При наляганията на Р 410 ,при един пропуск много бързо изхвърля всичкия фреон
Преглед за печат
При наляганията на Р 410 ,при един пропуск много бързо изхвърля всичкия фреон
:) Затова казах, че топли. Въпреки, че пропуски най-различни... Една гума, може да спадне за един ден, а друга да я помпиш на 2-3 седмици веднъж. Сравнението е грубо, но все пак..
Здравейте всички,и предварително благодаря на отговорилите ми...
искам да сложа климатик,в стая 17кв.м. ,около 41 куб.м.
препоръчаха ми модела
SRK/SRC 20 ZGX-S на Mitsubishi. http://www.invertorni.klimatici.com/...d=50&Itemid=81
Общо взето съм съгласен да дам тези пари (около 1700лв),въпроса е заслужава ли си точно този модел,има ли по-добър за тая цена,и най-важното,ще ми върши ли добра работа за отопление...стаята е вътрешна,с PVC дограма/балкон,в панелен блок на последен етаж,като и на долния етаж не се отоплява...с малко дете съм,и трябва да докарам поносима температура.
vladkozdr, климатикът е супер, но според мен 25-цата по-добре ще пасне на това помещение, още повече, че не те топлят и отдолу и отгоре. С 20-ката е малко "на кантар" работата, да не кажа че и идва малък. Ако пък ти идва нагоно откъм цена вече, може да видиш и това: http://www.general-bg.com/articledet...hp?ArticleID=8 . Със сигурност ще ти свърши работа, въпреки че няма невероятния COP на мицубишито :).
Колеги,някой интересувал ли се е от клими,при които ел.мотора на компресора е заменен с газово моторче.
Лябопитен съм да науча нещо ново за мен и с удоволствие очаквам да споделите,ако имате някаква информация.
продължавам с въпросите на неведущия.първо когато един инвентор достигне зададената температура трябва ли да спира и после да тръгва.второ къде е най точно(колкото може разбира се)да се измери температурата в стаята за да се види доколко съответства на зададената температура от дистанционното.колко трябва да е температурата на въздуха при жалюзите спрямо зададената отмен. :081:
Всичко е писано многократно,май те мързи да четеш! Използвай ТЪРСАЧКАТА!!!
1.Може да спре-всеки модел има мин.граница на топлоотдаване.Ако нуждата в помещението е по-малка,например климата ти дава 500 Вт мин а стаята има нужда от 300 Вт,той ще спре.Обикновено се получава в този есенен период.Когато застуди,топл.загуби на помещението ще се увеличат и климатика няма да спира.
2.Обикновено темп. в стаята се мери в центъра на 1.00-1.50 м над пода.Съвет-не се съобразявай с дистанционното.Много клиенти се "втеляват"на тая тема.Датчика за темп.се намира горе в климатика и лятото и зимата ще отчита по-висока темп.от тази на 1м над пода.Довери се на субективното си усещане за комфорт-ако ти е студено,си увеличи зададената темп.с 1-2 гр и обратното.Няма значение на колко си настроил климатика.
3.В инверторите е характерна разликата спрямо конвенционалните,че температурата на изхода е променлива и не е критерий как работи.Ако стаята е добре изолирана,може да духа с 25 гр за да поддържа 20 зададени,а ако си в някоя панелка с ТИП-ТОП дограма на 30 г,за да си поддържа същите 20 си духа примерно с 45-50.Освен това при промяна на външната темп(оттам и на топл.загуби) също ще се промени темп.на изх.въздух.Не си играй да мериш това,ако ти поддържа добре темп.в стаята,без забележими колебания,климата ти е добре.
vanko68 -колко време ти отне да отговориш просто и ясно а.благодаря е това е помощ
Пълно затишие из темите.. Освен да открия нова тема, нещо от рода на : "глупав" въпрос и точен отговор.. Нещо подобно на "термини и определения или съкращения". Да не се задават едни и същи или сходни въпроси... ама кой ще си играе да "прехвърля" въпросите и отговорите в темата....? Иначе и тя ще се "обезводни" . Доста често, отговора е "вече е написано", и следва "е, колко време ще ти отнеме да отговориш" . И аз, дето първо чета и после питам, не съм прочел всички 36 страници с над 800 теми...
Евала,Очо(бе какъв е този ник?).И аз така мисля.С търсачката най-често получавам отговори,които не ме задоволяват,колкото и да се ровя.
:) Кво му е на ник-а? Измислиха ми го като дете(от махлата) и мина през основно,средно и висше, че и до сега.. За разлика от (мисля) испаноговорящите- в България съм само аз. Ама какво евала, не съм отварял нова тема, просто питам, дали има смисъл да я отварям. Ето един глупав въпрос: Настроих климатика на 23* и пуснах вентилатора на max, след два часа термометъра на стената показваше 25*, сложих го на земята "падна" до 24*. Питам жената: климатика спира ли да духа, тя с удоволствие ми казва "НЕ, много си е добре" ! Тъй ли пък тъпия климатик не разбра, че температурата е бая по-висока(добавям, че не е на AUTO, а е на HEAT, т.е. няма +/- 2*) Или когато вентилатора е на max, той топли колкото може?
Въпреки,че повечето реклами гласят че инверторите поддържат +/– 0,5* С,ако разгледаш сервизните ,повечето изключват на +2*С над зададената,и вкл. отново на зададената температура.Най-вероятно,за да включват и изключват по-рядко.При китайските инвертори,по-честото включване и изключване ги обърква и си губят Е2prom-a.
Възможно е датчика за вътр.темп.да не отчита вярно-винаги има разни производствени допуски и толеранси.Гледаи да го нагласиш на теб да е добре(за жената знам-и при 30 пак ще е студено)
И при мен е така.Нагласил съм го на 22 градуса ,а в стаята е 24.Като го сложа на 18 ,става 21.Изключва на често ама така е ,щото малко е преоразмерен за стая 31 куб.м май и идат множко 3,6 KW :)