Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
aad, а колко градуса е в стаята без да работи климатика?
Защото ако примерно е 21 градуса, то е напълно обяснимо защо "поддържа" 22-23* (или поне така ти се струва) , но не може да вдигне повече. Секцията му пречи, т.е. вдига си я температурата (25*), ама само пред себе си.
П.П. Ако може да се измести секцията (доколкото разбрах не е голяма) за известно време - ще си проличи.
изместих секцията и пак същия х.. зададени 25гр не може посмъртно да дигне повече от 23гр .нестига това еми и духа хладен въздух без да спира и е адски неприятно .помагайте щото ще викам :help
При 18 м2 тази 12ка трябва да прави спокоино 24гр.Вдигни гр. след като достигне желаните го намали итогава виж дали ги поддържа :Drinks:
Дай 25 градуса, вентилатор High, насочи надолу струята, щом вече я няма секцията и изчакай да се темперира малко. Може и преди това да го изключиш за 4-5 минути от тока, да се нулира софтуера, ако случайно има нещо сбъгясало от токов удар или натрупани грешки.
Моя също при 23 прави 21-22, при 24 прави 23, ама при 28С прави 28С и става сауна, ама и EVN се радват сигурно в този момент?
Цитат:
изместих секцията и пак същия х.. зададени 25гр не може посмъртно да дигне повече от 23гр .нестига това еми и духа хладен въздух без да спира и е адски неприятно .помагайте щото ще викам
Щом духа хладен въздух,значи е направил зададената темп.Тя се мери на горния край на вътр.тяло.
Колега старото "Националче",колкото и да е старо мисля ,че е в пъти по-добър климатик от този LG ,който имаш.При National-a като му дадеш 22 ти прави 23 градуса нали?
P.S.-не прочетох одеве добре!4г. климатик със скрол компресор,двуредов топлообменник ,"NATIONAL"!!!
Просто този климатик ще е "старичък" след още 8-10г.Да не говорим ,че COP-a му е >поне с 2 и нещо от LG-тата
От 2 дни, понеже е облачно и ветровито, но няма мъгла, над 0-та са (+4...+7*С), 50-53% влажност (на терасата имам т.нар. метеостанцийка ТСМ), моят климатик взе да държи 1-1.5-2-2.5*С под зададената, когато е на ауто. Примерно дал съм 23*С - държи от 21 до 22, на 24 държи от 21.5 до 22.5. Но пусна ли на medium или high си ги прави бързо и точно!
Въпросът е - при промяна на скоростта на вентилатора (освен на ауто), променя ли се и реалната консумация и обороти на компресора (климатика е Carrier XPower Silver inverter 12)? Или просто по-доброто обдухване дава по-добър СОР и крайно отделяне на топлинната мощност. Знам, че СОР се мери при high и ала-бала, но досега цял месец на auto и дори на quiet си цепеше градуса до 0.5 макс разлика! И 5-10 Вата разлика от по-високите обороти на турбината не ги броя за разход! Питам тия, дето са си сложили ватмери и електромери на самия климатик. Теоретични постановки и аз знам. Аз имам ватмер, ама климатика си го вързах към кутията на отделен токов кръг, не към контакта.
Да уточня, че до скоро си държеше ОК и на auto fan, като дори бяха минусови температурите (до -5). Имам PVC дограма, изолация на тавана, но по стените нямам, и около мен не отопляват комшиите, а под и над мен хич никой не живее. Сега на medium e OK, хем не духа както на high, хем при зададени 24*С прави и държи 23.8-24*С. Тва е да си нямаш комшии... Айде, догодина пак ремонти и изолации, писна мииииии (не е до парите само, голяма простотия е с майстори и мърсотия също и боклуци)!
Добавка: След като го държах на medium на 24*С цял следобед и се загряха стените, одеве пуснах на 23*С на auto (щото ми писна от тази фурия и вятър) и си държи 24 и не пада. Явно наистина имам загуби в стените и/или вечерта са си дошли някои от комшиите и са ме финансирали с някоя и друга калорийка топлинка! Или просто алгоритъма на инвертора се шашква...
колега zla gad не е елджи а е фуджицу 12 елджеце.или искаш да кажеш по добре да беше елджи :))
:bravo :ole :yahoo: :bravo
Опа!
Извинявам се!
Но ако е LG...мисля ,че няма какво да спорим!Но проблема остава нали?
P.S-явно пак не съм прочел добре! :)) :)) :))
Цитат:
Първоначално публикувано от aad
проблема остава :Drinks:
aad , не виждаш ли че си противоречиш?Духал ти много хладно пък ти направил в стаята 23 гр.Да не отваряш врата към други стаи?А изчакваш ли го повече време не само 2-3 часа да си вдигне температурата?Верен ли ти е термометъра- сравни го с някой друг?Къде измерваш -да не измерваш с термометър допрян до външен прозорец или външна стена?
Винаги може да има 1-2 градуса разлика от тавана където измерва климатика и долу.
Дръж го в режим HEAT на режим AUTO поддържа с 2 градуса под зададените.
Сложи вентилатора на среден MED и виж дали има разлика.
Чисти ли са ти филтрите?
Господин "aad", разбирам че срещате известни трудности при ползването на въпросното "12LGC". Насочвате причините към машината, а не търсите практични решения в настройките на три копчета. Препоръчвам Ви да си изясните работата на инверторните климатици и с оглед на конкретния монтаж във вашето помещение да се научите ВИЕ да извличате нужните ползи. Подигравателно уронвате името на производител/модел, с което аз не мога да се съглася! Имам същата машина у дома и доколкото имам представа от тая техника, смея да твърдя че конкретно моята бройка си работи напълно задоволително. При определени условия и при мен се получават подобни на Вашите аномалии, но се научих как да ги преодолявам - просто се вслушайте в съветите които Ви дават съфорумците и спрете да обвинявате климатика че това не можел, онова не можел. 10 пъти(най-малко) е обсъждано във форума, защо като захладня машините взеха да не държат висок градус - кое не Ви е още ясно?
Човек всички предписания са спазени.Между 26гр зададени и 23реални има голяма разлика.Аз искам на мен да ми е 26гр( дет не си плащаха парното та сега съм на тоя хал :2guns:)
:RTFM: Че искаш да ти е 26*(при каква външна?), казали го това условие на фирмата като избирахте климатика? Подреди си така стаята че да не седиш под/пред него. 26* трудно се дигат и поддържат - не пречи да пробваш обаче: слагаш на 30* и вентилатор на ХАЙ и чакаш ... и ние чакаме ... резултата.
П.С. що с балтона човеко? Имам хлапе на 2г., държа 22* будни, 20* сън. Е в момента е 22* и съм по тениска, що ти е 26*?!? голо бебе се къпе с вода на 26* - смятай колко е топло на тая температура(лятото ще си държиш климатика на по-малко). Ако си забелязал климите са по таблиците до 24* - от там нагоре гаранция-Франция :-memnon Пробвал съм няколко пъти да го набузя но затварям една врата и помещението става 35м3 - дига 26* за десетина минути(при външна +10*). Убедил съм се че ти трябват над 100Вата/м3 за да може да се правят бързи гимнастики. Но пък тогава ще дойде много скъп и преоразмерен и ще включ/изключ често - което пък води до повече харч - което пък ... сложна работа е преценката на мощноста(прави се преди покупката).