Кажете ми, ако климатика е изключен от дистанционното, но не от контакта- в такъв случай консумира ли ток(ако Да, колко)?
Преглед за печат
Кажете ми, ако климатика е изключен от дистанционното, но не от контакта- в такъв случай консумира ли ток(ако Да, колко)?
nax, Модела който си избрал има необходимата мощност за двете помещения. От гледна точка удобство на ползване на самите стаи, е по-добре стаите да са независими една спрямо друга, а не зависими. Помисли още малко, за да си сигурен в това че наистина няма възможност да се монтират два отделни климатика.
conrad, Разбира се че електрониката консумира ток, нали чака да и подадеш сигнал за включване и трябва да работи. А колко консумира твоя модел, втора употреба с външен трансформатор от 220 на 100 волта, трябва сам да си измериш.
е консумацията на трафа трябва да адски малка, 10-15 вата на час
Аз съм засичал консумацията на три трафа за час без товар и излезе , че е 45 вата на час, но климатиците си бяха закачени към трафовете, а те както е ясно имат и собствена консумация.
е добре, какво толкова консумират тия климатици като не работят? 45 вата си е една малка лампа
Ами за моята Т ошиба в едно представяне пише следното
Achieves the trade’s best COP
(Coefficient Of Performance) 5.00 (22%
over last year’s model). Achieves important
energy conservation, allowing you to save
10% electric charges for a year. Standby
power is only 0.8W (cut down 80% from
last year’s model).
Ми тва са , горе долееее, 5 кинта на месец на траф.Цитат:
Първоначално публикувано от blue1
Не е никак малко , поне според мен :)
lada2107 нещо бъркаш сметките на траф излиза по 1,67 лева, а общо за трите е 5,01 лева на месец. А за още по голяма икономия аз съм сложил и прекъсвач преди трафа за да ги изключвам в преходните сезони.
AAAA верно бело , ся видях че е за три трафа.
SORRY за недоглеждането :)
2лв за траф са бял кахър
Съгласен съм, че е по-добре да са 2 климатика, но така като гледаш на картинката как може да се монтира климатик в спалнята, евентуално над вратата, но в такъв случай горко му на тоя дето спи до прозореца ;)...Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
А добре ако ще се слагат 2 клима може ли да ми помогнете с мощностите за едната и другата стая, мерси :)
Цитат:
Първоначално публикувано от nax
да ти кажа еедна тайна няма варянт да неможе да се монтира климатик
http://media.snimka.bg/0632/007519608-big.jpg
има хора който немогат да ти предложат решение
:god
добре де съгласи ме. сега може ли малко помощ за мощностите на климатиците за двете стаи? :)
освен това като ток кое ще ми е по-добре 1 или 2 климатика?
Всеки има право на мнение моето е 1 климатик висок клас 18 000 или 20 000 бту точно там където си го сложил на схемата защо мисля така
- защото при теб има перфектна архитектура и зградоустройство за темпериране на 2 те помещения от една термопомпа трябват ти 6 килковата средно
- защото ако сложиш един 14 ка с 9 ка ще с еподлъжеш и ще пускаш титуляра 14 000 бту за охлаждане и за преходите и така ще му сипеш да яде или казано директно ще го скапеш ,
- защото ако калкулираш стойноста от монтажа на 2 рият климатик ще си вземеш още по як клас
- 2 климатика 2 профилактики
-2 климатика повече подръжка
-2 климатика 2 пускови консумаций
- 2 климатика -опасност от самоизключване от тдатчицитеи слаба ефективност при монтаж фронтално един срещу друг
- съвет - купи си санйо sap-ds45t2