Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
Момчета имам проблеми с климатиците ми мидеа 12ски msghr значи тем.на вън е около 12-15градуса вкъщи е около 17 пускам климата да работи на 28 работи час и половина темп. в стаята става около 20!вкарвам го на 30гр.(максималното му)и след 20мин влизам и все едно не духа топло а студено!слизам да видя външното тяло отзаде е в лед размразява в тоя момент на ПРЕ=ДЕФ и го вкарвам го на 28 работи ок!това е ок но се чудя как се размразява леда натрупан в външното тяло-в резим пре-деф или някакъв друг режим които аз не използвам!и как може да прави такъв проблем на 28гр на аутофан е ок на 30гр на аутофан не духа топло!някои може ли да обясни
Просто проблема е ,че са "Мидеи".....съжалявам че ти го казвам ,но знам в какво положение си.
По погрешка съм пуснал този пост в раздел Собственици на климатици, където не му е мястото, затова и го копирам тук а там ще го изтрия.
ivodor69, В Техномаркет модела Hitachi RAS/RAC-E14H2 струва 1 230 лв. а ти си го взел за 860 лв. Нещо трябва да му има на този климатик за да искат да се отърват от него.
Казваш, че официалната причина поради която климатика е на промоция е отварянето на нов магазин от веригата магазини "Домо" в твоят град. Ако провериш в интернет страницата им ще видиш, че самата верига продава този модел на същата цена каквато е и в Техномаркет. Вероятно с климатика има някакъв проблем и е прехвърлен от някои друг от 27-те магазина, с които разполагат.
Ако помещението, в което си го сложил беше жилищно, мощността му щеше да е достатъчна. Само ползването му в този офис ще покаже дали мощността ще стига, а пък и вече е късно за съмнения, каквото е такова.
Цитат:
Първоначално публикувано от stiv92
Момчета имам проблеми с климатиците ми мидеа 12ски msghr значи тем.на вън е около 12-15градуса вкъщи е около 17 пускам климата да работи на 28 работи час и половина темп. в стаята става около 20!вкарвам го на 30гр.(максималното му)и след 20мин влизам и все едно не духа топло а студено!слизам да видя външното тяло отзаде е в лед размразява в тоя момент на ПРЕ=ДЕФ и го вкарвам го на 28 работи ок!това е ок но се чудя как се размразява леда натрупан в външното тяло-в резим пре-деф или някакъв друг режим които аз не използвам!и как може да прави такъв проблем на 28гр на аутофан е ок на 30гр на аутофан не духа топло!някои може ли да обясни
И теб да те накарам да качиш 20 торби с цимент на третия етаж, за половин час, без да почиваш и ти ще пуфтиш и ще "течеш" отвсякъде(и няма да ги качиш). Дан Колов, може и да се справи! Дай си почивка..., торбите можеш да ги качиш и за три часа... А ако си искал за половин час: трябвало е да "вземеш" Дан Колов...
По-горе цитираният модел Hitachi RAS/RAC-E14H2 предлагат в DOMO-магазина в Kaufland
на цена 1069 лв. с ДДС. Справка - раздел "Топ оферта" в сайта на DOMO (http://www.domo-bg.com/promo.php).
P.S. Допълнително се сетих, че когато пуснаха този модел в местния Mr.Bricolage през октомври е имало определени
бройки на подобна цена, които са заминали за 1 ден. След това цената там беше към 1200 лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
По погрешка съм пуснал този пост в раздел Собственици на климатици, където не му е мястото, затова и го копирам тук а там ще го изтрия. ivodor69, В Техномаркет модела
Hitachi RAS/RAC-E14H2 струва
1 230 лв. а ти си го взел за
860 лв. Нещо трябва да му има на този климатик за да искат да се отърват от него.
