Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
b.shterev, жалузите на AUTO и като изключи компресора трябва сам да ги вдигне максимално нагоре. Panasonic при настройка на жалузите, различна от AUTO, не ги вдигат при обдухване. Докато примерно моя MHI каквото и положение да съм им задал, като изключи компресора и си ги затваря максимално.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
b.shterev, жалузите на AUTO и като изключи компресора трябва сам да ги вдигне максимално нагоре. Panasonic при настройка на жалузите, различна от AUTO, не ги вдигат при обдухване. Докато примерно моя MHI каквото и положение да съм им задал, като изключи компресора и си ги затваря максимално.
Благодаря колега :bravo :Drinks:. Ще го изтърпя и тази зима, пък ще го сменя напролет с 7 инвертор, ама се чудя дали да е Фуджитсу или Дженерал Фуджитсу. Знам, че са напълно еднакви и с Фуджи, но не знам кои са по добра сглобка. :081:
Няма по-добра сглобка,всичките се сглобяват на едни и същи конвейри
Не знам, според мен машинката ти си е хубава. На AUTO както казах не ги ли затваря? Тогава няма да усещаш хладния полъх ако само това те притеснява.
За спалня, ако си сам и няма жена до теб - най-изгодният вариант беше споменат някъде в една тема - Електрическо одеало! Няма вятър, няма проблеми. Ако те е страх от тока, го вържи през трансформатор за галванично разделяне. И едно радиаторче маслено пускаш да обърне леко въздуха, за да не дишаш студен въздух!
Обаче лятото ще си се пържиш в собствен сос, като станат 40*С и си без изолация!!!
Защо реши, че 7-цата няма да изключва и тя? Всички инвертори духат студено или хладно в момент на достигане или изключване - това им е смотаното донякъде. 7-цата и да не изключи, ще работи на още по-малка минимална мощност - направо хлад ще си духа.
А най-евтино и най-удачно е да удължиш тръбния път и да преместиш вътрешното на място, където не ти духа, когато спиш!
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Не знам, според мен машинката ти си е хубава. На AUTO както казах не ги ли затваря? Тогава няма да усещаш хладния полъх ако само това те притеснява.
Вдига ги колега жалузите, ама все пак си е кофти от това да чуваш често ту да спира да духа топло, ту да вдига отвън високи обороти като започва да работи отново компресора. :081: Цитат:
Първоначално публикувано от jori
Няма по-добра сглобка,всичките се сглобяват на едни и същи конвейри
Значи да гледам само къде цената и гаранционните условия са по добри. :) Все пак разбрах, че на моите Панасоници като им мине гаранцията от 5 г. на компресора, им оставял малко живот и често след това дефектирали. :yikes Цитат:
Първоначално публикувано от enkov
За спалня, ако си сам и няма жена до теб - най-изгодният вариант беше споменат някъде в една тема - Електрическо одеало! Няма вятър, няма проблеми. Ако те е страх от тока, го вържи през трансформатор за галванично разделяне. И едно радиаторче маслено пускаш да обърне леко въздуха, за да не дишаш студен въздух!
Обаче лятото ще си се пържиш в собствен сос, като станат 40*С и си без изолация!!!
Защо реши, че 7-цата няма да изключва и тя? Всички инвертори духат студено или хладно в момент на достигане или изключване - това им е смотаното донякъде. 7-цата и да не изключи, ще работи на още по-малка минимална мощност - направо хлад ще си духа.
Ами колега мисля, че 7 инвертор е с по малка мощност и тогава ще си работи постоянно, а не да спира и тръгва задето е преоразмерен климатика 9 инвертор.
И наистина ли няма начин да не върти вътрешния въздух докато не работи компресора???
Сори за дългия пост, ама гледам да не пиша последователни постове когато е възможно. :)
Няма, пак ще достигне и ще спре или ще почне да допълва само. Винаги духат инверторите. А и 7-цата по-трудно ще напомпи вечер градусите в твоя режим на използване. Виж в моя пост предния, аз го допълних - или премести климатика в друг край на стаята или одеало и радиатор.
Намери си машина с възможно най-минимално топлоотдаване, само тогава няма да изключва.LDC са с 500 вата, но 20 ZGX-S - хиперинвертора на МХИ ще ти върши идеална работа.
