Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2008)
Цитат:
Първоначално публикувано от lada2107
Тая мидейка , кат гледам в Dekom 98% от характеристиките са и N/A .
Най-вероятно ще се справи с 15квадрата , но колко точец ще гълта ... никой не знае.
И аз се чудя защо ги няма данните за тази Мидея DC inverter 09HRDN1 i 12HRDN1
ама вече ги видях на самите климатици
Оказва се че 09HRDN1 е 8500btu i EER 3.26 и отдавана мощност 2.6кw (май за охлаждане беше)
а 12HRDN1 e 11000btu отново със същия ЕЕR 3.26 и отдавана мощност на отопление 3.52kW
това само по спомен на етикетите на климатиците
Цитат:
Първоначално публикувано от avenger
Привет,съфорумци!Трябва ми информация за климатик марка "Kyoto".
Къде се произвежда,COP,и др. подобни технически параметри? :help
Има ли фирми за климатична техника в Пловдив,където може да се намери?
Благодаря предварително!
Това са пед*лски уреди в сферата на климатиците (с леви изводи погледнато отпред външното тяло) :)
което в някой случаи е предимство
'Deian' , ти ли си следващия отворко. :095:
Аз ли съм виновен, че го е побликувал по този начин. ПОМИСЛИ!!!
Хайде кажете на Фуджицу 14000 бту на какво число отговаря 25,28 или ?
Наистина ме интересува ,ако някой знае.
Цитат:
Първоначално публикувано от dvd
Хайде кажете на Фуджицу 14000 бту на какво число отговаря 25,28 или ?
Наистина ме интересува ,ако някой знае.
Въпросът ти е некоректно зададен. 14000 BTU го приемам за режим на охлаждане, защото числата 25.28 се дават от производителя именно за този режим. Друг въпрос е ако с някого сте говорили за "14-ска" и затова питаш.
Ако въпросното Fujitsu или който и да е друг климатик е 14000 BTU(по спецификация и то в режим на охлаждане) то тогава този климатик отговаря на 0.293071*14000=4102.994W. Вероятно говорим за японски климатици и техните означения(22,25....) тогава въпросният климатик е 40 и е 4KW на охлаждане и приблизително 13650 BTU. Този климатик по японските стандарти обикновено има съответната отоплителна мощност(доста над 4KW обикновено 5KW) предназначена за помещение с големина 14 tatami и оттам понякога идва и мнението в България, че е 14-ска, макар, че е 13.65-а. :)
Всички мощности за които говоря са за инвертори по номинал
P.S. Предлагам за да не се спами в тази тема тя да бъде заключена и, ако някой има какво да добави ама наистина да добави без провокации и безсмислени въпроси да контактува с модераторите
Цитат:
Първоначално публикувано от makedoncheto
какво ще кажете за :: 23 м2 (60 м3) FUJITSU / INVERTER ( СРЕДЕН КЛАС) ASYA / AOYR 9 LCC (2006) ПОСЛЕДНО ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА ДА ВЕ ТОРМОЗА ! СТРУВА ЛИ СИ ЗА ПАРИТЕ И ЗА ПОМЕЩЕНИЕТО МИ !!!!??????
Да .... май си от тези хора дето викат ПОМОЩ и като я получат пак не вярват. Въпросът беше коментиран на 01.07
Хора, Зора пускат климатици Уирпул? Някой да ги е разглеждал детайлно - произведен къде, марка компресор, това за 6-те години гаранция?
GolemSmeh .. Аз КУПИХ 1 ! Ще ти кажа шези дни като го тествам !
ще се ползва гаранцията явно :)
Е ще видим. Все тая ..... Всеедно в България има нещо стойностно ....избор колкото щеш ама качество нулево!
Параметри : 38/51 dB Клас C Сор 2,82 Фреон R407c на Уирпул GoliamSmeh!
някои ще помпгне ли какава е разликата между: http://japanclima.com/index.php?page...mart&Itemid=30
и този http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=216
ще се използва за стая 20м2 ЮЗ с изолацияи pvc дограма,ако имате други предложения в този ценови клас благодаря предварително!!!!
абе,това MSZ не беше ли на Мицубиши Илектрик ;) ?! тия какви ги пишат :yikes
трябва да е Mitsubishi Heavy Industry,климатика де,моля специалистите да помагат
това са 2 модела на Митсубиши Електрик за японския пазар,като RXV е по висок клас с "око" ,плазмен филтър и други екстри
ще ми сваршат ли работа?заслужават ли си парите,или да потърся нещо друго?това 4е са за японския пазар проблем ли ще е?
чакам и други предложения за 20м2 до 2200лв. без монтажа.моля!