Казваш, че официалната причина поради която климатика е на промоция е отварянето на нов магазин от веригата магазини "
Домо" в твоят град. Ако провериш в интернет страницата им ще видиш, че самата верига продава този модел на същата цена каквато е и в Техномаркет. Вероятно с климатика има някакъв проблем и е прехвърлен от някои друг от
27-те магазина, с които разполагат.
Ако помещението, в което си го сложил беше жилищно, мощността му щеше да е достатъчна. Само ползването му в този офис ще покаже дали мощността ще стига, а пък и вече е късно за съмнения, каквото е такова.
Стига вече стая параноя.Аз работя в подобен магазин от 5 години и мога да ви кажа ,че досега не е имало такова съмнение в нас продавачите че нещо влиза в промоция защото е "боклук".Основната причина да влезе нещо в промоция в повечето случаи е голяма складова наличност. пък и никой не е казал да се продават само промоционални стоки. Целта на промоцията е да докара клиента в магазина и той да си похарчи парите без значение за какво .Да не говоря че 90% от хората вобще не се сещат да питат за промоция.
Момчета ето нещо, което би било интересно да се прокоментира [img width=594 height=600]http://img227.imageshack.us/img227/65/scan0003ar8.jpg[/img]
Става въпрос за настройка на джъмперите на платката на вътр. тяло, така че климатика да поддържа -2*, +2*, или +4* от зададената температура, както е показано на таблицата.Т.е. ако си задал примерно 22*, след корекция на джъмперите да речем за +2*, ще се поддържа 24* т.е. 2 градуса над зададеното. Това не идва ли малко безсмислено. Че аз ако видя, че ми е студено, ръчно мога да задам 24*. Не е ли така. Как бихте коментирали тази информация дадена в Service Manual за RAS-B10-SKVP-E? Какъв е бил замисъла на инженерите на TOSHIBA, а сигурно има такъв, щом е описано. Хайде спецовете в областта да си кажат тежката дума.
18кв стая с изолация пвц дограма -12лджеце-24ч работа на зададени25гр хайвана не може да дигне повече от22гр. да не говорим че в повечето време духа хладиен въздух.дали трябва да взема осемнайстка :yikes
Хм, колко градуса е при климатика? Да не бърка датчика? Ако зададеш 27, дали ще вдигне 24?
Иначе по принцип е достатъчен за помещението ти. Не е от това.
add, гледам, че пак питаш. Виж това
http://forum.setcom.bg/index.php/top...html#msg318558
Ако не си го чел, естествено. И коментарите около него.
опитите продължават сега съм отворил и съседната стая и двете стаи стават с обща квадратура около 26-27кв .зададена 26гр термометъра показва 22-23гр.навън хич не е студено.сега искам да питам каква е консумацията(дали е максимална-ориентировъчно) при положение че е на ауто и вентилатора със сигурност не се върти на макс(вътрешния).между другото не съм видял да се размразява външното тяло.на терасата излизам само да претакам зелето :)) -12елджеце работи от 17.00- при всякаква ли външна температура изходящата струя при зададени 30гр трябва да е около 50гр.аз докато разбера какво става с тоя климатик може да пуснат и парното :))
Е, добре си.. Отвори външната врата и комшията да отвори неговата, но вдигни малко градусите на климатика, че иначе ще му дойде нанагорно, и в комшията ще е хладно... :)
Колеги дайте съвет!
Кое ще е по добре?Ще се прави излолация на външните стени на панелено жилище на трети етаж.Имам монтирани два броя клими Фуйитсу И Митсубиши Хеви,Фужитсото е с 4 м.тръбен път от които и 4-те метра са отвънка (изолирани в отделни излоации повреме на монтажа и с бандаж ) Митсубишито към 2.8м.са отвънка.Дебелината на изолацията ще е 5см или 7см.какво ще ми препоръчате тръбите да останат ли вътре в изолацията и да се шпаковат наравно с нея или да се извадят извън изолацията???Няма ли да е по ефективно ако останат скрити вътре в изолацията?Чудя се дайте съвет!?