Цитат:
Няма, пак ще достигне и ще спре или ще почне да допълва само. Винаги духат инверторите. А и 7-цата по-трудно ще напомпи вечер градусите в твоя режим на използване. Виж в моя пост предния, аз го допълних - или премести климатика в друг край на стаята или одеало и радиатор.
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
Намери си машина с възможно най-минимално топлоотдаване, само тогава няма да изключва.LDC са с 500 вата,
Благодаря ви колеги. Все пак ще се придържам към климатика и може да го сменя единствено напролет с друг, но смятам, че е по разумния вариант отколкото с други източници на топлина. Иначе не мога да го преместя на друга стена и затова си изместих спалнята под него и леко му вдигнах жалузите нагоре. :)
Между другото на моята машина и дават минимално топлоотдаване от 600 вата, така че май няма да има голяма разлика дали ще съм с Панасоник или Фуджитсу с подобни параметри.
Все пак съм ви благодарен за съветите и опита да ми помогнете. :bravo :Drinks:
20ZGX е с минимално 500 W, по-малко при европейски модел май не съм срещал, 500 е често срещано.
Има японски модели на Sanyo със 100W минимално отдаване! Но са от високия клас. След това има 300 W минимално. Daikin държат високи минимални - както при европейските, така и при японските. Общо-взето под 500 W минимално има няколко Мицубишита, две Тошиби и доста Саньота, но все 100-волтови.
20ZGX също изключва, но хладния въздух не се усеща. А като работи духа все горещо за разлика от някои инвертори. Не знам, явно програмата му е такава.
Аз затова реших да се допитам до вас дали не може да се промени това, но явно не за съжаление. Иначе и аз много харесвам Санъото, но нещо ме плаши единствено това, че като са на 100 волта и нямат авто - рестарт, тъй като често единия климатик в хола го оставям да работи и ако спре тока после как ще тръгне??? Иначе съм си харесал дори и модел за спалнята, а и знам, че тези на 100 волта са по добри и с висок СОР. :ole
Цитат:
Вентилатор на medium му е майката, тва разбрах аз вчера и днес - auto fan е за топло време без мъгла ...
:Drinks: благодаря за идеята, при мен проработи перфектно бих казал :bravo! Досега го държах и аз на АУТО, ама като захладня климатика взе да изпуска един/два градуса под зададените на моменти. Викам си добре-става студено-толкова му е силата, цък градусите нагоре - обаче бавничко наваксва разликата. След прочитане на поста реших да си намаля градусите на колкото искам, и да цъкна вентилатора на МЕДИУМ и да ви кажа ЧУДО - за норматив навакса 2та градуса(от 20* до 22*) и закова на 22*. От тук нататък така ще го държа, не духа кой знае колко силно. Пък и така като не са високи градусите ще замръзва вън по малко ми се струва, от колкото на висок градус пък с нисък вентилатор? В тоя ред на мисли кога ще харчи повече? Майната му на комфорта от тихия вентилатор - убедих се че не ми пречи на практика нито шума, нито духането, само искам да топли(по ефтино ако може :god ако не, поне само да топли пак бива :-memnon)
За консумацията не е ясно, но според мен, ако компресора си върти с еднакви обороти (условно казано), а топлообменника не успява да отнеме топлината, тя при връщането си отново във външния топлообменник се губи, според мен. Затова и СОР го мерят с вентилатор на High! За да е по-висок просто. Иначе тока си е пак толкоз. Дори, като загрее стаята, ще намали компресора, според мен.
Някой можели да ми каже дали има климатици НЕО с комресори на SANYO защо в ТМ на един познат са казали че били с такъв компресор, за климатик 9-ка но незнам точно кой е модела
То и Фужитсу има модели с компресори Тошиба, ама не е Тошиба  :-memnon  http://www.neo-electronics.com/index...&id=47&r=32096 не знам какви Саньо компресори може да имат тия кафези - един модел не видях с 3+ коп?!? и забелязваш ли че нямат никакво инфо? абсолютен "збирщайн" - бройка до бройка може да нямат нищо общо - те и за това не пишат в официалния сайт нищо за моделите. И знаейки това ще си купиш продукт на такава измислена марка?
П.С. http://www.neo-electronics.com/index...ontact&r=88540