Julian
Тук dan66 е дал една диаграма за FUJITSU 09L.
има ги тези данни за Панасоник и Фуджи/Фуджитсу с подробни графики и таблици за КОП и топлоотдаване при Панасоник е до -7 обаче графиката явно надолу много се влошава(не че около -7 е много добре но си топли) а на Фуджитсу е до -15
Всичко тук е много добре написано, само не мога да разбера, защо като запаля парното топлината е съвсем различна от тази на климатика, термометъра при локалното парно показва 22С и ми е топло, а климатика настроен на 30С - температурата отчитана от термометъра е 24С, и си е хладно - при работа на климатика-инвертор(LG - JET COOL) при повече от 5 часа работа?
Може би леглото ти е до локалното парно или когато си пускал климатика си бил леко настинал!Първоначално публикувано от plpenov
Става въпрос, за това като са прибера от работа, и без да съм настинал, а леглото ми е в спалнята, и не обичам да спя на топло - max 18C!
добавено: в спалята нямам климатик
За да се чувстваш комфортно трябва и предметите в стаята да се затоплят не само въздуха.С климатик това става като не се изключва или най много да го изключиш през нощта.Първоначално публикувано от plpenov
Колеги,може ли някой да даде подробности за Daikin F28FTPS.На 110 волта ли е или е за европейския пазар?
За японския пазар е. Всичко ще буде с йероглифи.
Чисто японски модел. Оптимално на отопление е 4квч като максимално отдаваната мощ стига до 5,1 квч, консумацията на ток е от 80 до 1310 вата. СОР 5. Ако те интересува мога да ти пратя още данни за модела.Първоначално публикувано от svilen angelov
Благодаря за инфото.Притеснява ме,че е 110волтов и ще е с траф.Стаята ми е 20кв.метра(вис.2.5),междинен етаж,блокът е тухла,източно изложение,една външна стена с ПВЦ с К-стъкло.Ползваме за спалня,детска,всекидневна и т.н,но не готвим в нея.Искам климатик,който да ме топли през зимата възможно най-икономично(до 1кв.на час),необходимата ми температура е 21 градуса(детето е с бъбречни проблеми),лятото не е проблемно толкова.Живея в Русе.Педагози сме и доходите ни....Вече съм тотално объркан-Дайкин,Фуджицу,Мицубиши,Панасоник.Ще откача.Всеки хвали стоката си,а аз,лаикът,сменям мнението си като депутат-парламентарна група.Отделили сме 2000 лева,не можем повече,а до март трябва да съм решил климатизацията.
2000 лв, като изискването е да топли до 20 кв.м. и тока да е под 1 kwh.
Който и инвертор на Мицубиши, Дайкин, Фуджицу да избереш ще се справи.
Хубаво си се спрял на 28-цa. Който и модел да купиш няма да сбъркаш.
Съдейки по темата в която пишеш доста добре си се ориентирал в марките. Бъркай в торбата вади една девятка/25/ инвертор и си готов!Първоначално публикувано от svilen angelov
Ще се справи ли 9 инвертор?Че по калкулатора на Булклима ми иска 3.25кв. мощност!Номинала на фуджицу 9 е 3.6кв(оставям си 10% доп.за много студено).На другите марки номинала е май по-нисък.Не,че съм избрал,но тъй като се консултирам,ще е хубаво ,ако ме насочите към конкретен модел и марка.
Приятел разгледай този линк:http://www.termo-klima.com/bul/index.php има всякакви модели и видове клими.За предпочитане е да гледаш тези дето са в 1-ва група.С парите които си заделил нямаш ядове, ще си вземеш качествена машина! Успех!Първоначално публикувано от svilen angelov
svilen съжалявам, че се повтарям от една друга тема, но за тези пари най-доброто е това http://www.bulaircon.bg/products/product-41.html
Надали има друг модел които отдава толкова топлинна мощност при -15*. Може и да греша, ще радвам ако някой ме поправи.