Моля за съвет, кое от конкретно тези да избера за дома: "FUJITSU ASY 12 USB", "HITACHI RAS/RAC-10KH" или "PANASONIC CS/CU-PW12GKE". Благодаря Ви предварително...
Моля за съвет, кое от конкретно тези да избера за дома: "FUJITSU ASY 12 USB", "HITACHI RAS/RAC-10KH" или "PANASONIC CS/CU-PW12GKE". Благодаря Ви предварително...
Аз като фен на Панасоник, ще ти кажа да не се прецакваш с китайския Панасоник-дърво!
За тоя модел на Панасоника забрави, тая партида е лоша.Първоначално публикувано от Bilbo
Между Фуджицу и Хитачи: Фуджицуто е доста по-мощно, по-надеждно, но и по-скъпо с около 200 лв.
Дайкин също имаха конвенционален модел около 1000 лв.
Ако решиш да се насочиш към Fujitsu- прочети първо тази тема http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33657.0.html
FUJITSU ASY 12 USB - в няколко магазина ми твърдят, че е произведен в Япония. Дали е вярно ?
Даикина е към 1250-1300лв с монтажа. То и Фуджито не е по-евтини. Даикина е много добър, но 12-ката е с нисък COP, но независимо от това мощността му пада по малко от повечето конвенционални климатици. Това означава, че при ниски температури топли повече. Фуджитата има големи копове, но ги дават за по високи температури. Това означава, че му пада мощността повечко. Точно данни за фуджито нямам.Първоначално публикувано от muchoto
Не е Япония, по-вероятно е Тайланд. Но си остава адски добра машина.Първоначално публикувано от Bilbo
От тези трите, изброени, давам глас за Фуджицуто
Благодарение на Вашите съвети закупих FUJITSU ASY 12 USBCW, монтажа ще е след 2 дни. Упорито чета темите из форума с цел обща култура. Разрешете ми за момента да задам следният въпрос: Каква е ОПТИМАЛНАТА дължина на тръбният път ? Благодаря за вниманието...
Ако е над 3 метра е хубаво да се добави фреон, иначе над 10 метра климатика ще стане доста зле
Мога да ти кажа само ,че в упътването на ДАЙКИН за монтаж, препоръчват минималния тръбен път да е 1.5 метра.Това с цел да се избегне дискомфорта от евентуален шум и вибрации на външното тяло.Външното тяло е почти безшумно и не се чува в буквалния смисъл на думата,ама хората така са преценили. .....и мисля, че до 6 метра не се долива фреон. довечера ще го погледна пак и ще кажа с точност.Първоначално публикувано от Bilbo
Това не е вярно.Първоначално публикувано от rsvr
За различните мощности е различно обикновено за дванайски се препоръчва по 30 грама фреон за всеки метър тръбен път след седмия.Първоначално публикувано от Julian