от големите търговски вериги. На Митсубишито цените са завишени. По точно работи се с голяма печалба. Печалбата идва от от скъпия монтаж. Иначе не са по слупи от Даикин. Имай предвид, че при монтажа на Даикин не се пести от нищо.
Julian,за Мицубиши и Дайкин ми е ясно че не се продават в големите търговски вериги.Принципно говоря за Панасоник,Тошиба,които ги има на тези места.Тошиба Дайсейкай се продава и от Екоматик,пише че са японски,ама нц...Има и Фуджицу Нокрия,не помня фирмата,която е дистрибутор,ама пак не е японски...Аз съм такъв човек,че поемам някакъв риск,кефи ме дизайна на японските климатици,друго си е да знаеш че тая машина е произведена от акълии-хора,друго си е да видиш табелката,поне знам че наистина е японски,а не е със сменена табелка в България или в друга държава.Признавам че техниката си е техника ,и дори японска може да даде дефект,но някак си съм по-сигурен в йероглифите.Можете да ме мислите за всякакъв,но аз съм на принципа ако е ,да е -т.е. ако трябва ще събирам пари две години ,но ще купя нещо изпитано и качествено.А и темата за 100-110 волта...йероглифи...ама тва не е за нашия стандарт...ама нелегално е ...ама така си е,но знаеш ли,Julian, колко хора купуват такива климатици?Фирмата,която ми ги достави и монтира продават такива машини като сладолед през лятото/без да им правя реклама/.Важното тук е ,че човек има право и има избор,кеф ти японски,кеф ти европейски...кеф ти танганайски.Не защитавам нито японските,нито останалите климатици.Ето,човека в другата тема се е опарил,и то здраво с тоя Панасоник...измъкване няма...цената му е 1500 лева...дадени за какво ??За реактивен самолет.Ама е предназначен за Европа...и какво от това-човека се изпокарал със всички за една неразбория в една тъпа търговска верига.По-добре Дайкин за 1600 лева ,ама тих и топли ,отколкото Панасоник за 1500,дето от него не може да спи цял блок!
''Явно почитателите на филми на ужасите пак си избиват коплексите в поредния форум.Едно генерално заключение което ми повдигна настроението днес :bravo :)) :yahoo: Браво,браво хахахахахаха'' see на такова отношение се надяват в големите магазини -не четящи двд -та , не рботещи тв-та , бучашти климатици ---това се продава в българия, че се и опитват да те искарат виновен теб .навсякъде в европа където се продава техника ако има проблем с някоя техника тя се спира от продажба и се отстранява проблема или се бракува в българия не е така и го знам защото съм вътре в нещата :jamaika
Здравейте, харесал сам си два климатика на Toshiba, моля за мения ако някой е използвал и препоръки за фирма от която да го купя.
Toshiba RAS-10GAV/GKV-E2
Поздрави
Здравейте отново след кратка пауза!
Можете ли да ми подскажете за съпоставка между Дайкин и Мицубиши. (търся ги и за отопление на 5 помещения).
Едните ми хвалят много ?"плазмени" филтри, а ако съм разбрал другите считат че при тях това не е екстра а стандарт.
В същност това далеч не ми е основен критерии на съпоставка.
Надеждност, ниво на шум, поддръжка.
Ще дадете ли съвет?
Благодаря
:offtopic:
Тук не е място за разправии.Не превръщайте темата в лични нападки.Подобни постове ще бъдат изтривани.Не бих подценил интелекта на никой от потребители и затова ви моля да бъдете малко по-тактични един към друг.Предполагам на никой не му е интересно кой с какъв лаф е затапил някого.
radko
Качество,надеждност,ниво на шум и др. при избраните от теб марки е на най-високо равнище.В този смисъл бих обърнал повече внимание на цена и гар.срок отколкото на мнима разлика в технологично отношение.
Имам един въпрос към специалистите във форума, във връзка с горните коментари за "японски" климатици:
Откъде сте сигурни, че климатик работещ на 100V е японски, демек произведен в Япония?
Правите ли разлика от ПРОИЗВЕДЕН В Япония до ПРОИЗВЕДЕН ЗА Япония(в Китай например)?
то на него си пише къде е произведен обикновено , наистина има китайски клими за японския пазар - аз съм виждал ,но не мисля че има занижаване на качеството в тоя случай
Търся си купя климатик в по-ниския ценови диапазон до 700, максимум 800 лв. Знам че по темата е изписано страшно много, но точно заради това не ми се чете от край до край. По-специалното в моята ситуация е, че ще ползвам уреда единствено за охлаждане на една стая от 18 кв.м. (48 куб.м.), западно изложение с добра топлоизолация и PVC дограма. На ясно съм че за толкова пари не мога да очаквам да си купя супер надеждна техника, търся съвет за подходящ климатик в рамките на разумния компромис между качество и цена. От прочетеното дотук оставам с идеята, че ми трябва 12-ка и да не е Осака.