Re: Часът на истината дойде! Разкажете как се държат вашите клими.
Сега температурите са около -5 General ми работи с по-малко вибрации.Като го сложа на 25 градуса и високи обороти на вентилатора ги достига за около 15-20 мин. супер. Трябва да се къпе малката на топло няма начин Ама май като чувам ще има още студове.
Kojcho изтудявам една нашенска ракия :ole за първите мачове ама да видим Любо може да ни върне :016:
До скоро :Drinks:
Dobri,
Обсъждането само на Троянска отлежала - иначе не!! :Drinks:
В момента навън е -6 градуса в Русе. Има и ненормална мъгла. Климатика е нагласен на 21 (и така си ходя по тениска), в стаята също е толкова. Изходящата струя е с температура 30-31гр. Моментната консумация е 220-230вата. Климата е Hitachi RAS 25FH5 и е нагласен на нощен режим. Температурите ги меря с цифрови термометри с външни датчици.
В момента навън е -6 градуса в Русе. Има и ненормална мъгла. Климатика е нагласен на 21 (и така си ходя по тениска), в стаята също е толкова. Изходящата струя е с температура 30-31гр. Моментната консумация е 220-230вата. Климата е Hitachi RAS 25FH5 и е нагласен на нощен режим. Температурите ги меря с цифрови термометри с външни датчици.
Кажи за каква стая става въпрос,колко квадрата,какво изложение,на кой етаж,каква изолация???И аз съм от Русе и ме интересува как се държат климите при нас.П.С. в кой квартал си?
Днес бях изумен много замръзнали клими масово хаери LG та самсунзи дори и панасоници видях но това което видях не се вижда всеки ден един климатик толкова се обледенил че се беше отскубнал от стената и висеше на тръбите само жало че в движене неуспях да го снимам.
Цитат:
Първоначално публикувано от svilen angelov
Кажи за каква стая става въпрос,колко квадрата,какво изложение,на кой етаж,каква изолация???И аз съм от Русе и ме интересува как се държат климите при нас.П.С. в кой квартал си?
Стаята ми е около 14м2, чисто северно изложение(на 15-тия етаж съм и имам мноого яка гледка към града), а изолацията е тази която са поставили в самия панел на блока. Дограмата и тя е оригиналната дървена. Само е ъпгрейдната с дунапренени ленти :bravo
Климатика се размразява много рядко - на няколко часа. Само веднъж съм го виждал с побеляла пита, а вчера го "хванах" да "пикае". Като цяло съм доволен от покупката си. И двете тела са ненормално големи спрямо разни други 9-ки и дори 12-ки.
През тази зима се събраха доста тежки фактори, действащи едновременно, за машините - студ, гъста мъгла, висока влажност 100% и това продължава вече 10-14 дена.През това време често поглеждам по улиците за състоянието на външните тела.Оределено мога да кажа, че ХИТАЧИ имат едни от най-добрите и качествени алгоритми за дефрост.Съдя по моята машина - Е10Н2.Монтирана е на стена между две къщи, намиращи се на около 2 метра една от друга, практически в аеродинамична тръба.Дори и лятото ,там има постоянно течение.При снеговалежа климатика почти не се виждаше от сняг.За тези дни на дъното на машината няма никакъв натрупан лед, топлообменника се заскрежава и точно когато трябва включва дефроста/между 60-120 минути/ и за около 7-10 минути се изчиства и изсушава целия.И при -14 градуса нямах проблеми.Беше настроен на 22 градуса и си поддържаще 22-23 градуса, без компресора да се претоварва.
Daikin F22HTNS 2 броя. Единия в стая 16 кв , другия в 20 кв и двете са с PVC дограма и са тухла - Варна. Темп която се подържа е 22 гр през деня и 20 гр. през нощта.
Размразява като Daisekai III както беше обяснил някой на около 90-120 мин за около 5-6 мин. Не са се обледенявали, но имаха скреж която като допра пръста и изчезва.
При мен (Fujitsy ASYA 12LCC) започна да трупа лед по долната тавичка. И всичко идва от отводнителната система - замръзва. Температурите са постоянно под нулата, дори и през деня. Като капне няколко капки на пода на терасата и веднага се превръщат в лед. Та когато условията са по-приятни (през деня да кажем качи над нулата) тогава и леда се стапя. Обаче при тези ниски температури обраува и натрупва. За първи път вчера го забелязах да прелива през странични отворчета. Иначе при по-нормални температури, пък и дори да са много ниски но на няма толкова интензивна мъгла си се държи много добре. Не че пак не се държи - не се образува лед по питата в голямата и част (само от долната страна близо до дъното където се събира конденза). Може и да не е болка за притеснение, но все пак... и сигурно бая му пада COP фактора от тези проблемчета...
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Да, ама го водят 14-ка Хитачито :yikes
Имам 1 въпрос ! Някой виждал ли е лед по Хитачито Е2 ??? Питата леко побелява но понятието лед е нещо несъвместимо. :yikes
Малейй следващият ми пост ще е номер хиляда :yikes. приемам поздравления :)
Board Man размрази тавичката с топла вода не е срамно в тия мъгли ,и моя преливаше през тавата ,усили се и шума му ,вчера го полях леко с 3-4 литра гореща вода да се размрази отвора и...
kris11, по моето Е10Н2 нямаше грам лед въпречи, че в Ямбол от 10 дена има непрогледна мъгла, която едва днес леко се вдигна и температурите бяха от около -4 до към -10.Машината работи прекрасно, размразява много ефективно.
Последните 5-6 дни в Пловдив е гъста мъгла и май температурите падат под -10гр. Hitachi E14H2, 26кв.м. хол, PVC дограма успява да подържа 23-24 градуса, размразява веднъж на час за около 5мин, но от 4 дни взе много да бръмчи. Обадих се в сервиза казаха да го полея с вряла вода защото явно има буци лед.
Питата не е обледена но под нея имаше доста лед и двата отвора за отичане на водата бяха 2/3 запушени от лед. Пуснах на охлаждане и с топла вода и една отверка успях да махна всичкия лед до който успях да се докопам.
През деня беше сравнително безшумен но през ноща се събудих отново от здраво виене. Изключих го и си включих 2kw конвектор Adax. Мисля че работи около 50% от времето - не съм засичал. Но се убедих че 23 градуса на климатик няма нищо общо с 23 градуса с конвектор. Няма го постояното течение в стаята, няма го студения въздух който ми падаше върху главата при размразяване. Комфорта е несравним. Смятам да включа климатика отново когато температурите станат положителни през по-голямата част от деня.
И аз съм от ПЛД, наистина маглите са големи на последък. Имам го този проблем с ледо образуването по дъното, дори и да го изчистя, но машинката засега въпреки и тези мъгли и студове и ледообразуване си работи. Не я спирам изобщо! Радостната новина е че днес ми пристигна сметката за тока - само 25лв преразход от климатика :016: Очаквах доста повечко - към 35-45 кинта, но явно са ефективни тези машинки... то не че по принцип го бузя повече от 22-23 градуса - адски некомфортно ми е на много топло :blob
Та това за 12ка, инвертоф Фюджитсу и помещение към 12 квадрата и 30 кубука. Вярно е, че малко съм се презапасил по мощност. Тогава мотива ми беше ако температурите паднат доста надолу да има резерв по мощност от спада на ефективността и от намаляването на изходящата мощност отдавана при ниски външни температури. Доволно като цяло :Drinks: