Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2007)
По принцип този климатик ще те топли без проблем ама погледни какво съм писал за панасоник по назад. Защо всички си мислят, че Панасоник климатиците са хубави? Обърна ли внимание, че е с 24 месеца гранция. По принцип 3 години гаранция са си стандарт за климатик. Приципно тези засега не били давали много дефекти. Ако държиж на да имаш климатик от марка за телевизори вземай го.
Осака има и в техномаркет Европа, това е тип инвентор ,според мен си вземи обикновен щом не ти се дават пари за исински инвентор
Здравейте, и аз реших да си купя климатик. Ще го ползвам основно за охлаждане. Стаята е 22м2, ЮЗ, с PVC дограма. Усвоих балкона и имам лоза на нивото на долния край на прозореца.
Въпроса е ще има ли проблем за външното тяло, ако го сложа под лозата? Може ли да се задръсти с листа?
Спрял съм се на два модела - Панасоник 12-ка инвертор и Мицубиши пак 12-ка обикновен. Искам да са тихи, защото съседа отдолу е капризен.
Еми пичове, гледах панасониците в техномаркет, малко мъглява ми се стори работата...
В крайна сметка капарирах една Toshiba, 9ка втора употреба в Драмакс - японка на 110V, инвертор, доста пазена за пари като за Osaka. Дано съм направил правилния избор. Един приятел заедно с мен капарира две девятки Sanyo и една 14ка Mitsubishi пак японки. Приключихме с оборудването с климатици май :)
HolyMan избора ти е отличен. Няма да съжаляваш за не много пари си купил истински климатик.
Цитат:
Първоначално публикувано от blue1
HolyMan избора ти е отличен. Няма да съжаляваш за не много пари си купил истински климатик.
Дето не е ясно колко дълого ще работи.
Цитат:
Първоначално публикувано от ebati
Здравейте, и аз реших да си купя климатик. Ще го ползвам основно за охлаждане. Стаята е 22м2, ЮЗ, с PVC дограма. Усвоих балкона и имам лоза на нивото на долния край на прозореца.
Въпроса е ще има ли проблем за външното тяло, ако го сложа под лозата? Може ли да се задръсти с листа?
Спрял съм се на два модела - Панасоник 12-ка инвертор и Мицубиши пак 12-ка обикновен. Искам да са тихи, защото съседа отдолу е капризен.
Вземай Митсубишито, но ако държиш да е безшумно външното тяло помисли дали да не си вземеш Даикин. Панасоникците не се славят с безшумни външни тела.
Цитат:
Мога да ти кажа вземи си Мидея MSG-12HRN2 с R407C доста тих климатик външното тяло няма вибраций добра машина и не е скъпа.
А какво мислите за монтажа на външното тяло под лозата?
Цитат:
При монтажа на климатик се изискват определени отстояния, които да осигурят циркулацията на въздуха и съответно топлообмена. Ако можеш да осигуриш това дали с подрязване на лозата, дали с почистване на листата не виждам проблем в такъв монтаж
Цитат:
Имай в предвид, че пролетно време при резитба, лозата "плаче" - отделя сокове, които са агресивни и предизвикват корозия! Същото се отнася и за химическите разтвори за пръскане.
Слагай климата,на 20см над външното тяло слагаш една ламарина/Лазар посочи причините/ и пей сърце,може да ни поканиш на по една ракия под лозата.
Цитат:
Първоначално публикувано от criss
Слагай климата,на 20см над външното тяло слагаш една ламарина/Лазар посочи причините/ и пей сърце,може да ни поканиш на по една ракия под лозата.
Няма проблем - ракията е от мен. Само да видим след монтажа дали ще има лоза...
Трябва ми климатик само за охлаждане ( е и за отопление ще го ползвам по малко, но имам парно). Интересува ме марката, доколкото за мен е важен сервиза- да има части и бази в повече градове (по точно Добрич или Варна), да се отнасят професионално с клиента, да не се опитват постоянно да те изпързалят и всякакви подобни тъпащини. С това не казвам,че искам климатик дето ще се разваля през ден, но ще ми го ремонтират за 2 часа с усмивка на лице. :-))))))))))))))
А, и да не са много шумни.
някой знае ли какво е значението на буквите и цифрите на климатик MIDEA MSM3-12HRN2
благодаря