ще ти свършат работа ,ZXV особено е доста приличен модел ,цената му е добра
Преглед за печат
ще ти свършат работа ,ZXV особено е доста приличен модел ,цената му е добра
Македонче,
Къде са произведени и какво пише на компресора (ако се вижда разбира се, ако не се вижда - като дойдат да го монтират препиши целия етикет или го снимай!!!)
Ще си позволя да цитирам написано в сайт на фирма за внос/монтаж и сервиз на климатична техника.
БЪДЕТЕ РАЗУМНИ И НЕ КУПУВАЙТЕ КЛИМАТИЦИ ПРОИЗВЕДЕНИ В ЯПОНИЯ ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ЯПОНСКИЯ ВЪТРЕШЕН ПАЗАР, КОИТО РАБОТЯТ НА НАПРЕЖЕНИЕ 100 V /ВОЛТА/ И ЧЕСТОТА 60 Hz /ХЕРЦА/ НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА НОВИ ИЛИ ВТОРА УПОТРЕБА. НИКОЙ ЯПОНСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛ НЕ Е ОТОРИЗИРАЛ (ДАЛ ПРАВА И СЪГЛАСИЕ В ПИСМЕН ВИД И ДОГОВОР) НА ВЪПРОСНИТЕ ВНОСИТЕЛИ ДА ПРОДАВАТ,МОНТИРАТ И СЕРВИЗИРАТ ТЕЗИ КЛИМАТИЦИ !!!
От тук нанатък решението е ваше!
Цитирането на този ЛОЗУНГ единствено ме навежда леко към мисълта за съпричасност към небезизвестната с мърлявото си поддържане и монтаж на предлаганата от тях климатична техника.Доста е написано точно за тази фирма в сайта......
Само ще напиша ,че и ние браузваме в интернет и четем ПОСЛАНИЯТА на търгашите.
Минете през Пловдив или Стара Загора и там кажете на хората какво да си купят,като 1/3 от всички клими са "японци".Дали "Мидейка"-еднодневка или от тези "кофти" клими ,които не изгарят и за 14-15 години и пак ги продават.
Лек ден!
Поне да си поправят лъжливото твърдение за честотата на тока в Япония. Явно разчитат клиентите им да са малоумни и да не проверяват твърдението им.
Разхождайки се всяка седмица из Пловдив/един красив град в който съм учил и го обожавам/много отдавна съм установил че голяма част от климатиците са така наречените от теб"еднодневки" Мидеи.Цитат:
Първоначално публикувано от zla gad
Уви!!! Останалите 2/3-прав си!
Точно сега една прехвалена "Мидея" тресе хотела в ,който се опитвам да почивам!
Не опитвам да се конфронтирам с никой.Просто и за парите си не струват! :RTFM:
GoliamSmeh. Dobri sa whirpoola--- Znachi montajnicite sa moi hora i mi kaza che sas Osakata sa ednakvi ... totalno ednakvi .. Kaza mi za kompresora ama zabravih kak beshe... No spomena che sa dobri i sa ednakvi kato Osakata!
makedoncheto,
че нещо по-лошо от Осака има ли на земята?
Не се засягай, шегувам се. За лятото предполагам ще работи отлично. А инверторен ли се води?
saissais ... Mi chestno da ti kaja ne bih iskal da davam mnogu pari za klimatici ili neznam ti kvo ... Na edin priatel to4no na nova godina mu izgore etaj ot kushtata ot klimatika pa beshe na Daikin ot 3 bona ... i kakvo .. Ne se vodi invertoren :) Split e sas 6 4ustva xaxaxaxa... oseshta koga sha e za remont...Osakite ne gi znam .. prosto taka mi kazaha .. a i ne sam fen na klimatici , ne gi razbiram zatova tolkoz chesto sam pital i dosajdal na horata tuk v foruma.. Ako razbirah niamashe da pitam nali?
Пиши на кирилица!
Щом е за лятото само, няма да имаш проблем - а и 6 години гаранция, да ти се развали, няма какво да се страхуваш...
То нали знаеш, и със скъпа кола можеш да катастрофираш и да умреш...
И аз имам едно Беко и лятото охлажда не по-лошо от всеки друг климатик - "хладното" няма марка и цена, все едно и също си е.
Искам да попитам няколко не6та имам мидеика мsg12hr конвекционална за сега климата е пу6ка.... искам да попитам как да напрая 4е да си помни положението на жалузите и за какво е тоя режим на дистанциооното DRY!ако може някои да помогне 6те му благодаря
Някой може ли да сподели нещо за Midea MSR3-09HRN2. Впечатли ме малкият размер на външното тяло. Като че ли е с двойна пита. В Google като го потърся излизат само български сайтове, като че ли е правен за у нас (или у нас :) ) и никакъ технчески коментар. Имаме у дома една MSF1 и съм доволен за парите и.
Има ..... НЕО.Цитат:
Първоначално публикувано от saissais
DRY е функцията за обиране на влага от помещението в което е климатика и е много ефективна при ремонти а за жалузите не можеш да направиш нищо но това не пречи климатика пак да ти е"пушка".Цитат:
Първоначално публикувано от stiv92
Може ли да ми помогнете с избора на климатик? :) За сега съм се спрял на следните модели предимно за охлаждане на помещение от 35м2 в ново тухлено строителство с много добра изолация (хол с трапезария и кухня). Климатика ще се използва и за отопление като допълнение към парното.;)
Toshiba 13SKVP-E - 2250 лв без монтаж
Mitsubishi Electric MSZ-FD35VA - 2190 лв без монтаж
Daikin FTXS35G - 1950 лв С МОНТАЖА.
Клоня към Daikin само поради разликата в цената. Моля за коментар на тези климатици!
PS: Изчетох абсолютно всички теми по въпроса, но явно имам нужда от помощ.
Това, което ме учудва е че на TOSHIBA-та й дават минимален шум 27 dB, което си е ужас, ако е вярно.